Ķekavā uzsāk darbus jaunas atpūtas vietas izveidei pie Daugavas
Lai vasarā izveidotu jaunu atpūtas vietu pie ūdens Ķekavā, ar piekļuvi Daugavai, Ķekavas novada pašvaldība ir uzsākusi teritorijas sakopšanas darbus. Šobrīd notiek krūmu zāģēšana, savukārt vasarā turpināsies atpūtas vietas labiekārtošana.
Ķekavas vidusskolēnu ilgtspējīga biznesa projekts konkursā “Biznesa skices” iegūst 2. vietu un 2000 eiro naudas balvu
Ķekavas vidusskolas skolēnu mācību uzņēmums “Bratus” ieguvis otro vietu un 2000 eiro naudas balvu Swedbank biznesa plānošanas konkursā “Biznesa skices”.
Saņemti vairāk kā 400 pieteikumi Ķekavas novada EKO dienām
Ķekavas novadā 27. martā un 10. aprīlī notiks Ķekavas novada pašvaldības un SIA ‘’Clean R’’ rīkotās EKO dienas, kuru laikā iedzīvotāji bez maksas varēs nodot atkritumus. Šobrīd saņemti jau 400 pieteikumi nolietoto lielgabarīta atkritumu, autoriepu un elektropreču nodošanai, un turpinās pieteikumu pieņemšana BIO atkritumu izvešanai.
Turpinās sporta nodarbības ārpus telpām, ievērojot epidemioloģiskos drošības pasākumus
Atbilstoši šobrīd valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 mazināšanu, tāpat kā līdz šim sporta treniņi drīkst notikt tikai ārpus telpām, ievērojot nosacījumu, ka nodarbībā piedalās līdz 10 cilvēkiem un netiek izmantotas ģērbtuves.
Aprīlī uzsāks sagatavošanas darbus sporta laukuma pārbūvei pie Baložu vidusskolas
Saņemot būvatļauju Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma pārbūvei, aprīļa sākumā tiks uzsākti pirmie sagatavošanas darbi iedzīvotāju ilgi gaidītā, jaunā skolas sporta laukuma teritorijā.
Izsludina projektu atbalsta konkursu Ķekavas novada iedzīvotājiem un nevalstiskajām organizācijām
Atbalstot iedzīvotāju intereses, aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā Ķekavas novadā, Ķekavas novada pašvaldība izsludina fizisko personu un nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursu. Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 30. aprīlim.
Atklāj digitālajām prasmēm veltīto “Digitālo nedēļu 2021”
Ar tiešsaistes diskusiju par iespējām ikvienam apgūt digitālās prasmes un iemesliem, kāpēc iedzīvotāji mācās nelabprāt, 22. martā atklāta ikgadējā informatīvi izglītojošā kampaņa “Digitālā nedēļa 2021”. Lai rosinātu Latvijas iedzīvotājus aktīvāk apgūt digitālās prasmes, no 22. līdz 26. martam notiks daudzveidīgi tiešsaistes pasākumi, diskusijas un citas aktivitātes.
Šobrīd Ķekavas novadā reģistrēti vairāk nekā 3200 mājdzīvnieki
Visiem mājdzīvnieku īpašniekiem un turētājiem savi mīluļi ir jāreģistrē Latvijas Lauksaimniecības datu centrā, kur šobrīd Ķekavas novadā ir reģistrēti 3268 mājdzīvnieki – 3042 suņi, 225 kaķi un viens sesks.
22. un 25. martā notiks vēl divas iedzīvotāju darba grupas par jaunveidojamā novada attīstību
Strādājot pie jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādes, šonedēļ 22. un 25. martā notiks divas teritoriālās darba grupas, diskutējot par Baložu pilsētas, Lapenieku, Katlakalna, Krustkalnu, Rāmavas, Valdlauču un Baldones novada teritorijām.
