Noskaidros iedzīvotāju viedokli par VARAM piedāvāto Ķekavas novada teritorijas robežas grozīšanu
Pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iniciatīvas 17. oktobrī Ķekavas novada domes sēdē tika nolemts noskaidrot Ķekavas novada, jo īpaši, Plakanciema, Mellupu un Dzērumu, iedzīvotāju viedokli par Ķekavas novada teritorijas daļas atdalīšanu un pievienošanu Olaines novadam atbilstoši VARAM sagatavotajam grafiskajam variantam.
Bāriņtiesas ieteikumi vecākiem, kuri plāno ilgstoši uzturēties ārzemēs
Ķekavas novada Bāriņtiesa aicina vecākus, kuru ģimenēs aug nepilngadīgi bērni, ņemt vērā būtiskus priekšnoteikumus, plānojot ilgstošu uzturēšanos ārzemēs. Bāriņtiesa norāda, ka arvien biežāk nākas saskarties ar situācijām, kad nav ievērota valstī noteiktā likumdošana attiecībā uz bērnu izvešanu no valsts, kā arī bērnu atstāšanu Latvijā, ja abi vecāki plāno doties uz ārvalstīm.
Loreķu laukā centralizētajai ūdensvada sistēmai pieslēgušās jau 30 mājsaimniecības
Septembrī, noslēdzoties ūdensvada un kanalizācijas tīkla izbūves darbiem Loreķu laukā, Ķekavā, nepilnu divu mēnešu laikā jau 30 privātmājas noslēgušas līgumu un pieslēgušās centralizētajai sistēmai, bet vēl 90 mājsaimniecībām izsniegti Tehniskie noteikumi privātmāju pieslēgumu izbūvei.
Parakstīts sadarbības līgums vienota tūrisma piedāvājuma īstenošanā
Ķekavas novada pašvaldība parakstījusi sadarbības līgumu projekta “Apkārt Rīgai - vienots tūrisma piedāvājums” īstenošanā. Līguma mērķis ir attīstīt vienotu, konkurētspējīgu tūrisma produktu piedāvājumu vietējiem un ārvalstu tūristiem.
Ķekavā plāno izveidot multifunkcionālu sporta laukumu
Lai pilnveidotu brīvā laika pavadīšanas iespējas un uzlabotu veselīga brīvā laika pavadīšanas infrastruktūru, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra ir sagatavojusi projektu pieteikumu multifunkcionāla sporta laukuma seguma izveidei Ķekavā.
Pašvaldība saņēmusi 108 iedzīvotāju priekšlikumus 2020.gada budžetam
Ķekavas novada pašvaldība septembra sākumā aicināja novada iedzīvotājus iesniegt savas idejas, ieteikumus, priekšlikumus un risināmos jautājumus, kuru virzībai būtu jāatvēl finansējums 2020.gada budžetam. No novada iedzīvotājiem saņemti 108 priekšlikumi.
Sociālās uzņēmējdarbības nozare pilnveidojas
Sociālā uzņēmuma likums ir spēkā pusotru gadu un Latvijā oficiāli darbojas 70 sociālie uzņēmumi. Šo nedēļu Labklājības ministrija visā Latvijā ir izsludinājusi par Sociālās uzņēmējdarbības nedēļu, kas tiks atzīmēta ar dažādām aktivitātēm.
Godina labākos Ķekavas novada pedagogus
Pasaules Skolotāju dienu atzīmējot, 11.oktobrī īpašajā godināšanas pasākumā tika sveikti Ķekavas novada izglītības iestāžu pedagogu konkursa laureāti. Kopumā konkursam šogad pieteikti 12 skolotāji trīs nominācijās.
SEB bankas un pašvaldību grantu programmā (ie)dvesma saņemtas vairāk nekā 50 biznesa idejas
SEB bankas, Jūrmalas pilsētas, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Siguldas, Ropažu, kā arī Stopiņu novada kopīgi rīkotās grantu programmas (ie)dvesma trešajā sezonā saņemts 51 pieteikums. Šogad jaunajiem uzņēmējiem pieejamais finansējums pieaudzis līdz 80 tūkstošiem eiro un maksimālā summa vienam grantam ir 10 tūkstoši eiro.
Siltuma un karstā ūdens pārtraukums Baložos
SIA “Baložu siltums” informē, ka trešdien, 16.oktobrī, laika posmā no plkst. 09.00 līdz 16.00 visiem klientiem, kuri atrodas vecajos Baložos un kuri ir pieslēgti centralizētajai siltumapgādes sistēmai netiks piegādāts siltums un karstais ūdens (nedarbosies karstā ūdens sagatavošana siltummezglos un apkure, ja tā jau ir pieslēgta).
Iedzīvotājus aicina balsot par "Ģimenei draudzīgāko pašvaldību 2019"
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) rīkotā konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” ietvaros aicinām ikvienu nobalsot un izteikt viedokli par, viņaprāt, ģimenei draudzīgāko pašvaldību Latvijā. Balsošana norit līdz 4. novembrim tīmekļvietnē www.vietagimenei.lv. Kopējais konkursa balvu fonds pašvaldībām ir 115 000,00 eiro.
