Ķekavas novads plāno bērnudārza būvniecību Titurgā un bērnudārza piebūvi Ķekavā
Ķekavas novadā, pateicoties augošiem dzimstības un iedzīvotāju skaita radītājiem, viens no prioritārajiem darbiem ir risināt jautājumu, kā nodrošināt pirmsskolas vecuma bērnus ar vietām pašvaldības bērnudārzos.
Ķekavas novada izglītības iestādes absolvēs 214 audzēkņi
Jūnijā, jūlijā un augustā Ķekavas novada izglītības iestādes absolvēs 9. un 12. klašu skolēni, kā arī interešu izglītības iestāžu audzēkņi. Aicinām iepazīties ar dokumentu svinīgās saņemšanas datumiem, tomēr atgādinām, ka šogad izlaidumi skolās noritēs bez ierastajām svinībām ar tuviniekiem.
Atgādinām – mežos turpinās ugunsnedrošais periods
Vasarai sākoties, operatīvie dienesti aizvien vairāk saņem izsaukumus par meža ugunsgrēkiem. Svētdien, 31. maijā, pateicoties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Reģionālās pašvaldības policijas darbam, ir izdevies lokalizēt ugunsgrēku, kas izcēlās starp Baložiem, Medemciemu un Ziepniekkalnu.
Bērnu drošība vasarā: 5 jautājumi, kas jāpārrunā ar bērniem
Lai vasara būtu piedzīvojumiem bagāta un tiktu aizvadīta bez liekām rūpēm un raizēm, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina vecākus pārrunāt ar bērniem piecus jautājumus par drošību.
Sociālais dienests aicina – neesi vienaldzīgs pret vardarbību, palīdzība ir pieejama!
Pēc ārkārtas situācijas izsludināšanas pašvaldības policija biežāk saņem izsaukumus saistībā ar vardarbību ģimenē, arī Sociālajā dienestā šajā laikā ir novērots, ka Covid-19 pandēmijas ierobežojumi, un ar tiem saistītā spiedze, ir kļuvusi par vardarbību veicinošu faktoru. Cietušajiem ir pieejama palīdzība un arī līdzcilvēki ir aicināti nebūt vienaldzīgi.
Informācija 2020./2021. mācību gada pirmklasnieku vecākiem
Izglītības, kultūras un sporta pārvalde informē- Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādēs uzņemto bērnu vecākiem uz vecāku norādīto e-pastu ir nosūtīts skolas sagatavots e-pasts ar iesnieguma veidlapu.
Ķekavas novada fizisko personu un nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursā saņemti 8 pieteikumi
Atbalstot iedzīvotāju intereses, aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā Ķekavas novadā, Ķekavas novada pašvaldība martā izsludināja novada nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursu. Konkursā saņemti 8 pieteikumi, pašlaik notiek iesniegto projektu vērtēšana.
Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā nosvin Spāru svētkus Ķekavas vidusskolas piebūvei
Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, 1. jūnijā, tika nosvinēti Spāru svētki Ķekavas vidusskolas moduļa tipa piebūvei, kas Latvijā šobrīd ir augstākā un otra lielākā moduļu tipa skolas ēka, kas pašlaik tiek būvēta. Līdz ar Spāru svētkiem ir pilnībā pabeigta ēkas konstrukciju būvniecība, un uzsākti apdares darbi.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Baložu ielā 33, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 28.maijā pieņēmusi lēmumu Nr. 24 “Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Baložu ielā 33, Baložos, Ķekavas novadā”.
Zemessardzes 1.Rīgas brigāde turpina apmācīt zemessargus
Šajās brīvdienās, 30.-31. maijā, 1.Rīgas brigādes zemessargi, uzturot kaujas gatavību, pilnveidos individuālās iemaņas pilsētvidē Rīgā, Salaspilī, Ķekavā, Olainē un Daugmalē.
Izmaiņas Ķekavas novada pašvaldības darba laikā jūnijā
2020. gada 22. jūnija darba diena, kas iekrīt pirmdienā starp svētdienu 21. jūniju un svētku dienu 23. jūniju, ir pārcelta uz sestdienu- 2020. gada 13. jūniju.
Informācija par nometnēm Ķekavas novadā sekos jūnija pirmajā nedēļā
Ķekavas novada pašvaldība ir apkopojusi saņemtos pieteikumus nometņu projektu konkursam. Plašāka informācija par vasaras nometnēm un pieteikšanās nosacījumiem sekos nākamajā nedēļā! Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai Ķekavas novada mājas lapā un sociālajos tīklos!
No 1. jūnija Baložos, Uzvaras prospektā un Jaunatnes ielā, tiks uzsākti šovasar vērienīgākie ielu pārbūves darbi
1.jūnijā Baložos, Uzvaras prospektā un Jaunatnes ielā, tiks uzsākti šovasar vērienīgākie būvdarbi, lai pārbūvētu ielas, izbūvētu jaunu apvienoto gājēju un veloceliņu un gājēju ietves, jaunu ielu apgaismojumu, nomainītu komunikācijas tīklus, sakārtojot arī esošos ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus. Vienlaicīgi ar šiem darbiem tiks izbūvēta arī jauna siltumtrase. Pēc būvdarbu pabeigšanas tiks labiekārtota teritorija - iestādīti jauni koki un iesēts jauns zālājs, uzstādīti soliņi, atkritumu urnas, veloturētāji un paviļjoni autobusu pieturām.
