Atgādinām - pilsētas teritorijā publiski nav atļauts žāvēt veļu
Saistošo noteikumu “Ķekavas novada teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi” 9.1. punkts nosaka, ka Ķekavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā publiskajā lietošanā esošajās teritorijās aizliegts bojāt dekoratīvos stādījumus un puķu dobes, lauzt zarus, plūkt ziedus, piestiprināt kokiem auklas, uzrakstus, naglas, žāvēt veļu koku zaros, iegūt sulas, bojāt koku mizu.
Grantu programmā “(ie)dvesma” šogad jaunajiem uzņēmējiem būs pieejami 80 000 eiro
Pievienojoties diviem jauniem partneriem – Ropažu un Stopiņu novadiem, kopējais jaunajiem uzņēmējiem pieejamo grantu apmērs programmā “(ie)dvesma” šogad ir pieaudzis līdz 80 000 eiro. Programmas “(ie)dvesma” grantus varēs saņemt gan jau strādājoši uzņēmumi, gan vēl neīstenotu biznesa ideju autori. Projektu pieņemšana sāksies 2. septembrī, bet jau šobrīd programmas īstenotāji aicina visus interesentus iepazīties ar konkursa nosacījumiem.
Ķekavas novads kļūst ziedošāks un krāšņāks
Ķekavas novads šovasar kļuvis ziedošāks, krāšņāks un košāks, jo papildus jau esošajiem apstādījumiem un puķu dobēm, ir izveidotas jaunas plašas puķu dobes gan Baložos, gan Ķekavā un Daugmalē.
Valdlaučos un Baložos šovakar mainīs luksoforu darbību sakarā ar koncertu Lucavsalā
Sakarā ar grupas “Rammstein “koncertu Lucavsalā otrdien, 6.augustā, no plkst. 15.00 luksofori uz Bauskas šosejas (A7) Valdlauču krustojumā un Baložu krustojumā tiks atslēgti vai arī ieslēgti dzeltenajā mirgojošajā režīmā, informēja VAS “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā.
Atjaunots asfalta segums Atmodas ielā, Ķekavā
Jūlijā atjaunots asfalta segums Atmodas ielas sākumā pie Pliederu ielas, savukārt augustā plānots veikt ceļa virsmas apstrādi Atmodas ielas posmā, kur satiksmes organizācija notiek vienā virzienā.
No 2020.gada 1.janvāra prasības ugunsdrošībai mājokļos kļūs stingrākas
Nākamā gada 1.janvārī stāsies spēkā nozīmīgas Ugunsdrošības noteikumu prasības – visos mājokļos (gan privātmājās, gan dzīvokļos) ir jābūt uzstādītiem autonomiem ugunsgrēka detektoriem, kas reaģē uz dūmiem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.
VARAM tiekas ar Ķekavas un Baldones novadu deputātiem par novadu reformu
31. jūlijā Ķekavas kultūras namā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce tikās ar Ķekavas un Baldones novadu deputātiem, lai pārrunātu plānoto administratīvi teritoriālo reformu un atbildētu uz deputātu jautājumiem.
4. “Ieviņa” ermoņiku spēlmaņu saiets Ķekavas novadā
No 19. līdz 21. jūlijam Ķekavas novadā norisinājās 4. “Ieviņa” ermoņiku spēlmaņu saiets, ko organizēja biedrība "Ķekavas muzikanti", bet finansiāli atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds un Ķekavas novada pašvaldība. Konsultantu lomā - biedrība "Skaņumāja".
VUGD veiks iedzīvotāju aptauju par ugunsdrošību
Lai sekmētu ugunsdrošības uzlabošanos valstī, no 1. augusta līdz 31. oktobrim Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) veiks dzīvojamo māju iedzīvotāju aptauju un konsultēs par ugunsdrošību dzīvesvietās.
Uzstādītas jaunas ceļa zīmes
Noslēdzoties stāvlaukuma rekonstrukcijas darbiem Ķekavā, Gaismas ielā 19, uzstādītas jaunas ceļa zīmes, kas paredz atsevišķus automašīnu kustības un stāvēšanas ierobežojumus.
Paraksta sadarbības līgumu, veicinot kopējās aktivitātes starp Latvijas un Vācijas pašvaldībām
Otrdien, 30. jūlijā, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire un “Ķekavas un Bordesholmas draudzības biedrība” priekšsēdētājs Māris Majausks parakstīja sadarbības līgumu, ar mērķi veicināt kopējās aktivitātes starp Latvijas un Vācijas pašvaldībām.
Daugavā, Daugmales teritorijā konstatētas zilaļģes
Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes speciālisti informē, ka Daugavā, pie Daugmales pilskalna novērota zilaļģu savairošanās. Pašvaldība aicina iedzīvotājus atturēties no peldēšanas Daugavā, Daugmales teritorijā, pievēršot uzmanību ūdens kvalitātei arī citās atpūtas vietās pie ūdens.
Šonedēļ noslēgsies pašvaldību reformas apspriešana ar novadu deputātiem; trešdien ministrs Pūce viesosies Salaspilī un Ķekavā
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji un ministrs Juris Pūce (AP!) šonedēļ ar darba vizītēm Liepājā, Salaspilī, Ķekavā, Krāslavā un Daugavpilī, noslēdz konsultācijas ar pašvaldībām par administratīvi teritoriālo reformu.