Ķekavas peldbaseins būs atvērts Latvijas izlases sportistiem un Virslīgas komandām
Atbilstoši šobrīd valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 mazināšanu no šī gada 23. marta tiks atvērts Ķekavas peldbaseins un Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa sporta zāle Ķekavas novadu pārstāvošajiem Latvijas izlases sportistu un kandidātu, kā arī Virslīgas komandu treniņiem un spēlēm.
Par iespēju pieteikties izbraukuma vakcinācijai dzīvesvietā
Iedzīvotājiem ar neatgriezeniskiem funkcionāliem traucējumiem un tiem, kuri medicīnisku iemeslu dēļ nevar nokļūt ārstniecības iestādē, turpmāk būs iespēja pieteikties izbraukuma vakcinācijai dzīvesvietā.
Darba laika izmaiņas aprīlī
Tuvojoties Lieldienu brīvdienām, Ķekavas novada pašvaldība informē par darba laika izmaiņām no 1. līdz 5.aprīlim.
Pierīgas maršrutos tiks iekļautas papildu pieturas
Ņemot vērā pasažieru ierosinājumus, no 2021. gada 22. marta vairākos Pierīgas maršrutos tiks iekļautas papildu pieturas, nodrošinot iedzīvotājiem iespēju nokļūt darbavietā, izglītības iestādēs un / vai dažādās pakalpojumu saņemšanas vietās.
Aicinām pieteikties dalībai stendā „Radīts Ķekavas novadā”
Ķekavas novada mājražotāji un amatnieki aicināti piedalīties starptautiskajā izstādē "Pavasaris 2021" kopējā stendā "Radīts Ķekavas novadā", kas norisināsies no 13. līdz 15. maijam izstāžu kompleksā "Rāmava". Pieteikumus var iesniegt līdz 26. martam.
“Digitālā nedēļa 2021” aicinās iedzīvotājus apgūt jaunas digitālās prasmes
Lai uzsvērtu, cik svarīgas ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir digitālās prasmes, rosinātu tās pilnveidot un arī aicinātu izmantot digitālās tehnoloģijas un pakalpojumus darbā un ikdienā, no 22. līdz 26. martam norisināsies ikgadējā informatīvi izglītojošā kampaņa “Digitālā nedēļa 2021”, kuras ievaros notiks tiešsaistes pasākumi, diskusijas un citas aktivitātes.
Valdība apstiprina drošības pasākumus Covid-19 izplatības kritumam līdz Lieldienām
Ministru kabinets piektdien, 12. martā, apstiprināja vairākus uzlabojumus epidemioloģiskās drošības pasākumos, lai līdz Lieldienām mērķtiecīgi nostiprinātu pašreizējo Covid-19 saslimstības krituma tendenci.
Pašvaldība aicina pieteikties vasaras nometņu projekta konkursā
Ķekavas novada pašvaldība izsludina vasaras nometņu projektu konkursu. No 15.marta līdz 1. aprīlim pieteikumus aicinātas iesniegt izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, juridiskās personas un pašvaldības institūcijas.
Šonedēļ notiks jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādes pirmās teritoriālās darba grupas. Iedzīvotājus aicinām aizpildīt aptaujas anketā.
Strādājot pie jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādes, šonedēļ notiks pirmās divas teritoriālās darba grupas, diskutējot par Ķekavas un Daugmales pagasta teritorijām. Tāpat iedzīvotājus aicinām aizpildīt aptaujas anketu.
Ķekavā, Nākotnes ielā, 16. martā būs pārtraukta ūdens padeve
Saistībā ar nepieciešamo pārslēgumu pie jaunizbūvētās iekšpagalmu ūdens maģistrāles, daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām Ķekavā, Nākotnes ielā 6, 8, 10, 12 un 14 - otrdien, 16. martā, no plkst. 8.30. līdz 17.00 tiks pārtraukta ūdens padeve.