Ķekavas novadā rudenī bērnudārza gaitas uzsāks 403 jauni audzēkņi
2020./2021.mācību gadā Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs (PII) mācības uzsāks kopumā 1 463 bērni, no tiem 1060 bērni, kuri bērnudārzu apmeklēja iepriekš un 403 jauni audzēkņi, kuri savas bērnudārza gaitas uzsāks rudenī.
Būvdarbus Uzvaras prospektā un Jaunatnes ielā Baložos plānots uzsākt nākamnedēļ
Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde informē, ka nākamnedēļ Baložos plānots uzsākt Uzvaras prospekta un Jaunatnes ielas pārbūves būvdarbus. Šī projekta ietvaros plānots atjaunot Jaunatnes ielas segumu no Skolas ielas līdz Rīgas ielai, kā arī Uzvaras prospektu, izbūvējot arī apvienoto gājēju un veloceliņu, nepilnu viena kilometra garumā no Baložu ielas līdz Lakstīgalu ielai.
Ķekavas kultūras namā remontē vestibilu
Savā 50. jubilejas gadā Ķekavas kultūras namā aktīvi notiek remontdarbi, kuru laikā tiek veikta pirmā stāva vestibila un centrālo kāpņu atjaunošana.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Siļķes”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2020.gada 14.maija sēdes lēmumu Nr.11 “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Siļķes”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Siļķes”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Ķekavas vidusskola izcīnījusi 3.vietu konkursā "Tītrai Latvijai"
Noslēgusies “Zaļā josta” rīkotā Vislatvijas makulatūras vākšanas konkursa “Tīrai Latvijai” 2019./2020. mācību gada sezona, kurā vairāk nekā 100 tūkstoši bērnu kopā ar ģimenēm pārstrādei savāca 907 tonnas 79 kg makulatūras.
Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas trīspadsmit nekustamajiem īpašumiem Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2020.gada 14.maijā pieņēmusi lēmumu Nr.13. “Par lokālplānojuma teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajos īpašumos “Elko”, kadastra numurs 8070 003 0041, “Saulespuķes”, kadastra numurs 8070 003 0186, “Spārni”, kadastra numurs 8070 003 0188, “Zirnīši”, kadastra numurs 8070 003 0193, “Rosmes”, kadastra numurs 8070 003 0194, “Jaunstūri”, kadastra numurs 8070 003 0211, “Jaunkrastiņi”, kadastra numurs 8070 003 0212, “Odziņas”, kadastra numurs 8070 003 0374, “Jaunkolbergi”, kadastra numurs 8070 003 0416, “Cibiņas”, kadastra numurs 8070 003 0477, Mežmalas iela 4, kadastra numurs 8070 003 0129, Mežmalas iela 4A, kadastra numurs 8070 003 0581, Mežmalas iela 12, kadastra numurs 8070 003 0046, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai”.
Iedzīvotāji aktīvi zvana uz Ķekavas novada informatīvo tālruni 8488
Pirmajos desmit darbības mēnešos Ķekavas novada pašvaldības bezmaksas informatīvais tālrunis 8488 saņēmis gandrīz 1700 iedzīvotāju zvanus, vislielāko iedzīvotāju aktivitāti sasniedzot aprīlī, kad saņemti 282 zvani.
Digitālā kartē apkopoti pašvaldībai piederošās gandrīz 700 ielas un ceļi
Ķekavas novada pašvaldība ir apkopojusi aktuālo tai piederošo ielu un ceļu sarakstu Ķekavas novadā. Šajā sarakstā var iegūt informāciju par 690 pašvaldības ielām un ceļiem, to raksturojošiem parametriem, piemēram, ielas nosaukumu, adresi, garumu, seguma veidu, kā arī īpašuma kadastra numuru.
Ķekavas novada atpūtas vietās ūdens kvalitāte ir izcila
No 15. maija Latvijā oficiāli ir sākusies peldsezona, kas ilgs četrus mēnešus - līdz 15. septembrim. Lai peldēšana un atpūta pie ūdens Ķekavas novadā būtu patīkama un droša, Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde pirms aktīvās peldsezonas veikusi ūdens kvalitātes pārbaudi, kuras rezultāti liecina - ūdens kvalitāte ir izcila.
Izsludināta atkārtota pieteikšanās nometņu projektu konkursā
Pamatojoties uz Ķekavas novada bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektu konkursa nolikuma 15.punktu, projektu konkursa izvērtēšanas komisija izsludina atkārtotu nometņu projektu pieteikšanu no 25.maija līdz 28.maijam. Pieteikumus aicinātas iesniegt izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, juridiskās personas un pašvaldības institūcijas.
Apceļo Ķekavas novadu – dodies uz vietējām zirgaudzētavām!