Paziņojums par detālplānojuma „ Vairogi” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā atcelšanu
Ķekavas novada dome 2019.gada 12.septembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 9. “Par detālplānojuma „Vairogi” Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā un Ķekavas novada domes 2009.gada 13.oktobra saistošo noteikumu Nr. SN-TPD-88/2009 atzīšanu par spēku zaudējušiem”, apstiprinot saistošos noteikumus Nr. SN-TPD-1/2019.
Ķekavā diskutēs par bērna attīstībai labvēlīgu mācību vidi
Piektdien, 18.oktobrī, Pierīgas novadu pirmskolas izglītības iestāžu pedagogi no Ķekavas, Garkalnes, Siguldas, Olaines, Salaspils, Carnikavas un Ikšķiles novadiem piedalīsies konferencē “Bērna attīstībai labvēlīga mācību vide”, lai runātu par mācību procesam emocionāli drošu un dažādām aktivitātēm piemērotu vidi.
Daugmales multihallē izbūvēta plašāka skatuve
Daugmales multifunkcionākajā centrā izbūvēta jauna skatuve ar podestiem, kas ir piemērota deju kolektīvu un koru koncertiem, kā arī teātra izrāžu norisei.
Piešķirts apbalvojums Lāčplēša Goda zīme
Aprit 100 gadi kopš atzīmēsim Latvijas brīvības cīnītāju dienu – Lāčplēša dienu. Latvijas valsts aizsardzības fonda „Lāčplēsis” valde ar 2019. gada 26. septembra lēmumu Nr. 5 piešķīra apbalvojumu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas valsts un Ķekavas novada labā trim Ķekavas novada iedzīvotājiem.Apbalvojuma pasniegšana notiks Lāčplēša dienas pasākumā 2019. gada 11. novembrī Ķekavas kultūras namā.
No nākamā gada pašvaldībā būs iespējami tikai bezskaidras naudas norēķini
No 2020.gada 1.janvāra Ķekavas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centros Ķekavā un Baložos būs iespējami tikai bezskaidras naudas norēķini, bet Daugmalē maksājumu pieņemšana vairs netiek nodrošināta. Iedzīvotāji aicināti par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem norēķināties internetbankā, pašvaldībā maksājumus varēs veikt ar norēķinu kartēm, bet skaidrā naudā norēķināties būs iespējams “Maxima” veikalos.
NVA aicina darba devējus līdz 21.oktobrim pieteikties vajadzīgo darbinieku apmācībai
Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) līdz šī gada 21.oktobrim pieņem darba devēju pieteikumus vajadzīgo darbinieku apmācībai Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Atbalsts bezdarbnieku izglītībai” pasākumā „Apmācība pie darba devēja”. Tā ir iespēja darba devējiem saņemt dotāciju, lai sagatavotu vajadzīgos speciālistus, izvēloties un apmācot NVA reģistrētos bezdarbniekus uzņēmuma vidē.
Piesakies līdzfinansējumam mājas pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādei un kanalizācijai
Ķekavas novada pašvaldība atkārtoti izsludina pieteikšanos līdzfinansējuma saņemšanai dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētās ūdensapgādes sistēmai vai centralizētās kanalizācijas sistēmai. Pieteikumi jāiesniedz līdz 2019. gada 8. novembra plkst. 14.00 kādā no Ķekavas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centriem.
Iznācis informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” oktobra numurs
Otrdien, 8. oktobrī, iznācis informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par Tehniskās jaunrades parku Baložos, Eko un Uzņēmēju dienām novadā, pašvaldības iesaisti dažādos projektos, kā arī citām aktivitātēm!
Uzstāda jaunus LED apgaismojumus divās pieturvietās Alejās un Vimbukrogā
Lai uzlabotu ceļu satiksmes dalībnieku, jo īpaši, gājēju drošību, Ķekavas novada pašvaldība šobrīd izbūvējusi jaunu LED apgaismojumu divās satiksmes autobusu pieturvietās “Alejas” un “Vimbas” pie valsts autoceļa A7.
Godinās 12 labākos Ķekavas novada pedagogus
Piektdien, 11.oktobrī, īpašajā godināšanas pasākumā tiks sveikti Ķekavas novada izglītības iestāžu pedagogu konkursa laureāti. Kopumā konkursam pieteikti 12 skolotāji trīs nominācijās.
Labo darbu nedēļa ir klāt!
No 7. līdz 13. oktobrim visā Latvijā norisinās Labdarības organizācijas Palīdzēsim.lv akcija “Labo darbu nedēļa”. Akcijas laikā aicinām arī Ķekavas novada iedzīvotājus paveikt labus darbus, palīdzot līdzcilvēkiem vai rūpējoties par dabu un dzīvo radību.
Paziņojums par siltumenerģijas apgādes sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteikto (piedāvāto) tarifu
Sakarā ar siltuma ražošanas tarifa izmaiņām, ko iesniedzis SIA “Baložu siltums”, arī SIA “Baložu komunālā saimniecība” no 01.12.2019. samazinās tarifu iedzīvotājiem.