Ķekavas novada pašvaldība ievieš vienoto bezmaksas informatīvo tālruni 8488
No 2019. gada 25. jūlija sācis darboties Ķekavas novada pašvaldības bezmaksas informatīvais tālrunis 8488, kas ieviests, lai veicinātu ērtāku iedzīvotāju saziņu ar pašvaldību. Zvanot uz informatīvo tālruni var pieteikt komunālo pakalpojumu bojājumus, sazināties ar pašvaldības reģionālo policiju, kā arī saņemt konsultācijas par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem.
Asfaltēšanas darbi Gaismas ielā 19 ir noslēgušies
Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes speciālisti informē, ka ceturtdien, 25. jūlijā, ir noslēgušies asfalta virskārtas izbūves darbi pie daudzdzīvokļu mājām Gaismas ielā 19. Tuvākajā laikā notiks teritorijas apzaļumošana, gaismekļu un ceļazīmju uzstādīšana, kā arī horizontālo marķējumu uzklāšana- šos darbus ieplānots pabeigt līdz augusta vidum.
Pēc Ogres pašvaldības lūguma AS “Latvenergo” nodrošinās pazeminātu līmeni Rīgas HES ūdenskrātuvē
No 15. augusta līdz 15. septembrim, atsaucoties Ogres pašvaldības lūgumam, AS “Latvenergo” nodrošinās pazeminātu ūdenslīmeni Rīgas HES ūdenskrātuvē. Šajā laikā pašvaldība organizēs Ogres upes straumvirzes dambja izbūvi.
Asfalta virskārtas izbūves darbi turpināsies līdz 24.jūlijam
Gan laikapstākļu, gan tehnisku iemeslu dēļ asfalta virskārtas izbūves darbi pie daudzdzīvokļu mājām Gaismas ielā 19, pagarināsies līdz trešdienai, 24.jūlijam.
Daugmales liliju audzētavā notiks klientu diena
Sestdien, 27. jūlijā, no plkst. 10.00 līdz 20.00 Daugmales liliju audzētavā ikviens interesents tiks gaidīts klientu dienā, kur bez maksas būs iespējams iegūt dienliliju dzelteno šķirņu stādus. Aicinām izmantot iespēju padarīt savu dārzu krāšņāku un iepazīt lielāko liliju un dienziežu audzētavu Ķekavas novadā.
Baložos iestāda vairāk nekā 1500 puķu
Baložos, Rīgas un Ezeru ielas krustojumā ierīkotajā puķudobē apstādījumi papildināti ar 1000 viengadīgajām puķēm un vairāk nekā 500 ziemcietēm, padarot pilsētvidi košāku.
Ūdensvada plīsuma dēļ traucēta ūdensapgāde daļai klientu Cālīšpurva ielā
SIA “Baložu komunālā saimniecība” informē, ka sakarā ar ūdensvada avārijas remontdarbiem Cālīšpurva ielā, Titurgā 19. un 20. jūlijā paredzami ūdens padeves pārtraukumi daļai klientu Cālīšpurva ielā.
Pašvaldība: Baložos izveidotais skeitparks izgatavots no nezināmas izcelsmes materiāliem, tas nav uzskatāms par drošu un var radīt apdraudējumu bērnu drošībai un veselībai
Ņemot vērā, ka Baložos pašvaldības īpašumā, Medema parkā, ir konstatēta nelikumīga būvniecība, Ķekavas novada pašvaldība informē, ka būves izmantošana nav droša un tā var radīt apdraudējumu bērnu drošībai un veselībai, tādēļ atrasties izvietotajā konstrukcijā ir aizliegts.
Pašvaldība aicina rūpēties par privāto teritoriju sakopšanu
Ķekavas novada pašvaldība atgādina un aicina nekustamo īpašumu īpašniekus, apsaimniekotājus un nomniekus uzturēt kārtībā privātās teritorijas, neaizmirstot arī par regulāru zāles nopļaušanu.
Biedrība “Solis tuvāk” īsteno projektu par jauniešu iesaisti vietējās kopienās
2019. gada februārī biedrība “Solis tuvāk” uzsāka jauna projekta "Reinforcing of rural youth work in Georgia through cooperation with EU" realizāciju. Projekta laikā plānots nosūtīt brīvprātīgā darba veicēju uz Gruziju, kā arī visu projekta aktivitāšu rezultātā izveidot jaunatnes darbinieku rokasgrāmatu.
Biedrība "Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 4. kārtu
Biedrība “Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 4. kārtu Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākumā “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros apstiprinātās sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas ieviešanai.
Par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas rīkotajām atbalsta grupām viesģimenēm, audžuģimenēm, aizbildņiem un adoptētājiem
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija informē, ka audžuģimeņu, adoptētāju, aizbildņu un viesģimeņu salidojums, kas bija paredzēts 2019. gada 17. un 18. augustā atpūtas bāzē “Albatross”, Ķesterciemā, Engures novadā, tiek pārcelts uz 2019. gada 27. un 28. jūliju atpūtas kompleksā “Lejastiezumi”, Lejastiezumos, Rendas pagastā, Kuldīgas novadā.