Pavasarī, kad viss plaukst un zaļo, un gribas arvien vairāk pavadīt brīvo laiku svaigā gaisā, Ķekavas novada pašvaldība aicina kļūt par vietējo tūristu un apmeklēt kādu no novada zirgaudzētavām, kuras piedāvā atpūtu pie dabas, zirgu apskati, pasākumu organizēšanu, izjādes un fotosesijas ar zirgiem.
Paziņojums par detālplānojuma “Magones” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Margrietiņu ielā 4 un Margrietiņu ielā, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 14.maijā pieņēmusi lēmumu Nr.12 “Par detālplānojuma “Magones” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Margrietiņu ielā 4 un Margrietiņu ielā, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Biedrība “Agates sports” organizē aktivitātes ar zirgiem
Biedrība “Agates sports” ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam realizē LEADER programmas projektu “Jauna komandu sporta veida “Stafetes” uz zirgiem ieviešana biedrībā “Agates sports””.
Ķekavas novadā pašvaldības policija rīkos reidus par sejas aizsargmasku lietošanu sabiedriskajā transportā
Lai Covid-19 izplatības mazināšanas nolūkos pievērstu iedzīvotāju uzmanību lietot deguna un mutes aizsargmaskas sabiedriskajā transportā, Reģionālā pašvaldības policija no rītdienas, 22. maija, Ķekavas novadā rīkos īpašus prevencijas reidus.
Daugmales pamatskolā notiek pārbūves darbi
Lai nodrošinātu higiēnas prasībās noteikto telpu platību atbilstoši skolēnu skaitam, šobrīd Ķekavas novada pašvaldība veic Daugmales pamatskolas telpu pārbūvi.
Ķekavas novadā kultūras centri šonedēļ daļēji atver savas durvis apmeklētājiem
Šonedēļ Ķekavas noada kultūras centros daļēji tiek atsāktas dažādas aktivitātes, ņemot vērā valdības noteiktos atvieglotos drošības un pulcēšanās nosacījumus.
Ķekavas novadpētniecības muzejs vērs durvis apmeklētājiem 2020. gada 21. maijā
Muzejs, verot durvis apmeklētājiem, piedalās kopējā muzeju informatīvajā kampaņā #TiekamiesTagad.
Peldbaseini Ķekavā un Daugmalē tuvākos mēnešus būs slēgti
Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, lai ierobežotu koronavīrusa "Covid-19" izplatību, nolemts, ka peldbaseini Ķekavas novadā tuvākos mēnešus būs slēgti.
Pirmais šī gada tirgus Ķekavas novadā jau šo svētdien!
24. maijā plkst. 8.00-15.00 Ķekavā, pie Doles Tautas nama, notiks šī gada pirmais tirdziņš, kurā varēs iegādāties gan mājražotāju, gan amatnieku produkciju, piedāvājumā būs arī stādi un dažādas rūpniecības preces. Plānots, ka kopumā tirgū piedalīsies ap 60 tirgotāji.
Ir zināmi 2020.gada Goda nominācijas konkursa “Augsim Latvijai” laureāti!
Oto Lūsis no Daugmales mazpulka “Dzirkstelīte” ir viens no Latvijas Mazpulku padomes konkursa "Augsim Latvijai" laureātiem!
Šogad tiks izbūvēta pieturvietas nojume pie Pļavniekkalna sākumskolas
Turpinot Ķekavas novada labiekārtošanas darbus, pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar biedrību ‘’Daugavas savienība’’ par līdzfinansējumu projektam “Pieturvietas nojume pie Pļavniekkalna sākumskolas Katlakalnā”.
Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādēs mācības 1. klasē uzsāks 312 bērni
Ir noslēgusies bērnu uzņemšana 1. klasei Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādēs 2020./2021. mācību gadam. Ķekavas novada pašvaldība ir apkopojusi vecāku iesniegtos pieteikumus un 312 novada bērniem ir piešķirtas vietas kādā no pašvaldības skolām.
Nāves sala – simbols varonībai un patriotismam
Zināt savas tautas vēsturi ir svarīgi ikvienam, bet vēl nozīmīgāk ir izstaigāt atmiņu takas, aplūkot vietas, kur notikušas kaujas, un uzzināt faktus, kuri līdz šim nav tikuši atklāti. Arī rakstu sērija “Pierīgas pilsētu dabas pērles” šoreiz izvēlējās doties turp, kur mūsu tauta cīnījās, krita un atdusas vēl šodien. Tā ir neviena cita kā Nāves sala Ķekavas novadā.
Ķekavas novadā mācību gada noslēgumam gatavojas 214 absolventi
Lai nodrošinātu veiksmīgu mācību procesu ārkārtas situācijas laikā, visi Ķekavas novada skolēni jau divus mēnešus mācās attālināti. Īpaši satraucošs laiks tas ir skolu absolventiem, kuri gatavojas mācību gada noslēgumam – 178 skolēni Ķekavas novadā ir 9. klašu beidzēji, kuriem eksāmeni šogad ir atcelti, un 36 skolēni ir 12. klašu beidzēji, kuri eksāmenus kārtos kā plānots.