Ķekavā nosvin Rijas balli
No 27. - 28. septembrim Ķekavā norisinājās tradicionālo deju festivāls "Rijas balle", kur dzīvās mūzikas pavadījumā tika izdejotas dejas, kas bija populāras sarīkojumos un ballītēs 20. gadsimta sākumā - valši, polkas, fokstroti, tango un citas. Senlaikos dejots tika tur, kur bija pieejama plaša, pietiekami liela telpa, kāda pēc labības kulšanas darbiem bija rija, tāpēc arī šāds nosaukums.
VARAM pagaidām vēl ir neskaidrības par Ķekavas novada robežu pēc reformas
Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai (VARAM) pagaidām vēl ir neskaidrības par Ķekavas novada robežām pēc gaidāmās pašvaldību reformas, jo nepieciešams nodrošināt ģeogrāfiski vienotu Olaines novada teritoriju, pastāstīja vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Juris Pūce (AP).
Pirms apkures sezonas parūpējies par sava mājokļa ugunsdrošību!
Iestājoties rudenīgam un vēsākam laikam, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņem arvien vairāk izsaukumus uz ugunsgrēkiem, kas ir saistīti ar apkures lietošanu – netīrītiem dūmvadiem, bojātu un nepareizu apkures ierīču lietošanu. Tādēļ, sākoties apkures sezonai, VUGD aicina iedzīvotājus iztīrīt dūmvadus, pārbaudīt apkures ierīces un uzstādīt dūmu detektorus!
Automašīnu riepas un bioloģiskos atkritumus varēs nodot arī 3. un 10. novembrī
Pateicoties iedzīvotāju izrādītajai interesei - aktīvi izmantot rudens akcijas piedāvājumu, šķiroto atkritumu savākšanas laukums “Gurnicas” ir palielinājis konteineru apjomu, kā arī nodrošinās iespēju novada iedzīvotājiem bez maksas nodot vieglo automašīnu riepas un bioloģiski noārdāmus atkritumus arī svētdienās - 3. un 10.novembrī.
Sociālās uzņēmējdarbības akselerators “New Door” aicina pieteikties ideju autorus jaunajai akselerācijas programmai
Līdz 7. oktobrim tie, kam ir ideja par sociāla uzņēmuma veidošanu, vai arī tie, kas jau šādu uzņēmumu ir izveidojuši, aicināti pieteikties īpašai akselerācijas programmai. To jau piekto reizi realizēs sociālās uzņēmējdarbības akselerators “New Door” ar British Council pārstāvniecības Latvijā atbalstu. Apmācību programma piecu mēnešu garumā būs vērsta tieši uz sociālo uzņēmējdarbību un tās attīstīšanu. Labākās noslēguma prezentācijas autors arī saņems 1000 eiro savas idejas attīstīšanai.
26.-27. oktobrī Ķekavas novadā notiks “Eko dienas"
Aicinot ikvienu rīkoties videi draudzīgi, 26. un 27. oktobrī Ķekavas novadā notiks ikgadējās “Eko dienas”, kuru ietvaros novada iedzīvotāji bezmaksas varēs nodod nederīgas elektropreces un lielgabarīta atkritumus. Eko dienas ietvaros konteineri tiks izvietoti no 26. oktobra plkst. 9.00 līdz 27. oktobra plkst. 16.00.
Baire: Ķekavas novada pašvaldība strādā un turpinās strādāt iedzīvotāju labā
Ķekavas novada domes sēdē saņemot atkārtotu atbalstu uzticības balsojumā, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire vēlreiz apliecina, ka Ķekavas novada pašvaldības darbs, īstenotie un uzsāktie projekti ir vērsti iedzīvotāju labā, un pašvaldība turpinās mērķtiecīgi strādāt, lai uzlabotu novada infrastruktūru, lai novads augtu un attīstītos.
Akcija „Dienas bez rindām” mudina iedzīvotājus izmantot e-pakalpojumus
No 30.septembra līdz 4.oktobrim norit akcija “Dienas bez rindām 2019”, ko organizē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar iestādēm, pašvaldībām un bibliotēkām visā Latvijā. Akcijas mērķis ir iedrošināt sabiedrību pieteikt valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumus elektroniski, kas ir ātrāks un ērtāks risinājums.
Uzņēmēju dienas 2019 Ķekavas novadā
No 29.oktobra līdz 1.novembrim, jau trešo reizi norisināsies Ķekavas novada Uzņēmēju dienas, kuru ietvaros notiks gan sociālajai uzņēmējdarbībai veltīts darbnīca-seminārs, gan uzņēmēju kontaktbirža, kurā būs iespējams satikt dažādu nozaru pārstāvjus un izveidot jaunus biznesa kontaktus. Tāpat norisināsies nu jau ikgadējais Jauniešu uzņēmīguma forums, kā arī Uzņēmēju gada balvas godināšanas ceremonija.
30. septembrī Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē par domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku ievēlēts deputāts Andris Ceļmalnieks
Līdzšinējais domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aigars Vītols 29.septembrī iesniedza iesniegumu par atkāpšanos no amata. Balstoties uz šī iesnieguma pamata, dome šodien pieņēma lēmumu par viņa atbrīvošanu no amata.
Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols pilnībā noraida pret viņu KNAB vērstos iespējamos pārmetumus
Svētdien, 29. septembrī, Ķekavā, preses brīfingā Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols pilnībā noraida pret viņu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vērstos iespējamos pārmetumus un aizdomas, un cer uz taisnīgu un objektīvu tiesībsargājošo institūciju darbu situācijas noskaidrošanai.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Rīgas ielā 79, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 12.septembra sēdes lēmumu Nr.11. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam Rīgas ielā 79, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam Rīgas ielā 79, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Tehniskās jaunrades parks Baložos – vieta, kur gūt lidošanas prieku
Šā gada sākumā tika sakārtota līdz šim neizmantota teritorija Baložos. Domājot par tālāko šīs teritorijas attīstību, Ķekavas novads šeit sācis Tehniskās jaunrades parka izveidošanu, kā arī plāno veicināt jauniešu interesi par tehnisko jaunradi.
Rāmavā norisināsies Lauksaimniecības un meža tehnikas izstāde- Lauku sēta 2019
No 3.līdz 5.oktobrim Rāmavā norisināsies 28.starptautiskā Lauksaimniecības un meža tehnikas izstāde- Lauku sēta 2019.
Piesaki aktīvu un radošu daudzbērnu ģimeni no Ķekavas novada
Ķekavas novada pašvaldība un Rīgas plānošanas reģions aicina pieteikt aktīvu un radošu daudzbērnu ģimeni no novada, kura ar savu ikdienas dzīvi, darbu un paveikto iedvesmo līdzcilvēkus un apliecina, ka mūsu valsts pamatu veido stipras ģimenes, lai šogad decembrī kopā ar Valsts prezidentu Egilu Levitu iedegtu svētku egli pie Rīgas pils.
Praktiskās un teorētiskās nodarbības visai ģimenei
Ķekavas novadā tiek īstenots projekts, kura mērķis ir ģimenei labvēlīgas vides veidošana sabiedrībā – daudzveidīgu ģimenisko vērtību popularizēšanas pasākumu organizēšanai un aktivitāšu īstenošanai. Aicinām izmantot iespēju un apmeklēt nodarbības jau septembrī!
Ķekavas novadpētniecības muzejā viesojas LR1 raidījums “Vietu lietas Latvijā”
Latvijas radio 1 raidījums “Vietu lietas Latvijā’” viesojās Ķekavas novadpētniecības muzejā, lai izzinātu Ķekavas vēsturi, noskaidrotu kāds pagasts izskatījies pirms vairāk nekā 200 gadiem, kādi ievērojami cilvēki te dzīvojuši un kas attēlots pazīstamā karikatūrista, novadnieka Edgara Ozoliņa mazāk zināmajos zīmējumos.
Iespēja šajā rudenī- nodod auto riepas un bioloģiskos atkritumus bez maksas!
Vides pakalpojumu uzņēmums SIA "Clean R" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību šķiroto atkritumu savākšanas laukumā “Gurnicas” no 15.oktobra līdz 15.novembrim organizē bezmaksas akciju, kas nodrošinās iespēju novada iedzīvotājiem bez maksas nodot vieglo automašīnu riepas un bioloģiski noārdāmus atkritumus.
Ķekavas pašvaldības iedzīvotāji piedalās projektā “Eiropas pilsētas par Eiropas Enerģijas Politiku”
No 2.-3.septembrim pieci pašvaldības iedzīvotāji, pārstāvot Ķekavas novada biedrību “Solis tuvāK’, piedalījās Foiano Di Val Fortore pašvaldības (Itālija) rīkotajā projektā “Eiropas pilsētas par Eiropas Enerģijas Politiku".
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Dižcelmiņi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2019.gada 12.septembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Dižcelmiņi” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Paziņojums par detālplānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Brīvzemnieki”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 12.septembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Brīvzemnieki” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Brīvzemnieki”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Rīgas iela 83, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 12.septembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Rīgas iela 73, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Siltuma un karstā ūdens pārtraukums Baložos
SIA “Baložu siltums” informē, ka pirmdien, 23.septembrī, laika posmā no plkst. 11.00 līdz 15.00 visiem klientiem no vecajiem Baložiem netiks piegādāts siltums un karstais ūdens
Uzsāks atpūtas vietas labiekārtošanu pie Titurgas ezera
Noslēdzoties labiekārtošanas projekta izstrādei, šonedēļ tiks uzsākta atpūtas vietas pie Titurgas ezera (Ezera ielā 7, Baložos) labiekārtošana un aktīvās zonas pilnveide, lai līdz oktobra beigām darbus pabeigtu un iedzīvotāji varētu pilnvērtīgi izmanot uzlabotās atpūtas vietas iespējas, jo īpaši, nākamajā vasaras sezonā.
Paziņojums par apspriedi ar potenciālajiem piegādātājiem pirms iepirkuma “Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšana” izsludināšanas
Ķekavas novada pašvaldība 2019.gada 23.septembrī, plkst. 9:00 rīko apspriedi ar piegādātājiem par Iepirkuma “Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšana” dokumentāciju.