Aicina vecākus izvērtēt bērnudārza apmeklējuma nepieciešamību
Ķekavas novada pašvaldība aicina vecākus izvērtēt nepieciešamību bērniem apmeklēt novada pirmsskolas izglītības iestādes. Ja vecākiem ir iespēja strādāt attālināti, lai mazinātu Covid-19 saslimstību, rekomendējam izskatīt iespēju nevest bērnu uz pirmsskolas izglītības iestādi.
Notiek Ķekavas parka sakopšanas darbi
Ķekavas novada pašvaldība turpina Ķekavas parka sakopšanas darbus, lai, iestājoties pavasarim, iedzīvotājiem un viesiem pavērtos sakopta un vizuāli pievilcīga parka ainava.
Paziņojums par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Ābuli”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2021.gada 4.marta lēmumu Nr.8 “Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā “Ābuli”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr.6), uzsākta lokālplānojuma izstrāde nekustamajam īpašumam “Ābuli”, kadastra numurs 8070 005 0048, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Ķekavas novadā turpinās senioru vakcinācija pret Covid-19
Veselības ministrijas izstrādātais vakcinācijas prioritāro grupu plāns paredz to, ka šobrīd vakcinēties tiek aicināti seniori virs 70 gadu vecuma. Ķekavas novadā vakcinācijas procesā iesaistījušās astoņas ģimenes ārstu prakses jeb gandrīz 70% no visām ģimenes ārstu praksēm novadā.
Ķekavas novadā notiek satiksmei bīstamo bedrīšu remontdarbi
Gaisa temperatūras svārstību dēļ vairākās Ķekavas novada ielās ir izveidojušās satiksmei bīstamas bedres, tāpēc šobrīd pašvaldības uzņēmums “Ķekavas sadzīves servisa centrs” veic satiksmei bīstamo bedrīšu remontdarbus pēc nepilnas tehnoloģijas ziemas apstākļos.
Rail Baltica projekta aktualitātes
Lai iedzīvotāji varētu ērti sekot līdzi Rail Baltica projekta aktualitātēm, visa informācija par posmu, kas šķērso Ķekavas novadu "Vangaži – Salaspils – Misa" pieejama Rail Baltica projekta mājaslapā.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" marta numurs
Otrdien, 9.martā iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par bērnudārza "Ieviņa" piebūves būvniecības gaitu, EKO dienām, aktualitātēm Baložu vidusskolas piebūves procesā, jaunākajiem vides infrastruktūras projektiem, kā arī citām aktualitātēm un notikumiem!
Aicina iedzīvotājus, uzņēmējus un NVO piedalīties novada attīstības aptaujā
Sabiedrības līdzdalības nolūkos Ķekavas un Baldones novada pašvaldības aicina iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas līdz 29. martam plkst.12.00 elektroniski aizpildīt aptaujas anketu, tādējādi iesaistoties jaunveidojamā Ķekavas novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādē.
Satiksmes organizācijas izmaiņas Ķekavā, Gaismas ielā 4A
Reģionālās pašvaldības policijas funkciju nodrošināšanai, Ķekavā, Gaismas ielā 4A tiks veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas.
Vairāki Pierīgas jaunie uzņēmēji iekļuvuši starp biznesa ideju konkursa "Laukiem būt!" laureātiem
Konkursā “Laukiem būt!” veiksmīgus rezultātus uzrādījuši arī jaunie uzņēmēji no Daugmales - pakalpojumu kategorijā 2. vietu ieguvis Augusta Vilemsona projekts ““EcoCross” – videi draudzīgs motosports”, bet lauksaimniecības un pārstrādes kategorijā 6. vietā ierindojusies Elīna Kalniņa un “Bio oga”.
Līdz 11. martam iedzīvotāji var pieteikties jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādes teritoriālajās darba grupās
Strādājot pie jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādes, šonedēļ, no 8. līdz 11. martam, notiks piecas tematiskās darba grupas, kurās savu dalību varēja pieteikt arī iedzīvotāji.