Izbūvēta gājēju ietve un ielu apgaismojums Odukalnā
Lai iedzīvotājiem nodrošinātu ērtu un drošu pārvietošanos, Ķekavā, Odukalnā, ir noslēgušies gājēju ietves un ielas apgaismojuma izbūves būvdarbi gar autoceļu A7 no Dienvidu ielas līdz Kalnakrogam, un šobrīd notiek dokumentu sakārtošanas jautājumi, lai objektu nodotu ekspluatācijā.
Ķekavas līnijdeju kolektīvs “Latte” uzstājas festivālā “Country Bauska”
Turpinot tradīciju, Ķekavas līnijdejotāju kolektīvs “Latte” ar plašu koncertprogrammu 13. jūlijā uzstājās festivālā “Country Bauska”.
Daugmalē izveidota plaša dienliliju dobe
Saņemot dāvinājumu no pieredzes bagātā un Latvijā zināmā Daugmales selekcionāra Gunta Granta, piektdien, 12.jūlijā, Daugmalē Ķekavas novada pašvaldības darbinieki kopā ar Daugmales mazpulcēniem un iedzīvotājiem izveidoja plašu puķu dobi, iestādot ap 160 dienliliju stādus, kas jau nākamajā gadā ar krāšņiem ziediem priecēs novada iedzīvotājus.
Budžeta grozījumos Ķekavas novada dome piešķir papildu līdzekļus izglītībai un atpūtas vietu izveidei
Ķekavas novada dome 11. jūlijā, izskatot 2019. gada pašvaldības budžeta grozījumus, atvēlējusi papildu līdzekļus galvenokārt izglītības investīciju projektiem un izglītības iestāžu remontiem, kā arī atpūtas vietu izveidei un labiekārtošanai, šim mērķim atvēlot vairāk kā 725 000 eiro.
Turpmāk pašvaldība daļēji apmaksās ēdināšanu arī 5 un 6-gadniekiem no daudzbērnu ģimenēm bērnudārzos
Ķekavas novada dome 11. jūlijā nolēma no nākamā mācību gada apmaksāt ēdināšanas izmaksas viena eiro apmērā par dienu katram 5 un 6-gadniekam no daudzbērnu ģimenēm bērnudārzos.
Iznācis informatīvā biļetena “Ķekavas Novads” jūlija numurs
Otrdien, 9. jūlijā, iznācis pašvaldības informatīvā biļetena “Ķekavas Novads” jūlija numurs. Tajā aicinām lasīt par pašvaldības plānotajiem risinājumiem, lai iegūtu aizdevumus skolu paplašināšanas un būvniecības projektiem, uzzināt, kā noritējis darbs pie daudzdzīvokļu mājas siltināšanas Ķekavā, kā arī iepazīties ar citām aktualitātēm.
Mūžības ceļos aizsaukts Ķekavas novada Goda pilsonis Marģers Lūsis
Naktī no 6. uz 7. jūliju mūžībā aizsaukts novadnieks, apbalvojuma “Ķekavas novada Goda pilsonis” saņēmējs un ilggadējs izstāžu centra “Rāmava” vadītājs Marģers Lūsis.
NVO projektu konkursā atbalstu saņem trīs projekti
Ķekavas novada pašvaldības rīkotajā fizisko personu un nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursā tika iesniegti seši projektu pieteikumi. Tos izvērtējot pēc konkursa nolikuma kritērijiem, līdzfinansējums tika piešķirts trim projektiem.
Noslēgusies Latvijas Jaunatnes Olimpiāde, Ķekavas novada sportistiem 9 medaļas
Jelgavā aizvadīta VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiāde, kurā startēja 60 mūsu novada sportisti 12 sporta veidos. Kopvērtējumā Ķekavas novads ierindojās 25. vietā ar izcīnītajām divām zelta, divām sudraba un piecām bronzas godalgām, kopā piedalījās 77 novadi un pilsētas.
Aicina pieteikties dalībai stendā “Radīts Ķekavas novadā”
Ķekavas novada mājražotāji un amatnieki aicināti piedalīties starptautiskajā izstādē "Lauksaimniecības un meža tehnika. Lauku sēta 2019" kopējā stendā "Radīts Ķekavas novadā", kas norisināsies no 3. līdz 5. oktobrim izstāžu kompleksā "Rāmava".
Karavīru kapsētām uzstādītas norādes zīmes
Turpinot godināt Latvijas simtgades notikumus, kad 1919. gada Brīvības cīņās Rīgas pievārtē izšķīrās, vai pastāvēs pirms gada pasludinātā Latvijas Republika, pēc Ķekavas novada pašvaldības iniciatīvas daļai no karavīru kapsētām veikta norādes zīmju uzstādīšana sadarbībā ar biedrību “Meklēšanas vienība “Leģenda”” un Brāļu kapu komiteju.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Alksnāji”, Saulgožos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019. gada 20. jūnijā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Alksnāji”, Saulgožos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Pašvaldība aktīvi cīnās par aizdevumu piešķiršanu trīs projektiem skolu paplašināšanai un būvniecībai
Lai risinātu skolu un bērnudārza trūkumu, Ķekavas novada pašvaldība plāno īstenot trīs izglītības investīciju projektus, kuru rezultātā novadā ilgtermiņā varētu nodrošināt ar papildu vietām gandrīz 1300 bērnus. Pašvaldība plāno Ķekavas vidusskolai piebūvēt moduļu ēku un uzbūvēt Baložu vidusskolas piebūvi un sporta laukumu, kā arī iegādāties zemi jaunas skolas būvniecībai Katlakalnā. Šo projektu pieteikumi aizņēmumu saņemšanai ir iesniegti Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomē un gaida atbildi par aizdevuma piešķiršanu.