Uzsāk darbu pie daudzdzīvokļu mājas siltināšanas Ķekavā, Nākotnes ielā 8
Septembrī uzsākti būvdarbi projekta „Energoefektivitātes paaugstināšana daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā Nākotnes ielā 8 Ķekavā, Ķekavas novadā” .
Katlakalna baznīca un Rāmavas muiža – Eiropas kultūras mantojuma dienu objekti
Šogad Eiropas kultūras mantojuma dienas bija veltītas restaurācijas tēmai, lai pievērstu lielāku uzmanību restaurācijas nozares un profesijas attīstības nākotnes izaicinājumiem, stiprinātu profesionalitāti un veicinātu autentiskuma izpratni. Šo dienu ietvaros par veiksmīgu restaurācijas procesu un rezultātu atzinīgi novērtēti arī divi izcili objekti Ķekavas novadā – Rāmavas-Depkina muiža un Katlakalna baznīca.
Atkritumu šķirošanas zaļie ieguvumi
Sadzīves atkritumu šķirošana vismaz sākotnēji ir pietiekami apgrūtinoša lieta – tā prasa uzmanību, kaut minimālu iedziļināšanos tēmā, platības atrašanu savā dzīvesvietā un ārpusē papildu tvertnēm, ikdienas rīcības izmaiņas un pat vairāk laika. Samest visu kopā, aiznest līdz vienai universālajai tvertnei noteikti ir vienkāršāk.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Ķekavas novads 13.-15. septembra brīvdienās piedāvā plašas kultūras un sporta aktivitāšu iespējas, ieskandinot tuvojošos Miķeļdienu, svinot ikgadējo folkloras festivālu un atklājot novadu no jauna foto- orientēšanās sacensībās!
Rīgas HES ūdenskrātuvē pakāpeniski atjaunos ūdenslīmeni
AS "Latvenergo" informē, ka 15.septembrī, plkst.06.00, Rīgas HES ūdenskrātuvē pakāpeniski sāks atjaunot ūdenslīmeni.
Aicinām iedzīvotājus iesniegt priekšlikumus 2020.gada budžetam
Ķekavas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie nākamā gada budžeta plānošanas un šī gada darbu izvērtēšanas. Uzsākot plānošanas procesu, aicinām iedzīvotājus iesniegt savas idejas, ieteikumus, priekšlikumus un risināmos jautājumus tālākai novada veiksmīgai izaugsmei.
Piesaki pretendentus Ķekavas novada Goda pilsoņa apbalvojumam
Ķekavas novada pašvaldība aicina pieteikt pretendentus uz apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis” līdz šī gada 11. oktobrim.
Iznācis informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” septembra numurs
Otrdien, 10. septembrī, iznācis informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par aktualitātēm jaunajā mācību gadā, pretendentu pieteikšanu apbalvojumam “Ķekavas novada Goda pilsonis”, kā arī realizētajiem un aktuālajiem projektiem novada teritorijas labiekārtošanas jomā!
Katlakalna baznīca atzīmē 225. jubileju, kura atzīta par īpašu restaurācijas sasniegumu Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros
Piektdien, 13. septembrī, Katlakalna baznīca atzīmēs savu 225. jubileju, kuras laikā īpaša vērība tiks pievērsta baznīcas restaurācijai un atjaunotajai unikālajai laternai, ko Eiropas Kultūras mantojuma dienu ietvaros šogad Nacionālā Kultūras mantojumu pārvalde ir izvirzījusi kā īpašu restaurācijas sasniegumu.
Apsekojot mājsaimniecības, Ķekavas novadā pieaudzis noslēgto atkritumu apsaimniekošanas līgumu skaits
Rūpējoties par vidi un videi draudzīgu saimniekošanu, Ķekavas novada pašvaldība šogad apzina un klātienē apseko tās mājsaimniecības, kuru īpašnieki joprojām nav noslēguši līgumu par sadzīves atkritumu izvešanu.
Pašvaldība iesaistās projektā “Pumpurs” ar mērķi samazināt priekšlaicīgi skolu pametušo jauniešu skaitu
Ķekavas novada pašvaldība parakstījusi līgumu ar Izglītības kvalitātes valsts dienestu, kas īsteno projektu "Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai". Programma paredz, ka katram projektā iesaistītajam skolēnam pedagogs vai psihologs semestra sākumā izveido individuālo atbalsta plānu, kurā izvērtē mācību pārtraukšanas riskus un paredz nepieciešamos pasākumus šo risku mazināšanai.
Konkurss “Eksporta un inovācijas balva”: meklējot inovatīvos un spējīgos uzņēmumus no visas Latvijas
Latvijā ir daudz lielisku un panākumiem bagātu uzņēmumu. Bet ne visi veiksmes stāsti izskan tik skaļi, cik tie būtu pelnījuši. Lai atklātu visai Latvijai inovatīvos, spējīgos uzņēmumus, tos, kas kvalitātes latiņu paši ceļ arvien augstāk un droši sevi piesaka ārvalstīs, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju rīko konkursu “Eksporta un inovācijas balva”.