Ķekavas novadā ievziedu laikā Zelta kāzas nosvin Brikuļu ģimene
Ievziedu un ceriņu ziedēšanas laikā Ķekavas novadā 50 gadu kāzu jubileju 16. maijā nosvinēja Māra un Antons Brikuļi. Apsveicam Zelta pāri un viņu kuplo ģimeni skaistajā dzīves jubilejā.
Ķekavas novadā pārtikas pakas maijā saņēmuši gandrīz 580 bērni
Ķekavas novada Sociālais dienests maijā sniedzis pašvaldības atbalstu brīvpusdienas pārtikas paku veidā 577 bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, kas ir par 20 pakām vairāk nekā iepriekšējā mēnesī. Pārtikas pakas par maiju Sociālais dienests ģimenēm izsniedza 7. un 15. maijā.
Ķekavas novadā pieteiktas 22 talkošanas vietas, šodien var vēl pieteikties
Lielā Talka 2020 notiks rīt, 16.maijā, no plkst. 9.00 līdz 15.00 vienlaicīgi visā Latvijā. Patlaban Ķekavas novadā ir reģistrētas 22 talkošanas vietas: Ķekavas pagastā – 17 un Baložu pilsētā – piecas, informē Lielās Talkas koordinatore Ķekavas novadā Sigita Varika.
Slēgs līgumu par strītbola laukuma projektēšanu un būvniecību Baložos
Ķekavas novada pašvaldība slēgs līgumu ar SIA “Baltijas būve” par strītbola laukuma projektēšanu un būvniecību Baložu pilsētā - Titurgā, Zaļās ielas tuvumā, informē Attīstības un būvniecības pārvalde.
Ķekavas novada bibliotēkās var nodot un saņemt grāmatas, izmantot datorus!
No 18.maija līdz 9.jūnijam Ķekavas novada bibliotēkās var nodot un saņemt grāmatas, kā arī izmantot datorpakalpojumus (izņemot Daugmales pagasta bibliotēkā) pēc pieprasījuma.
Skolēnu vasaras nodarbinātības projekts tiek pārcelts uz nākamo gadu
Ņemot vērā aktuālo situāciju darba tirgū un izmaiņas izglītības iestāžu mācību procesā, ko ietekmējuši pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai, Ķekavas novada pašvaldība informē, ka skolēnu vasaras nodarbinātības projekts 2020.gadā netiks īstenots.
No 19. maija darbu atsāk Tūrisma koordinācijas centrs
Ķekavas novada tūrisma koordinācijas centrs ver savas durvis vaļā Baltijas un Latvijas apceļotājiem no 19. maija.
Starptautiskajā Ģimenes dienā Ķekavā notiks balkonkoncerts "Garāmejot"
Atzīmējot Starptautisko Ģimenes dienu, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs 15. maijā rīko balkonkoncertu “Garāmejot”, kur jaunie novada mūziķi koncertēs uz Jaunu ideju centra balkona blakus gleznainajam Ķekavas parkam ar upīti.
Atbalsti vietējās dārzniecības- iegādājies stādus no Ķekavas novada!
Aicinām atbalstīt vietējās dārzniecības un iegādāties ziedu, krūmu, koku stādus, dažādas sēklas un puķu sīpolus no audzētājiem Ķekavas novadā.
Izbūvēs apgaismojumu gājēju pārējām Baložos un Daugmalē
Turpinot darbu pie apgaismojuma izbūves divām gājēju pārejām Baložos un gājēju pārejas pārbūves Daugmalē, Ķekavas novada pašvaldība slēgs sadarbības līgumu ar VAS “Latvijas Valsts ceļi”, lai varētu spert nākamos soļus un šogad uzsāktu būvdarbus.
Ko darīt ar atkritumiem, kas radušies, veicot pavasara darbus?
Pavasaris katru gadu tradicionāli ir talkošanas laiks, kad tiek sakoptas piemājas teritorijas un veikti dažādi pavasara darbi. Iedzīvotāji bieži vien jautā, ko iesākt ar atkritumiem – nozāģētiem zariem, sagrābto zāli, lapām un sadzīves atkritumiem?
Ūdens piegādes atslēgums Titurgā
Sakarā ar ūdensvada remonta darbiem, šī gada 20.maijā tiks atslēgta ūdens padeve ēkām Titurgā.
No 13. maija apmeklētājiem ir atvērti rotaļu un aktīvās atpūtas laukumi
Ņemot vērā valdības atvieglotos ierobežojumus, Ķekavas novada pašvaldības krīzes vadības grupa nolēma no 13. maija atvērt apmeklētājiem rotaļu un aktīvās atpūtas laukumus.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" maija numurs
Otrdien, 12. maijā iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par aktuālākajiem vides labiekārtošanas darbiem, pašvaldības atbalstu novada iedzīvotājiem un uzņēmumiem ārkārtējās situācijas laikā, kā arī jauno teritorijas plānojumu.