Jūlija vidū veiks asfalta virskārtas izbūves darbus Gaismas ielā 19
Turpinot stāvlaukuma rekonstrukcijas darbus pie daudzdzīvokļu mājām Gaismas ielā 19, būvdarbu veicējs A/S “A.C.B.” plāno veikt asfalta virskārtas izbūves darbus laikā no 15. līdz 19. jūlijam, taču konkrēts darbu veikšanas laiks vēl tiks precizēts. Iedzīvotāju ievērībai – asfaltēšanas laikā objekta zonā nebūs iespējams novietot transportlīdzekļus, tādēļ aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai.
Akreditāciju līdz 2025. gadam saņem Sporta un Mūzikas skolas
Novērtējot izglītības kvalitāti un īstenotās profesionālās ievirzes izglītības programmas, Izglītības kvalitātes valsts dienests ir piešķīris akreditāciju uz maksimālo termiņu – 6 gadiem – divām novada profesionālās ievirzes skolām – Ķekavas novada sporta skolai un Ķekavas Mūzikas skolai.
Noskaidroti Pierīgas pašvaldību sportiskākie darbinieki
Jūnija izskaņā Saulkrastu sporta centrā, Jūras parkā un Saules laukumā aizvadītas gadskārtējās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles, kurās piedalījās 14 vietvaru komandas. Īpaši lepojamies, jo Ķekavas novada pašvaldības darbinieki šogad kopvērtējumā izcīnīja 1. vietu un iespēju nākamgad sporta spēļu dalībniekus uzņemt šeit – Ķekavas novadā.
Diskutē par skolu kvalitātes vērtēšanu
Pulcējot pedagogus un izglītības speciālistus, Erasmus+ projekta “Skolas kvalitāte” noslēguma konference tika aizvadīta 28. jūnijā Ķekavā, lai iepazītu Latvijas un citu valstu pieredzi skolas kvalitātes vadības sistēmas ieviešanā, kā arī diskutētu par nepieciešamajiem pasākumiem kvalitātes uzlabošanā.
Pārtrauc Baložu pilsētas siltumtrašu atjaunošanas būvdarbu iepirkumu
Ņemot vērā Centrālās un finanšu līdzekļu aģentūras (CFLA) negatīvo atzinumu par veikto iepirkumu procedūru attiecībā uz Baložu pilsētas siltumtrases atjaunošanas būvdarbiem, SIA “Baložu komunālā saimniecība”(BKS) valde 1. jūlijā pārtraukusi šo iepirkumu. Precizējot iepirkuma dokumentāciju pēc CFLA norādījumiem, tiks izsludināts jauns iepirkums.
Dokumentu apliecināšana ar apostille iesniegšanai ārvalstīs – tagad pie zvērinātiem notāriem visā Latvijā
Kopš 2019. gada 1. jūlija Latvijā izdotu publisku dokumentu legalizāciju ar apostille veic zvērināti notāri visā Latvijā. Līdz ar to cilvēkiem, kuriem rodas nepieciešamība iesniegt Latvijā izdotu dokumentu iestādē kādā ārvalstī, nav vairs jādodas uz Rīgu, lai to apliecinātu ar apostille. Tagad šis pakalpojums pieejams jebkurā zvērināta notāra birojā 30 pilsētās. Turklāt elektroniski izsniegtus dokumentus pie zvērinātiem notāriem iespējams apostillēt arī attālināti.
Grantu programmā “(ie)dvesma” šogad jaunajiem uzņēmējiem būs pieejami 80 000 eiro
Ja tev ir biznesa ideja, bet nav bijusi iespēja līdz šim to īstenot, tad šis ir īstais brīdis, lai sāktu! Iesniedz savu ideju programmai “ie(dvesma)”, esi starp labākajiem un iegūsti 10 000 eiro tās realizēšanai. Arī tad, ja jau sper pirmos soļus savas uzņēmējdarbības attīstībā, bet nepieciešams uzņemt apgriezienus – iegūsti tam finansējumu!
Paziņojums par detālplānojuma “Ābolkrasti” nekustamajam īpašumam “Ābolkrasti”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2019. gada 20. jūnijā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Ābolkrasti” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
1. jūlijā Ķekavas novada sporta skolas direktora amatā darbu uzsāk Ints Vancāns
Šodien, 1. jūlijā, Ķekavas novada sporta skolas direktora amatā darbu uzsāk līdzšinējais florbola treneris, sporta skolotājs Ķekavas vidusskolā un florbola kluba “Ķekavas Bulldogs” valdes loceklis un mārketinga projektu vadītājs Ints Vancāns.