Kas un kāpēc jāzina par putnu gripu?
Putnu gripa ir viens no pēdējā laikā karstāk apspriestajiem tematiem gan tiem, kuru ikdiena saistīta ar putnu turēšanu piemājas teritorijā, gan tiem, kuri dzīvo blakus kādai no lielajām ražotnēm, kas nodarbojas ar putnkopību vai putnu gaļas produktu ražošanu, piemēram, “Balticovo” vai “Putnu fabrika “Ķekava””.
Par pieteikšanos darbam Ķekavas novada pašvaldības vēlēšanu iecirkņu komisijās
Ķekavas novada pašvaldības vēlēšanu komisija aicina pieteikties darbam Ķekavas novada pašvaldības vēlēšanu iecirkņu komisijās 2021.gada 5.jūnija vēlēšanās.
EKO dienas Ķekavas novadā – 27. martā un 10. aprīlī
Lai atbalstītu iedzīvotājus īpašumu sakārtošanas darbu veikšanā un samazinātu vidē nelegāli nonākušo atkritumu daudzumu, Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA “Clean R” 27.martā un 10.aprīlī rīkos EKO dienas, kad tiks organizēta nolietoto lielgabarīta un elektropreču vākšana, kā arī bioloģiski noārdāmo (BIO) atkritumu izvešanu no klienta adreses.
LIAA šajā pavasarī plāno atbalstīt 200 jaunas idejas un jaunos uzņēmējus
Šajā pavasarī 200 jaunie uzņēmēji un biznesa ideju autori, izmantojot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Biznesa inkubatoru programmas, varēs uzsākt savu biznesa ideju, produktu vai pakalpojumu attīstīšanu. Lai uzsāktu virzīšanos uz globāli konkurētspējīgu un eksportējošu uzņēmumu, jaunajiem uzņēmējiem ir iespēja pievienoties inkubācijas programmai, savukārt tie, kas vēlas attīstīt savu biznesa ideju, aicināti pieteikties pirmsinkubācijas programmai.
Ķekavas novada pašvaldības informatīvais tālrunis pērn saņēmis vairāk kā 3700 zvanu
Viens no saziņas veidiem ar Ķekavas novada pašvaldību ir vienotais bezmaksas informatīvais tālrunis 8488, pagājušajā gadā tas saņēmis 3753 iedzīvotāju zvanus, vislielāko iedzīvotāju aktivitāti sasniedzot aprīlī, kad saņemti 399 zvani.
Ķekavas novada pašvaldība palielina pabalstu iedzīvotājiem krīzes situācijā līdz 150 eiro
Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā, lai atbalstītu novada iedzīvotājus, kuri krīzes situācijā ir nonākuši grūtībās un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, Ķekavas novada pašvaldība palielinājusi piešķiramo pabalstu līdz 150 eiro mēnesī, līdzšinējo 80 eiro vietā. Tāpat pašvaldība krīzes pabalsta saņēmējam papildus izmaksā 50 eiro par katru aprūpējamo bērnu līdz 18 gadu vecumam.
Ķekavā bērnudārza “Ieviņa” piebūves būvniecību plāno pabeigt maija beigās
Lai paplašinātu pirmsskolas izglītības iestādi “Ieviņa” Ķekavā, nodrošinot papildus vietas vairāk kā 140 bērniem, šobrīd aktīvi notiek bērnudārza moduļa tipa piebūves būvniecības darbi, kurus plānots pabeigt pēc dažiem mēnešiem - maija beigās.
Biedrības „Pierīgas partnerība” un „Partnerība Daugavkrasts” kopā uzsāk projektu nevalstisko organizāciju stiprināšanai un sabiedrības aktivitātes veicināšanai
Ar programmas „NVO fonds” atbalstu ir uzsākts darbs pie kopīga biedrību „Pierīgas partnerība” un „Partnerība Daugavkrasts” projekta „Kaimiņu sadarbība kopīgai attīstībai” īstenošanas, kas palīdzēs rast risinājumus, kā stiprināt nevalstiskās organizācijas piecos novados - Babītes, Mārupes, Olaines, Ķekavas un Baldones, kā arī veicinās iedzīvotāju līdzdalību un aktīvu iesaisti teritorijas attīstībā.