Ķekavas novadā nākamnedēļ plāno atvērt kultūras un sporta iestādes
Ķekavas novada pašvaldība plāno ar nākamo nedēļu atvērt apmeklētājiem kultūras un sporta iestādes, ievērojot valdības noteiktos drošības un pulcēšanās nosacījumus.
Līdz 15. maijam šķiroto atkritumu laukumā Ķekavā var nodot bez maksas autoriepas un bioloģiskos atkritumus
Ķekavas novada pašvaldība un atkritumu apsaimniekotājs SIA “Clean R” atgādina, ka vēl šonedēļ - līdz 15. maijam - novada iedzīvotāji var bez maksas nodot vieglo automašīnu riepas un bioloģiski noārdāmus atkritumus, pašiem tos nogādājot šķiroto atkritumu savākšanas laukumā “Gurnicas”, Ķekavā.
Aktivitātes Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā
Kas ir jauniešu centrs un ko Tu kopā ar mums vari darīt? Tas ir labs jautājums, vai ne? Tev vairs nav jālauza galva, jo esam sagatavojuši īsu un kodolīgu skaidrojumu, un gaidām Tevi mūsu draugu lokā!
Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ līdz 9. jūnijam Ķekavas novada pašvaldības un iestāžu darba laiki
Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, lai ierobežotu koronavīrusa "Covid-19" izplatību, Ķekavas novada pašvaldība un iestādes strādā attālināti līdz 9. jūnijam (vai līdz citam noteiktajam ārkārtējās situācijas beigu termiņam). Taču atsevišķas iestādes maijā atver daļēji savas durvis vaļā apmeklētājiem. Sekojiet līdzi aktuālajai informācijai.
Piedalies Lielajā Talkā 16. maijā
Šogad Lielā Talka norisināsies 16. maijā, taču šoreiz visus talkotājus aicinām izvēlēties vienu no sev piemērotākajiem un pašreizējos apstākļos pieļaujamajiem talkošanas formātiem. Ņemot vērā pašreizējo situāciju Latvijā un visā pasaulē, kā arī paaugstinātas drošības un sociālās distancēšanās apstākļus, šoreiz talka tiek organizēta, lielāku uzsvaru liekot uz individuālo talkošanu.
Ķekavas novada vides akcijas “Augam TĪRI” ietvaros brīvdienās tiks izvesti nolietotās elektropreces, riepas un lielgabarītu atkritumi
Ķekavas novada pašvaldība aicina rīt, 8. maijā, tos privātmāju īpašniekus un māju apsaimniekotājus, kuri pieteikušies Ķekavas novada vides akcijā “Augam tīri”, novietot pieteiktos izvedamos atkritumus pie savas mājas esošiem sadzīves atkritumu konteineriem tā, lai tiem varētu piekļūt ar speciālo transportu, un līdz izvešanai jāuzrauga kārtība un tīrība.
Ārkārtējo situāciju pagarina līdz 9. jūnijam; bet pulcēties ļaus līdz 25 cilvēkiem
Ārkārtējā situācijā Latvijā Covid-19 dēļ pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci, ziņo LTV. Ierobežojumu atvieglojumi stāsies spēkā no 12.maijā.
Šonedēļ izsniegs jaunas pārtikas pakas bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm
Ķekavas novada Sociālais dienests aprīlī sniedzis pašvaldības atbalstu - brīvpusdienas pārtikas paku veidā - 556 bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, un šonedēļ, 7.maijā, sāks izsniegt jaunās pārtikas pakas, kas domātas maija mēnesim.
Ķekavas novada Sociālā dienesta darbinieki piedalās vadlīniju sagatavošanā
2019.gada maijā tika uzsākta Pašvaldību sociālo darbinieku dalība Pilotprojektā "Metodika sociālajam darbam ar vardarbībā cietušām un vardarbību veikušām personām", kurā iesaistījās šādu 17 pašvaldību sociālo dienestu 30 sociālie darbinieki.
Ķekavas novada pašvaldība aprīlī izmaksājusi krīzes pabalstus 43 iedzīvotājiem
Lai atbalstītu novada iedzīvotājus, kuri šajā krīzes situācijā ir nonākuši grūtībās un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, Ķekavas novada pašvaldības Sociālais dienests aprīlī ir izmaksājis krīzes pabalstus 80 eiro mēnesī kopumā 43 novada iedzīvotājiem.
Pašvaldības policija mudina iedzīvotājus savu vērtīgo dārza tehniku novietot drošā vietā
Pavasaris un siltais laiks mudina aizvien vairāk ļauties dārza nodarbēm, un tāpēc Reģionālā pašvaldības policija aicina iedzīvotājus savu vērtīgo dārza tehniku un darba rīkus pēc darba beigšanas novietot drošā un slēdzamā vietā, lai par tiem mazinātu garnadžu interesi un jau laikus pasargātu sevi no zādzības.
Ķekavas Mūzikas skola uzņem jaunus audzēkņus
Ķekavas Mūzikas skola 2020./2021.mācību gadā aicina mācīties profesionālās ievirzes izglītības programmās.