Ķekavā par vienu nosiltinātu daudzdzīvokļu māju vairāk
SIA “Ķekavas nami” informē, ka ir noslēgušies būvdarbi 90 dzīvokļu mājai Ķekavā, Gaismas iela 19 korpusā 7, kas tika veikti ēkas energoefektivitātes uzlabošanas nolūkos.
Latvijas Jaunatnes olimpiādē pārstāvēs 65 Ķekavas novada sportisti
Šogad Latvijas Jaunatnes olimpiāde norisināsies 5.-7. jūlijā Liepājā , kurā Ķekavas novadu pārstāvēs 65 jaunie sportisti 14 sporta veidos. Kopumā Latvijas Jaunatnes Olimpiādē piedalīsies ap 3000 jauno sportistu no visas Latvijas.
Iepazīst lielāko kūdras ražotni “Pindstrup Latvia”
Turpinot klātienē iepazīt novada uzņēmumus, 25. jūnijā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Vītols kopā ar pašvaldības speciālistiem apmeklēja kūdras ieguves un pārstrādes uzņēmumu “Pindstrup Latvia” Baložos.
Kapusvētki 2019. gada vasarā
Ķekavas novadā kapusvētki šovasar plānoti jūlijā un augustā. Pirmie kapusvētki notiks Doles-Ķekavas ev. lut. draudzēm 28. jūlijā Ķekavas un Doles kapos, bet pēdējie – katoļu draudzes kapusvētki 25. augustā Katlakalna kapos.
“Partnerība Daugavkrasts” aicina iepazīt realizētos projektus Ķekavas novadā
10. jūlijā “Partnerība Daugavkrasts” organizē divus pasākumus – fokusa grupu par Daugavas ekonomisko potenciālu LEADER sadarbības projekta “Daugavabasmalas” ietvaros un partnerības teritorijā realizēto LEADER projektu apskati.
Zaļās vērtības Ķekavas novadā
Ķekavas novada zīmolu veido trīs vērtības, kas izriet no tā, kādu savu novadu tā iedzīvotāji redz šodien un kā vēlas to attīstīt nākotnē. Ķekavas novads kā personība ir darbīgs, uz izaugsmi vērsts un zaļi domājošs. Praktiski tas tiek īstenots, novada apdzīvotajās vietās ieviešot LED apgaismojumu, ūdens sildīšanai izmantojot saules kolektorus, mācoties šķirot atkritumus un projektējot veloceliņus.
Mācībām pieaugušajiem visā Latvijā var pieteikties vēl līdz 28. jūnijam
Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” mācībām vēl šonedēļ var pieteikties ikviens strādājošais un pašnodarbinātais vecumā no 25 gadiem, līdz 28. jūnijam aizpildot pieteikumu tiešsaistē www.macibaspieaugusajiem.lv. Līdz šim saņemti jau vairāk nekā 12 tūkstoši pieteikumu.
Priecīgus Līgo svētkus!
Latviešu ticējums vēsta, ka Līgo naktī atveroties debess. Ja tai brīdī kaut ko vēlas, tad tas piepildās. Gada īsākajā naktī Ķekavas novada pašvaldība vēl domāt labas domas un smelties spēku dabā – lai priecīga līgošana!
Pļavniekkalna sākumskola saņem akreditāciju līdz 2025.gadam
Jūnijā saņemts apstiprinājums, ka Pļavniekkalna sākumskola un tajā īstenotās pamatizglītības 1.posma (1.-6. klase) programma un pamatizglītības 1.posma (1.-6. klase) humanitārā un sociālā virziena programma ir akreditētas uz maksimālo termiņu – sešiem gadiem, t.i., līdz 2025. gada jūnija mēnesim.
Aizvadīts komunistiskā genocīda upuru atceres brīdis
Pieminot 1941. gada 14. jūnija PSRS komunistiskā režīma represijas pret Latvijas iedzīvotājiem, piektdien, 14. jūnijā, pie piemiņas akmens represētajiem Odukalnā tika aizvadīts atceres brīdis un nolikti ziedi.
Ķekavas novada svētkus baudījuši vairāk kā 10 000 apmeklētāju
No 12. līdz 15. jūnijam Ķekavas novadā tika svinēti novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu, bet svētku galvenajā dienā, 15., jūnijā, novada iedzīvotājus un viesus priecēja tautā iemīļoti mūziķi - Intars Busulis ar Abonementa orķestri, grupa “DAGAMBA” un “Triānas parks”.
Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Valsts asins donoru centru aicina uz Donoru dienu jūlijā
Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus turpināt labos darbus un ziedot asinis Valsts asins donoru centra (VADC) izbraukuma laikā Ķekavā, Doles Tautas namā, 4. jūlijā plkst. 10.00 - 13.00. Īpaši gaidīti 0-, 0+ un A- asinsgrupas donori.
SIA “Ķekavas nami” jauni siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifi
SIA “Ķekavas nami” no 01.07.2019. noteiks jaunus siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus, kas pēc Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmuma novērtēti kā pamatoti un atbilstoši tarifa aprēķināšanas metodikai.