Biedrība "SUSTENTO" aicina pieteikties atbalsta programmā
Biedrība "SUSTENTO" aicina iedzīvotājus piedalīties motivācijas paaugstināšanas un atbalsta pakalpojumu nodrošināšanas programmā sociālās atstumtības un diskriminācijas riskam pakļautu cilvēku grupām.
Pēc privātmāju īpašnieku iniciatīvas Ķekavas novadā izveidoti 17 šķirošanas atkritumu punkti
Domājot par videi draudzīgiem risinājumiem, Ķekavas novada privātmāju rajonos un apkaimēs, kur koncentrējas piecas un vairāk privātmājas un kur nav pieejami daudzdzīvokļu ēku tuvumā esošie šķirošanas konteineri, iedzīvotāji var pieteikties bezmaksas šķirošanas punkta izveidei. Šādu iespēju kā pilotprojektu privātmāju īpašniekiem nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Clean R” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību.
Jau piekto reizi norisināsies Katlakalna Starptautiskais folkloras festivāls “Rudenāji 2019”
No 13. līdz 15.septembrim norisināsies Katlakalna V Starptautiskais folkloras festivāls “Rudenāji 2019”. Festivāla galvenā tēma – ražas daudzināšana, tāpat notiks arī citas rudens laika norises tautas tradīcijās.
Ķekavas mākslas skolas izstādes septembrī
Septembrī aicinām apmeklēt izstādes, kurās apskatāmi Ķekavas mākslas skolas audzēkņu darbi.
Ķekavas novadā mācības uzsāks vairāk kā 300 pirmklasnieku
Septembrī Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs mācības uzsāks 2518 skolēni, tostarp 306 pirmklasnieki. Kopā jaunajā mācību gadā atvērtas 13 pirmās klases četrās Ķekavas novada pašvaldības skolās un vienā privātajā izglītības iestādē.
Labklājības ministrija ielūdz uz diskusiju Rīgā “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?”
20. septembrī Labklājības ministrija ielūdz ikvienu interesentu uz diskusiju “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?”. Šī ir būs noslēdzošā reģionālā cikla diskusija, un tajā varēs uzzināt visu aktuālo informāciju par sociālo uzņēmējdarbību, finansējuma saņemšanu, izprast šīs nozares mītus un realitāti, kā arī dzirdēt sociālā uzņēmēja pieredzes stāstu un piedalīties praktiski radošajā nodarbībā “Iededz sevī sociālā uzņēmēja dzirksti!”.
Izstrādā vienotu Ķekavas novada labiekārtošanas attīstības plānu
Lai turpmāk varētu plānveidīgāk nodrošināt labiekārtošanas, rotaļlaukumu, apstādījumu un aktīvās atpūtas zonu izveidi atbilstoši iedzīvotāju vecuma grupām un interesēm, kā arī ņemot vērā jau esošo izveidoto infrastruktūru, Ķekavas novada pašvaldība šobrīd izstrādā vienotu novada labiekārtošanas attīstības plānu.
Skolēnu brīvpusdienu pārņemšana no valsts Ķekavas novadā izmaksātu vismaz 300 000 eiro
Ja pašvaldībai no valsts nāksies pārņemt brīvpusdienu nodrošināšanu 1.–4. klašu skolēniem, pašvaldībai tas izmaksās vairāk nekā 300 000 eiro aģentūrai LETA pastāstīja Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.
Ķekavas novadā skolēnu autobusi kursēs 15 maršrutos
Jaunajā mācību gadā Ķekavas novada pašvaldība nodrošinās skolēnu pārvadāšanas pakalpojumus 15 autobusu maršrutos. Skolēniem būs nodrošināts transports uz skolu un atpakaļ no izglītības iestādes, kā arī speciāls autobusa maršruts, kas kursēs darbadienu vakaros, lai mūzikas, mākslas un sportu skolu audzēkņi varētu nokļūt mājās no interešu izglītības nodarbībām.
Par Spānijas kailgliemeža izplatības ierobežošanu
Dabas aizsardzības pārvalde informē, ka pēdējā gada laikā saņem regulārus dažādu Latvijas pašvaldību iedzīvotāju ziņojumus un sūdzības par Spānijas kailgliemezi. Gliemeži nereti tiek konstatēti lielā skaitā un tie nodara ievērojamus postījumus dārzu īpašniekiem.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu trīspadsmit nekustamajiem īpašumiem Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2019.gada 22.augusta lēmumu Nr.13 (protokols Nr.17) uzsākta lokālplānojuma izstrāde teritorijas daļai Krustkalnu ciemā.
Ķekavā ražo unikālus produktus aizsardzības industrijas vajadzībām
Turpinot iepazīt klātienē novada uzņēmumus, 27. augustā Ķekavas novada domes un pašvaldības delegācija Ķekavā apmeklēja uzņēmumu - SIA “GPower”, kas ražo unikālas dīzeļa elektrostacijas aizsardzības industrijas vajadzībām, kā arī mobilos mastus telekomunikācijas signāla pastiprināšanai un apgaismojuma nodrošināšanai.