Maijā veiks Ostvalda kanāla ceļa caurteku remontdarbus
No 7. līdz 16.maijam notiks Ostvalda kanāla ceļa caurtekas remontdarbi, tādēļ remonta laikā paredzami satiksmes ierobežojumi Aleju un Krogsila apvidū.
Ķekavas novads sveic Latviju neatkarības atgūšanas 30. gadadienā!
Lai vienotība par kopīgu mērķu sasniegšanu turpina mūs iedvesmot un ar pārliecību raudzīties nākotnē!
Zemessargi, valsts un pašvaldības policija patrulēs Ķekavas novadā
No 1. maija līdz 4.maijam 17. kaujas atbalsta bataljona zemessargi kopā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes un Reģionālās pašvaldības policijas darbiniekiem trenēs kopēju patrulēšanu Ķekavas novadā, turpinot Zemessardzes spēju pārbaudi vīrusa Covid–19 izplatības ierobežošanā.
Ķekavas novadā vides akcijā “Augam tīri” saņemti gandrīz 350 iedzīvotāju pieteikumi
Lai pavasarī iedzīvotāji varētu ērtāk sakopt savu īpašumu, Eko dienu ietvaros Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotāju SIA “Clean R” pirmo reizi rīko vides akciju “Augam tīri”. Tās laikā no iedzīvotāja pieteiktās mājas adreses bez maksas maijā tiks izvesti lielgabarīta atkritumi, nolietotās elektropreces, bioloģiski noārdāmie atkritumi un vieglo automašīnu riepas.
Darba laika izmaiņas valsts svētku laikā
Ķekavas novada pašvaldība informē par darba laika izmaiņām valsts svētku laikā un aicina ārkārtējās situācijas dēļ šogad Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienu svinēt citādi.
Paziņojums par detālplānojuma “Titurgas iela 31” grozījumu uzsākšanu nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 33, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2020.gada 23.aprīlī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Titurgas iela 31” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Titurgas ielā 33, Baložos, Ķekavas novadā”.
Donoru diena Ķekavā- 5.maijā!
Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru aicina ikvienu, kurš ir vesels un var ziedot asinis, 5.maijā, 10.00-14.00 uz Donoru dienu Ķekavā, Doles Tautas namā!
Mūžībā devies bijušais Ķekavas pagasta pašvaldības priekšsēdētājs Pēteris Priede
Pēc ilgas cīņas ar slimību 24. aprīlī 76 gadu vecumā mūžībā devies bijušais Ķekavas pagasta pašvaldības deputāts un priekšsēdētājs(1992.-1993. g.) Pēteris Priede – Latvijas un novada patriots, aktīvs atmodas laiku neatkarības kustības dalībnieks Ķekavā.
Siltuma un karstā ūdens pārtraukums Baložos
SIA “Baložu siltums” informē, ka otrdien, 28.aprīlī, laika posmā no plkst. 13.00 līdz 15.00 visiem klientiem, kuri atrodas vecajos Baložos un kuri ir pieslēgti centralizētajai siltumapgādes sistēmai netiks piegādāts siltums un karstais ūdens.
Par meža ugunsnedrošo laiku
Rīgas reģionālā virsmežniecība informē, ka Valsts meža dienests ar 2020.gada 24.aprīli nosaka meža ugunsnedrošā laika posma sākumu visā valsts teritorijā.
Ķekavas novadā modernizē videokameras pašvaldības izglītības iestādēs
Ķekavas novada pašvaldība šobrīd turpina darbu pie videonovērošanas kameru modernizēšanas Ķekavas novada izglītības iestādēs, tādējādi uzlabojot gan drošību šajā iestādē un tās teritorijā, gan ilgtermiņā mazinot pašvaldības izdevumus par apsardzes pakalpojumiem.
Reģionālā pašvaldības policija aicina iedzīvotājus par pārkāpumiem zvanīt uz operatīvo tālruni 67937102
Lai spētu pēc iespējas operatīvāk varētu noreaģēt un notvert pārkāpējus, Reģionālā pašvaldības policija (RPP) aicina Ķekavas novada iedzīvotājus nekavējoties ziņot par pārkāpumiem un aizdomīgiem gadījumiem, kas prasa tūlītēju policijas rīcību, zvanot uz pašvaldības policijas diennakts tālruni 67937102.
Izsludināts iepirkums strītbola laukuma izveidei Titurgā
Ķekavas novada pašvaldība šonedēļ ir izsludinājusi iepirkumu strītbola laukuma izveidei Titurgā. Piedāvājums interesenti var iesniegt līdz 5. maijam, informē Attīstības un būvniecības pārvalde.
Ķekavas novada pašvaldība krīzes pabalsta saņēmējam papildus piešķirs 50 eiro par katru bērnu
Lai atbalstītu šajā krīzes situācijā iedzīvotājus, jo īpaši ģimenes ar bērniem, Ķekavas novada pašvaldība krīzes pabalsta saņēmējam papildus izmaksās 50 eiro par katru aprūpējamo bērnu līdz 18 gadu vecumam.