No idejas līdz elektrības pieslēgumam: ar ko sākt?
Ja esat iegādājies zemi un gatavojieties būvēt savu sapņu māju vai arī vēl tikai lūkojaties pēc nekustamā īpašuma, iespējams, apsverat domu par jauna elektrības pieslēguma ierīkošanu. Kā pie tāda tikt? Cik laika un naudas būs vajadzīgs? – Lūk, atbildes uz šiem un vairākiem citiem jautājumiem, kas jums palīdzēs vienkārši un ērti īstenot ideju par jauna elektrības pieslēguma ierīkošanu jūsu īpašumā.
Piesakies līdzfinansējumam mājas pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādei un kanalizācijai
Ķekavas novada pašvaldība izsludina pieteikšanos līdzfinansējuma saņemšanai dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētās ūdensapgādes sistēmai vai centralizētās kanalizācijas sistēmai.
Labiekārtota atpūtas vieta pie Daugavas Ziedonī
Ķekavas novada pašvaldība labiekārtojusi atpūtas vietu pie Daugavas Ziedonī. Atpūtas vieta tika veidota un labiekārtota atbilstoši universālā dizaina prasībām, tādēļ to ērti varēs izmantot gan bērni un ģimenes, gan seniori un personas ar īpašām vajadzībām.
Katlakalnā notiks tradicionālā Jāņu ielīgošanas meistardarbnīca
Ceturtdien, 13.jūnijā no plkst. 19.00 Sauliešu pilskalnā Katlakalnā notiks tradicionālā Jāņu ielīgošanas meistardarbnīca, - visi laipni aicināti apgūt Jāņu laika gaidīšanas un svinēšanas mākslas un gudrības. Šogad Ielīgošanas meistardarbnīca notiek Ķekavas novada svētku nedēļas ietvaros un kopā ar Katlakalna folkloras kopu RĀMUPE darbosies arī citas novada folkloras kopas - Daugmales DĀRE, Kekavas BRIČKA. Un neiztrūkstoši dalībnieki būs Katlakalna Tautas nama ļaudis.
Pieminot komunistiskā genocīda upurus, aicinām uz atceres brīdi Odukalnā
Pieminot 1941. gada 14. jūnija PSRS komunistiskā režīma represijas pret Latvijas iedzīvotājiem, piektdien, 14. jūnijā, plkst. 17.45 pie piemiņas akmens represētajiem Odukalnā notiks atceres brīdis.
Iznācis informatīvā biļetena “Ķekavas Novads” jūnija numurs
Šodien, 11. jūnijā, iznācis pašvaldības informatīvā biļetena “Ķekavas Novads” jūnija numurs. Tajā aicinām lasīt par labiekārtoto atpūtas vietu pie Daugavas Ziedonī, parakstīto sadarbības memorandu ar novada uzņēmējiem, skolēnu nodarbinātības projektu, kā arī veiksmīgi aizvadīto novada velobraucienu un citām aktualitātēm.
Ķekavas novads aicina svinēt svētkus kopā ar Intaru Busuli, “Triānas parku” un grupu “DAGAMBA”
Šonedēļ, no 12. līdz 15. jūnijam, Ķekavas novadā notiks novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu, bet sestdien, svētku galvenajā dienā, novada iedzīvotājus un viesus priecēs tautā iemīļoti mūziķi - Intars Busulis un Abonementa orķestris, grupa “DAGAMBA” un “Triānas parks”.
Ķekavas novada atpūtas vietās ūdens kvalitāte ir izcila
Veicot Ķekavas novadā ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens, konstatēts, ka novada teritorijā Daugavā, Ķekavas upē un Titurgas ezerā ūdens ir tīrs un peldēšanai drošs
Par būtiskiem pārkāpumiem siltumtrašu iepirkuma organizēšanā no amata atbrīvoti divi Baložu komunālās saimniecības valdes locekļi
Pamatojoties uz konstatētajiem būtiskajiem pārkāpumiem SIA “Baložu komunālā saimniecība” (BKS) veiktajā iepirkuma procedūrā par siltumtrases atjaunošanas būvdarbiem Baložu pilsētā, Ķekavas novada domes priekšsēdētaja Viktorija Baire kā šī pašvaldības uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāve šodien, 6. jūnijā, ārkārtas dalībnieku sapulcē uzteikusi pilnvarojuma līgumus diviem BKS valdes locekļiem – Edgaram Mencim un Aigaram Evardsonam.
Titurgā 10. jūnijā uz laiku tiks pārtraukta elektroenerģijas piegāde
Pirmdien, 10. jūnijā, Titurgā AS “Sadales tīkls” veiks remontdarbus, kā rezultātā tiks pārtraukta elektroenerģijas piegāde lielai daļai abonentu. Piegādes pārtraukums skars arī SIA “Baložu komunālā saimniecība” un SIA “Baložu siltums” katlu māju Kr. Barona ielā 1, kā rezultātā nebūs iespējams nodrošināt siltumapgādi visā Titurgā. Līdz ar to tiks pārtraukta arī karstā ūdens sagatavošana māju siltummezglos.