Ķekavas novada pašvaldības pasākumi iekļuvuši Latvijas Pasākumu foruma Izcilības balvas 2020 finālā sešās kategorijās
Latvijas Pasākumu forums ir paziņojis finālistus Latvijas Pasākumu foruma Izcilības balvai 2020, starp kuriem ir arī Ķekavas novada pašvaldības organizētie pasākumi, kas izvirzīti finālā sešās kategorijās. Izcilības balvas 18 kategorijām tika pieteikti vairāk kā 100 pasākumi, pilsētvides aktivitātes un notikumi, kas notikuši Latvijā 2020. gadā, no tiem žūrija ir izvirzījusi piecus finālistus katrā no kategorijām.
Izsniegta būvatļauja Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma pārbūvei
Baložu vidusskolas moduļu tipa ēkas jaunbūves un sporta laukuma pārbūves būvprojekts minimālā sastāvā ir apstiprināts un izsniegta būvatļauja.
Par deputātu kandidātu sarakstu pieņemšanu Ķekavas novada pašvaldības vēlēšanu komisijā
Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana pašvaldības domes vēlēšanām norisināsies no 17. marta līdz 6. aprīlim. Sarakstus var iesniegt reģistrēta politiskā partija, reģistrētu politisko partiju reģistrēta apvienība, divas vai vairākas reģistrētas politiskās partijas, kuras nav apvienojušās reģistrētu politisko partiju reģistrētā apvienībā.
Aicina iedzīvotājus piedalīties jaunveidojamā Ķekavas novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādē
Novērtējot sabiedrības līdzdalības būtisko lomu, Ķekavas un Baldones novada pašvaldības aicina iedzīvotājus iesaistīties jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādē.
Uzlabo ielu apgaismojumu Odukalnā
Ķekavas novada pašvaldība izbūvējusi jaunu LED apgaismojumu Ķekavā, Odukalna ielā no Saules ielas līdz Kārklu ielai, kā arī Kārklu ielā – no Odukalna ielas līdz Saules ielai.
Valsts noteiktie drošības pasākumi Covid-19 ierobežošanai
Aicinām iepazīties ar Valsts kancelejas sagatavoto infografiku par aktuālajiem drošības pasākumiem Covid-19 ierobežošanai.
Pašvaldība plāno ņemt aizņēmumu veloceliņa gar autoceļu A7 posma izbūvei
Lai pretendētu uz Valsts kases kredīta pieejamību, Ķekavas novada pašvaldība iesniegusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) investīciju projekta pieteikumu par gājēju ceļa un veloceliņa izbūvi gar autoceļu A7 Ķekavā - posmā no Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz mājām “Annužas” Alejās.
Izskata jautājumu par īstenoto saules kolektoru projektu pie Sporta aģentūras
24. februārī saņemot informāciju no Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūras, Ķekavas novada domes Finanšu komitejā nekavējoties, 25. februārī, tika izskatīts Sporta aģentūras ziņojums par realizētā Klimatu pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) projekta “Saules kolektora sistēmas uzstādīšana “Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras” ēkai siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai” finansējuma atmaksu.
Paziņojums par detālplānojuma “Titurgas iela 31” grozījumu uzsākšanu nekustamajā īpašumā Titurgas ielā 33, Baložos, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 18.februārī pieņēmusi lēmumu Nr. 3 “Par detālplānojuma “Titurgas iela 31” grozījumu izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam Titurgas ielā 33, Baložos, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Klucīši”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 18.februārī pieņēmusi lēmumu Nr. 4. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Klucīši”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 5).