Ķekavas novadā pārtikas pakas aprīlī būs saņēmuši gandrīz 500 bērni
Rīt, 22. aprīlī, Ķekavas novada Sociālais dienests izsniegs pārtikas pakas vēl 116 bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, līdz ar to pašvaldības atbalstu - brīvpusdienas pārtikas paku veidā - aprīlī kopumā būs saņēmuši 486 novada bērni.
Ķekavas novadā aktīvi remontē kultūras un izglītības iestādes
Šo laiku, kad Covid-19 dēļ skolās un kultūras namos valda neierasts klusums, jo mācības notiek attālināti un atcelti visi publiskie pasākumi, Ķekavas novada pašvaldība aktīvi rosās, lai novada kultūras un izglītības iestādēs veiktu dažādus remontdarbus.
Ķekavas novada pašvaldība izmaksā pirmos krīzes pabalstus iedzīvotājiem
Lai atbalstītu novada iedzīvotājus, kuri šajā krīzes situācijā ir nonākuši grūtībās un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, Ķekavas novada pašvaldības Sociālais dienests šodien, 17. aprīlī, izmaksās pirmos krīzes pabalstus 80 eiro mēnesī 15 novada iedzīvotājiem.
Ķekavas novada ģimenes uzslavē pašvaldības sarūpētās pārtikas pakas
Ķekavas novada pašvaldība un Sociālais dienests saņēmis atzinīgu novērtējumu gan no Veselības ministrijas, gan no novada ģimenēm par pašvaldības sarūpēto pārtikas paku apjomu un saturu. Šonedēļ pārtikas pakas kopumā saņems 370 bērni no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm - pirmās pārtikas pakas tika izsniegtas 15. aprīlī, bet šodien, 17. aprīlī, tās saņems 90 bērni.
Labiekārtota vēl viena atpūtas vieta pie Titurgas ezera
Ķekavas novada pašvaldība ir pabeigusi labiekārtot vēl vienu atpūtas vietu pie Titurgas ezera, kas atrodas Baložos, Titurgas ielas galā.
Ķekavas novada bērni no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu, ģimenēm saņem pirmās pārtikas pakas
Rūpējoties par Ķekavas novada ģimenēm ar bērniem, kas sakarā ar Covid 19 izplatību valstī nonākušas krīzes situācijā, Ķekavas novada pašvaldības Sociālais dienests šodien, 15. aprīlī, izsniegs pirmās pārtikas pakas 284 bērniem no novada daudzbērnu, trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.
Noskaidroti skolēnu konkursa „Aizved klasi piedzīvojumā!” uzvarētāji
Ir noslēdzies žūrijas darbs pie skolēnu konkursa „Aizved klasi piedzīvojumā!" saņemto pieteikumu anketu vērtēšanas. Pavisam kopā tika izskatīti 34 konkursa pieteikumi no visu sešu LEADER sadarbības projekta „Tūrisms kopā” iesaistīto novadu vispārējās izglītības iestādēm. Žūrija lēma, ka konkursā 1.-4.klašu grupā uzvar Ķekavas vidusskolas 2.d klase ar tūrisma maršrutu “Piedzīvojums”.
Lielā Talka kā plānots norisināsies 16. maijā
Ņemot vērā, pašreizējo situāciju Latvijā un visā pasaulē, kā arī paaugstinātas drošības un sociālās distancēšanās apstākļus, Lielā Talka šogad tiek organizēta, lielāku uzsvaru liekot uz individuālo talkošanu. Kā iepriekš tika ziņots, talka norisināsies 16.maijā, taču visus talkotājus aicinām izvēlēties vienu no sev piemērotākajiem un pašreizējos apstākļos pieļaujamajiem talkošanas formāliem.
Piedalies Ķekavas novada vides akcijā “Augam TĪRI”
Lai pavasarī varētu ērtāk sakopt savu īpašumu, Eko dienu ietvaros Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotāju SIA “Clean R” aicina iedzīvotājus piedalīties vides akcijā “Augam TĪRI”. Tās laikā bez maksas tiks izvesti lielgabarīta atkritumi, nolietotās elektropreces, bioloģiski noārdāmie atkritumi un vieglo automašīnu riepas no iedzīvotāja pieteiktās adreses.
Pulcēšanās ierobežojumu dēļ aicina piedalīties Lieldienu dievkalpojumos attālināti
Lieldienas ir īpašs laiks, kad visas pasaules kristieši svin Jēzus Kristus augšāmcelšanās svētkus. Taču šobrīd valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, ko izraisīja Covid-19 izplatība visā pasaulē, tostarp Latvijā un tas var skart jebkuru no mums. Lai rūpētos par sabiedrības veselības drošību un mazinātu inficēšanās risku ar Covid-19, ārkārtējās situācijas laikā ir noteikti stingri pulcēšanās ierobežojumi grupās, kas skar arī pulcēšanos uz dievkalpojumiem visos Latvijas dievnamos.
Ķekavas novads sveic Lieldienās!
Ķekavas novads novēl priecīgas Lieldienas un aicina svētkus šogad svinēt mājās!