Lielajā Talkā sakoptas 45 novada vietas
Ķekavas novadā Lielā Talka šogad norisinājusies 45 dažādās vietās. Aprīļa izskaņā sakopti meži, ceļmalas, pļavas un piemiņas vietas visā novadā, kā arī iedzīvotāji talkas dienu aktīvi izmantojuši savu privātīpašumu sakopšanai.
Uzsākts labdarības projekts “Dzīvības ēdiens”
Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca sadarbībā ar biedrību "Dzīvības ēdiens" un Ķekavas novada fonda finansiālu atbalstu uzsākusi kopīgu labdarības projektu, un tā ietvaros katru pirmdienu nodrošina ikvienam bezmaksas maltīti - putru.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Dārziņi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 2.maija sēdes lēmumu Nr.12. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Dārziņi”, Krogsilā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Dārziņi”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam Rīgas ielā 79, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu atkārtotai publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2019.gada 2.maijā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam Rīgas ielā 79, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, pilnveidotā projekta atkārtotu nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Reģionālā pašvaldības policija turpmāk sabiedrisko kārtību nodrošinās arī Iecavas novadā.
Ķekavas novada domes deputāti lēmuši, ka turpmāk sabiedrisko kārtību Iecavas novadā nodrošinās Reģionālā pašvaldības policija.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Rāmavas ielā 52, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 16.maija sēdes lēmumu Nr.3. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Rāmavas ielā 52, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam Rāmavas ielā 52, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma “Muižnieki-1” nekustamajam īpašumam “Muižnieki-1”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2019.gada 16.maijā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Muižnieki-1” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Gribi peldēt? Dodies uz Ķekavas vai Daugmales baseinu!
Ķekavas novadā šobrīd ikvienam ir lieliska iespēja piekopt veselīgu dzīvesveidu, ļaujoties ūdens vilinājumam divos peldbaseinos – Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā un Daugmales multifunkcionālajā centrā. Galvenokārt dienas laikā tos izmanto novada skolas, lai mācītu vai pilnveidotu bērniem peldēšanas iemaņas, bet pārējā laikā peldbaseini pieejami gan Ķekavas, gan apkārtējo novadu iedzīvotājiem.
Mellupos izskanējuši otrie Mežinieku svētki
25. maijā Mellupu sociālās mājas teritorijā notika otrie apkaimes jeb Mežinieku svētki. Arī šoreiz svētki tika radīti pašu apkaimes iedzīvotāju un uzņēmēju kopējiem spēkiem, bet, novērtējot mūsu vēlmi kopīgi svinēt savus svētkus, finansiālu atbalstu svētku tapšanai saņēmām arī no Ķekavas novada pašvaldības.
Par īslaicīgi ierobežotu lidojumu zonu virs “Svētku pils” Vimbukrogā
Civilās aviācijas aģentūra informē, ka 30. un 31. maijā Vimbukrogā, virs viesu nama “Svētku pils”, ir noteikta īslaicīgi ierobežoto lidojumu zona bezpilotu gaisa kuģu lidojumiem.
30. maijā notiks teritorijas plānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto atzinumu izskatīšanas sanāksme
Paziņojums par Ķekavas novada teritorijas plānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas sanāksmi.
Pašvaldības nekustamo īpašumu izsolēm iespējams reģistrēties līdz 7. jūnijam
Ķekavas novada pašvaldība 2019. gada 10. jūnijā Ķekavā, Gaismas ielā 19 k-9-1, Mazajā zālē (26.kab.), rīko četras pašvaldības nekustamo īpašumu atklātas mutiskas izsoles ar augšupejošu soli. Dalībnieku reģistrācija izsolei iespējama līdz 7. jūnija plkst.14.00.
Pirmajā Ķekavas velobraucienā finišē 447 dalībnieku
Sestdien, 25. maijā, Ķekavas novada sporta svētku ietvaros norisinājās pirmais Ķekavas velobrauciens, kurā startu pieredzēja kā paši mazākie riteņbraucēji, tā arī velo entuziasti un profesionāli riteņbraucēji, kas cīnījās par punktiem sacensību “Elkor – Giant” Latvijas kausa posma ietvaros.
Atkārtoti paraksta sadarbības memorandu ar Ķekavas novada uzņēmēju padomi
Lai turpinātu veicināt uzņēmējdarbības attīstību novadā, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire atkārtoti parakstījusi sadarbības memorandu ar biedrību “Ķekavas novada uzņēmēju padome”.
14. jūnijā organizē braucienu pa represēto piemiņas vietām Latvijā
2019. gada 14. jūnijā Ķekavas novada Politiski represēto biedrība organizē braucienu pa represēto piemiņas vietām Latvijā.
Ķekavas uzņēmēji plāno attīstīt eksportspēju un konkurēt pasaules tirgos
Turpinot iepazīt vietējos novada uzņēmējus, 22.maijā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska un teritorijas plānotāja Iveta Zālīte viesojās uzņēmumos “AVMM” un “METSATEK”, kas darbojas dažādās jomās, bet līdzīgi raugās uz izaugsmi nākotnē un nepieciešamību iekarot eksporta tirgus pasaulē.