Paziņojums par detālplānojuma nekustamajam īpašumam “Lācēni”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai
Ķekavas novada dome 2019.gada 22.augustā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Lācēni” nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Jaunizveidotajā dronu izmēģinājuma teritorijā Baložos notiek pirmās apmācības ietekmīgam Indijas autoražošanas uzņēmumam
Ķekavas novada pašvaldībai atbalstot jaunu tehnoloģisko inovāciju ieviešanu un tehnisko jaunradi, šogad Baložos tika izveidota atbilstoša teritorija bezpilotu lidaparātu jeb dronu lidojumu izmēģinājumiem. Un šonedēļ, 28. un 29. augustā, tur notiek pirmie lidojumi, ko īstenoja SIA “SPH Engineering”, demonstrējot izstrādāto jauno tehnoloģiju “UgCS” vienam no lielākajiem Indijas autoražošanas uzņēmumam.
Arī Ķekavā un Baložos “PNB Bankas” klienti var nomainīt bankas kontu VSAA pensiju un pabalstu saņemšanai
Ķekavas novada pašvaldība informē, ka pensiju un pabalstu saņēmēji, kuriem bija konts A/S “PNB Banka” , var doties uz vienoto valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centru Ķekavā un Baložos, lai paziņotu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA) savu jauno bankas konta numuru, uz kuru turpmāk tiks pārskaitīta pensija vai pabalsts.
Ķekavas novada izglītības, kultūras un sporta darbinieku konferenci apmeklē vairāk kā 290 dalībnieki
Trešdien, 28. augustā, Ķekavas novada izglītības, kultūras un sporta darbinieku konferencē pulcējās vairāk kā 290 dalībnieki, lai īsi pirms jaunā mācību gada sākuma pārrunātu mācību procesa aktualitātes, sveiktu jaunos kolēģus un smeltos iedvesmu gaidāmajam darba cēlienam.
Informatīvais seminārs jaunajiem uzņēmējiem
27. augustā plkst. 15:00 apmeklē informatīvo semināru Ķekavā, lai saņemtu informāciju par dalību granta programmā (ie)dvesma.
Pašvaldība demontējusi nelikumīgi uzcelto “skeitparka” konstrukciju Baložos
26.augustā Baložos, Medema parkā, Ķekavas novada pašvaldība kā zemes gabala īpašniece demontēja nelikumīgi uzcelto “skeitparka” konstrukciju, ievērojot Būvvaldes atzinumā ietverto norādījumu par īpašuma iepriekšējā tiesiskā stāvokļa atjaunošanu, kā arī ņemot vērā, ka būves būvētājs vai īpašnieks pats tā arī nebija veicis būves demontāžu. Izprotot iedzīvotāju vēlmi par labiekārtotas teritorijas nepieciešamību Baložu pilsētā, pašvaldība šobrīd veic Medema parka labiekārtojuma elementu projektu izstrādi, lai jau šogad šajā parkā varētu uzlabot gājēju celiņu tīklu un pilnveidotu bērnu atrakcijas.
Projekta “Nāves sala” ietvaros sakopta salas teritorija
Junior Achievement Latvia (JAL) Līderu programmas ietvaros 23. augustā Nāves salā notika sakopšanas talka, informē projekta “Nāves sala” autore, JAL programmas dalībniece Monta Bergmane, kas ir arī Daugmales muzeja un Nāves salas ekskursiju gide, kā arī Daugmales pamatskolas absolvente.
Zinību diena Ķekavas novadā
Informācija skolēniem un viņu vecākiem par pirmās skolas dienas svinīgajiem pasākumiem Ķekavas novada izglītības iestādēs.
Ķekavas novads – Merķeļa un ievērojama diplomāta dzīvesvieta
"Rīgas Apriņķa Avīze" izpētījusi Ķekavas novadu, kur savulaik dzīvojis gan vācbaltiešu rakstnieks un publicists Garlībs Merķelis, gan pedagogs, politiķis, diplomāts un Triju Zvaigžņu ordeņa saņēmējs Pēteris Sēja, gan izcilais karikatūrists Edgars Ozoliņš.
Iedzīvotāji aicināti izmantot iespēju nodot šķirotos atkritumus bez maksas
Ķekavas novada iedzīvotājiem jau no 2019.gada 10.maija ir iespēja nodot šķirotos atkritumus dalīto atkritumu savākšanas laukumā "Gurnicas”, Ķekavā. Pašvaldība aicina iedzīvotājus būt aktīviem un atbildīgiem, tādēļ atgādina par iespēju nodot šķirotos atkritumus bez maksas.
Speciālistu pakalpojumu pieejamība bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu vecākiem
Iespēja bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu likumiskajam pārstāvim saņemt dažādu speciālistu pakalpojumus funkcionālo spēju uzlabošanai.
Pabeigti ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbi Loreķu laukā
Pabeigti būvdarbi Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētajā projektā “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā 4. kārta”. Projekta ietvaros Loreķu teritorijā izbūvēti ūdens hidranti, ūdensvads ar vairāk kā 300 pieslēguma vietām, pašteces kanalizācija un spiedkanalizācija, kā arī 6 kanalizācijas sūkņu stacijas.
Sestdien paredzēti ceļa virsmas apstrādes darbi Atmodas ielā
Sestdien, 17.augustā paredzēta ceļa virsmas apstrāde Atmodas ielas posmā, kur satiksmes organizācija notiek vienā virzienā.