Ķekavas novada pašvaldība atceļ vecāku līdzfinansējuma maksu visās novada profesionālās ievirzes skolās
Turpinot paplašināt pašvaldības atbalstu ģimenēm šajā ārkārtējā situācijā, Ķekavas novada dome šodien, 9. aprīlī, nolēma pilnībā atcelt vecāku līdzfinansējuma maksu visās Ķekavas novada profesionālās ievirzes izglītības iestādēs šī gada aprīlī un maijā.
Ķekavas novadā uzsākti grants ceļu sakārtošanas darbi
Līdz ar pavasara iestāšanos Ķekavas novada pašvaldība šogad jau laicīgi ir uzsākusi grants ceļu segumu virskārtas līdzināšanu, kā arī ceļa virsējās kārtas noklāšanu ar putekļu absorbējošu materiālu.
Ķekavas novada pašvaldības atbalsts novada iedzīvotājiem un uzņēmumiem ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19
Ķekavas novada pašvaldība aicina iepazīties ar atbalsta veidiem un nepieciešamības gadījumos izmantot piedāvātās atbalsta iespējas.
Lieldienu brīvdienu laikā gaidāmas izmaiņas gandrīz 500 reģionālo maršrutu; iedzīvotāji tiek aicināti pirms brauciena pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu
Lieldienu brīvdienu periodā no 2020. gada 9. līdz 14. aprīlim gaidāmas izmaiņas gandrīz 500 reģionālo autobusu maršrutu visā Latvijā. Ņemot vērā, ka svētkos pasažieru braukšanas paradumi mainās, daļā maršrutu tiks atklāti jauni reisi, bet citos to skaits tiks samazināts.
Apstiprināts jauns Ķekavas novada teritorijas plānojums
Ķekavas novada dome ir apstiprinājusi jauno Ķekavas novada Teritorijas plānojumu, kas ir ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, uz kura pamata tiek atļauts attiecīgs apbūves un izmantošanas veids nekustamajos īpašumos. Teritorijas plānojuma izstrāde tika uzsākta 2016. gada decembrī ar mērķi definēt nosacījumus nekustamo īpašumu apbūvei un noteikt nekustamo īpašumu izmantošanas iespējas, un aktuālā jaunā Teritorijas plānojuma redakcija tika apstiprināta 2020. gada 2. aprīlī.
Apstiprināts jaunais Ķekavas novada teritorijas plānojums
Ķekavas novada dome ir apstiprinājusi jauno Ķekavas novada Teritorijas plānojumu, kas ir ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, uz kura pamata tiek atļauts attiecīgs apbūves un izmantošanas veids nekustamajos īpašumos.
Ķekavas novada pašvaldība uzņēmējdarbības attīstībai sakārtos ielu infrastruktūru Baložos
Ķekavas novada pašvaldība Baložos sakārtotos publiski pieejamo ielu infrastruktūru Uzvaras prospektā un Jaunatnes ielā, lai šajā novada teritorijā attīstītos, paplašinātos esošie un ienāktu jauni uzņēmumi, kas novada iedzīvotājiem sniegtu jaunas darba vietas un veicinātu novada kopīgo izaugsmi.
Ķekavas novada uzņēmēji, amatnieki un mājražotāji var izmantot novada grafisko zīmi
Novada uzņēmējiem, amatniekiem un mājražotājiem ir izveidota individuāla grafiskā zīme, kuru veido uzraksts “ĶEKAVAS NOVADS” un sauklis “RADĀM”. Šo grafisko zīmi, iepriekš saskaņojot ar Ķekavas novada pašvaldību, var izmantot ikviens novada uzņēmējs, lai veidotu produkta vai pakalpojuma atpazīstamību un stiprinātu tā piederību novadam.
Komersanti saņems Ķekavas novada pašvaldības nekustamā īpašuma nomas maksas atbrīvojumu vai samazinājumu
Covid – 19 regulējuma skartie komersanti saņems Ķekavas novada pašvaldības nekustamā īpašuma nomas maksas atbrīvojumu vai samazinājumu.
Ķekavas novada pašvaldība piešķirs 80 eiro pabalstu mēnesī iedzīvotājiem krīzes situācijā
Lai atbalstītu novada iedzīvotājus, kuri šajā krīzes situācijā ir nonākuši grūtībās un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, Ķekavas novada pašvaldība piešķirs pabalstu 80 eiro mēnesī.
Ķekavas novada pašvaldība nodrošinās brīvpusdienas 1.-9. klašu bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm
Rūpējoties par Ķekavas novada ģimenēm ar bērniem, kas sakarā ar Covid 19 izplatību valstī nonākušas krīzes situācijā, Ķekavas novada dome šodien, 6. aprīlī, nolēma nodrošināt brīvpusdienas visiem novadā deklarētajiem 1.-9. klašu bērniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" aprīļa numurs
Ņemot vērā ārkārtējo situāciju valstī, lai nodrošinātu novada iedzīvotāju informēšanu par aktuālajiem notikumiem, aprīļa informatīvais izdevums "Ķekavas novads" iznācis jau piektdienā, 3.aprīlī.
Arhīvs
  Drukāt