Aktīvākie balsotāji Pierīgā – Ķekavas, Saulkrastu un Mārupes novados
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iepriekšējās balsošanas divās dienās vēlēt devušies vismaz 4,34% balsstiesīgo. Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati liecina, ka vēlētāju aktivitāte lielākajā daļā Pierīgas novadu pārsniegusi vidējos Latvijas rādītājus.
Uzsāks 1. kārtas asfaltēšanas darbus Gaismas ielā 19
Šodien, 22. maijā, tiks uzsākti 1. kārtas asfaltēšanas darbi autostāvvietas pārbūves projekta ietvaros Gaismas ielā 19, Ķekavā.
Baznīcas Ķekavas novadā aicina uz Baznīcu nakti 7. jūnijā
Latvijas kristīgās draudzes uz Baznīcu nakti šogad ielūdz 7. jūnijā. Ķekavas novadā īpašas lūgšanas un koncerti plānoti Dole-Ķekavas ev. lut. baznīcā un Katlakalna ev. lut. baznīcā. Aicinām iepazīties ar Baznīcu nakts karti un pasākumu programmu www.baznicunakts.lv .
Skolēnu vasaras nodarbinātības projektam pieteiktas vairāk kā 80 vakances
Ķekavas novada pašvaldības aicinājumam pieteikt vakances skolēnu darbam vasarā šobrīd atsaukušies 15 uzņēmumi, piedāvājot skolēnu brīvlaikā kopumā vairāk kā 80 vakances.
Ķekavas novada izglītības iestādes absolvēs 264 audzēkņi
Maijā un jūnijā Ķekavas novada izglītības iestādes absolvēs 6., 9. un 12. klašu skolēni, kā arī interešu izglītības iestāžu audzēkņi. Aicinām vecākus, tuviniekus, draugus un pedagogus iepazīties ar svinīgo pasākumu norises laikiem un svinēt skolēnu panākumus kopā.
Šonedēļ, 25. maijā, notiks Ķekavas velobrauciens
Sestdien, 25. maijā, Ķekavas novadā notiks Ķekavas velobrauciens četrās dažādās distancēs, vienkopus pulcinot gan profesionālus riteņbraucējus, gan entuziastus, ar mērķi popularizēt šosejas riteņbraukšanu, stiprināt velobraukšanas tradīcijas un veicināt aktīvu brīvā laika pavadīšanu.
Ķekavas novada darba birža pulcē vairāk nekā 100 darba meklētājus
16.maijā pirmo reizi norisinājās Ķekavas novada darba birža, kuru apmeklēja vairāk nekā 100 darba meklētāji, tostarp skolēni, kuriem bija iespējams pieteikties vasaras nodarbinātības projekta vakancēm.
E-asistents – neaizstājams palīgs e-pakalpojumu saņemšanā
Lai e-pakalpojumus portālā Latvija.lv varētu saņemt arī tie iedzīvotāji, kuri neizmanto eID karti ar elektronisko parakstu vai internetbanku, ir izstrādāts īpašs risinājums – e-asistents jeb pilnvarotais e-pakalpojums.
Ķekavas novada sporta skolu turpmāk vadīs Ints Vancāns
Ķekavas novada dome 16.maija sēdē deputāti par Ķekavas novada sporta skolas direktoru amatā iecelt Intu Vancānu, kurš līdz šim strādājis kā florbola treneris, sporta skolotājs Ķekavas vidusskolā, kā arī ir florbola kluba “Ķekavas Bulldogs” valdes loceklis un mārketinga projektu vadītājs.
Uzsāk labiekārtot atpūtas vietu pie Daugavas Ziedonī
Ķekavas novada pašvaldība uzsākusi labiekārtot atpūtas vietu pie Daugavas, Katlakalna ciemā, Ziedonī. Atpūtas vieta tiek veidota un labiekārtota atbilstoši universālā dizaina prasībām, tādēļ to ērti varēs izmantot gan bērni un ģimenes, gan seniori un personas ar īpašām vajadzībām.
Baložu Tautas teātris maijā devās viesizrādēs uz Vāciju
Baložu Tautas teātris no 10. līdz 13. maijam ar viesizrādēm viesojās Hamburgā, Vācijā. Kā informē režisors Reinis Vējiņš, teātris uz Vāciju devās pēc Latviešu biedrības Hamburgā uzaicinājuma.
Paziņojums par Ķekavas novada teritorijas plānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas sanāksmi
Ķekavas novada teritorijas plānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izskatīšanas sanāksme notiks 2019.gada 30.maijā.
Krustkalnos uzstādīti jauni soliņi
Pateicoties “Ķekavas novada fonds” izsludinātajam projektu konkursam “Savam novadam”, labiekārtots Ķekavas novada Krustkalnu ciema “Elektriķu” mājas pagalms - uzstādīti jauni soliņi un atkritumu urna.
Bērna piedzimšanas pabalsts palielināts līdz 250 eiro
No 2019.gada 15. maijā stājas spēkā grozījumi Ķekavas novada pašvaldības saistošajos noteikumos “Pašvaldības pabalsti Ķekavas novada iedzīvotājiem, neizvērtējot ienākumus”, kas paredz palielināt vienreizējo bērnu piedzimšanas pabalstu līdz 250 eiro.
Arhīvs
  Drukāt