17.augustā notiks bērnudārza “Ieviņa” jumta demontēšanas darbi
Sestdien, 17.augustā, no plkst.09.00 līdz 16.00 notiks pirmskolas izglītības iestādes “Ieviņa” jumta demontēšanas darbi.
Ķekavas novadpētniecības muzejā varēs skatīt autentisku Baltijas ceļa notikumu ierakstu
Sagaidot Baltijas ceļa 30. gadadienu, 23. un 24. augustā Ķekavas novadpētniecības muzejā interesenti aicināti noskatīties autentisku 1989. gada videoierakstu no 23. augusta notikumiem pie Ķekavas. Ierakstu muzejam dāvinājis tā autors, olainietis Edgars Prūsis.
Izsludināts Ķekavas novada uzņēmēju gada balvas konkurss
Ķekavas novada pašvaldība no 14. augusta līdz 15. septembrim aicina pieteikt pretendentus trešajai Ķekavas novada uzņēmēju gada balvai. Konkursa uzvarētāji deviņās nominācijās tiks godināti 1. novembrī Ķekavas novada uzņēmēju dienu laikā. Elektroniski aicinām pieteikt pretendentus saitē ej.uz/KekavasNovadaUznemeji2019.
Īstenojoties projektam, uzstādīts energoefektīvs LED apgaismojums Lāču ielā, Baložos
Iesniedzot projektu Ķekavas novada pašvaldības rīkotajā fizisko personu un nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursā, biedrība “Lāču iela” saņēma finansējumu 2000 eiro apmērā, kā rezultātā Lāču ielā 100 m garumā uzstādīti četri LED apgaismojuma elementi .
Ķekavā noslēgusies auto stāvlaukuma un piebraucamo ceļu pārbūve
Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde, Ķekavā, Gaismas ielā 19, ir noslēgušies auto stāvlaukuma un tam piebraucamo ceļu pārbūves darbi, un šobrīd notiek dokumentācijas sakārtošanas process, lai objektu nodotu ekspluatācijā.
Izsludina ES fondu projektu atlasi praktiskas ievirzes pētījumiem
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) izsludina atklātu projektu iesniegumu atlasi Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotajā Eiropas Savienības (ES) fondu programmā par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu praktiskas ievirzes pētījumiem. Atlases trešajā kārtā kopējais pieejamais publiskais finansējums ir 13,3 miljoni eiro, no tiem ERAF finansējums vairāk nekā 10,4 miljonu eiro apmērā.
Iznācis informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” augusta numurs
Otrdien, 13. augustā, iznācis informatīvā izdevuma “Ķekavas Novads” jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par jaunatklāto atpūtas vietu Ziedonī, pārbūvēto stāvlaukumu un piebraucamajiem ceļiem Gaismas ielā 19, pieteikšanos Ķekavas novada uzņēmēju gada balvai un novada sportistu sasniegumiem Latvijas Jaunatnes olimpiādē.
Rīgas apkārtnes novadi paplašina sadarbību tūrisma nozarē
Ar mērķi attīstīt un pilnveidot vienotu tūrisma produktu piedāvājumu vietējiem un ārvalstu tūristiem, sadarbojoties Rīgas apkārtnes vietējām rīcības grupām, novadu pašvaldībām un tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, 2018.gadā ticis sagatavots un šogad Lauku atbalsta dienestā apstiprināts projekts “Apkārt Rīgai – vienots tūrisma piedāvājums” aktivitātē “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”.
Katlakalna dejotāji piedalās Dziesmu un Deju svētkos Toronto
Šogad jūlija sākumā bija tas prieks piedalīties Dziesmu un Deju svētkos Toronto, kā arī apskatīt skaisto Kanādu, kas padarīja mūsu braucienu vēl krāšņāku. Tāpēc vēlējāmies padalīties ar mūsu iespaidiem par ceļojumu uz Kanādu, kas dejotājiem likās pats iespaidīgākais.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Jaunpļaviņas”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 1.augustā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Jaunpļaviņas”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā Akmeņkaļu ielā 13, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 1.augustā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Akmeņkaļu ielā 13, Alejās, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Rudzāji”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2019.gada 1.augustā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam ”Rudzāji”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma “Avarsti” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Avarsti”, Dzintaros, Daugmales pagastā
Ķekavas novada dome 2019.gada 1.augustā pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma “Avarsti” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Avarsti”, Dzintaros, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par Ķekavas novada teritorijas plānojuma redakcijas pilnveidošanu
Ķekavas novada dome 2019.gada 1.augustā pieņēmusi lēmumu “Par Ķekavas novada teritorijas plānojuma redakcijas pilnveidošanu”.
Ķekavas novada teritorijas plānojuma publiskās apspriešanas kopsavilkums
Ķekavas novada teritorijas plānojuma (turpmāk tekstā – Teritorijas plānojuma) redakcijas un Vides pārskata projekta publiskās apspriešanas laikā no 2019.gada 18.marta līdz 29.aprīlim (ieskaitot) tika organizētas astoņas sanāksmes Ķekavas novada teritorijā.
Arhīvs
  Drukāt