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Silmētras”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 18.februārī pieņēmusi lēmumu Nr. 2. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Silmētras”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 5).
Uzsāk daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu labiekārtošanas darbus Nākotnes ielā
SIA “Ķekavas nami” no 3. marta plāno uzsākt pienākošā ūdensvada remontdarbus zem asfalta seguma iekšpagalmu teritorijā Ķekavā, Nākotnes ielas daudzdzīvokļu māju Nr. 6, 10, 12, 14 iekšpagalmā.
Aicina iedzīvotājus aktīvāk reģistrēt decentralizētās kanalizācijas sistēmas
Ķekavas novada pašvaldība atgādina iedzīvotājiem un uzņēmumiem, kuriem nav iespēju pieslēgties centralizētiem kanalizācijas tīkliem, par pienākumu reģistrēt savas decentralizētās kanalizācijas sistēmas (septiķus, bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, notekūdeņu krājtvertnes).
No 27. februāra uz ārkārtējās situācijas laiku atcelti vairāki reisi Pierīgā
Samazinoties pasažieru skaitam, no 2021. gada 27. februāra uz ārkārtējās situācijas laiku tiks atcelti vairāki vakara reisi virzienā uz / no Olaines, Daugmales, Ādažiem un Mārupes. Savukārt, nodrošinot nokļūšanu darbavietā, tiks atjaunoti divi reisi virzienā uz / no Vecumniekiem.
Atklāta virtuālā Zentas Veisas krustdūrienu gleznu izstāde
Ķekavas novadpētniecības muzejs ir izstrādājis Zentas Veisas virtuālo krustdūrienu gleznu izstādi, kura veltīta rokdarbnieces 90 gadu jubilejai. Izstādē virtuāli skatāmas 20 gleznas.
Ķekavas novada attālinātais mazo vokālistu konkurss CĀLIS 2021
Ķekavas novads aicina pieteikties attālinātajam mazo vokālistu konkursam CĀLIS 2021. Dalība jāpiesaka līdz 22.martam.
Sociālais dienests aicina informēt tiesu izpildītājus par Covid-19 ģimenes pabalsta saņemšanu
Lai vienreizējais pabalsts 500 eiro apmērā par katru bērnu netiktu novirzīts personas parādsaistību dzēšanai, Ķekavas novada Sociālais dienests aicina novadā dzīvojošās parādnieku ģimenes nekavējoties informēt tiesu izpildītāju par Covid-19 ģimenes pabalsta saņemšanu.
VUGD aicina iedzīvotājus rūpēties par ugunsdrošību mājās
Pieaugot ugunsgrēkos bojāgājušo cilvēku skaitam Latvijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus aprīkot dzīvojamās telpas ar tehniskām iekārtām, kas brīdinātu cilvēkus par izcēlušos ugunsnelaimi un tādejādi ļautu tiem paspēt pamest degošās telpas un savlaicīgi izsaukt palīdzību.
Seminārs “Grāmatvedības un nodokļu aktualitātes mazajiem uzņēmumiem un pašnodarbinātajiem 2021. gadā”
Rīgas plānošanas reģions aicina uz semināru “Grāmatvedības un nodokļu aktualitātes mazajiem uzņēmumiem un pašnodarbinātajiem 2021. gadā”.
Pērn pašvaldības informatīvais tālrunis saņēmis vairāk kā 3700 zvanu
Viens no saziņas veidiem ar Ķekavas novada pašvaldību ir vienotais bezmaksas informatīvais tālrunis 8488, pērn tas saņēmis 3753 iedzīvotāju zvanus.
Atkušņa laikā grants autoceļi kļūst grūtāk izbraucami
Visā valsts teritorijā gaisa temperatūrai paaugstinoties virs nulles, ir sācies atkusnis un grants autoceļi var būt slideni.
Iestājoties atkusnim, palielinās plūdu draudi
Pēc intensīvas snigšanas un saliem, iestājoties atkusnim, palielinās plūdu draudi. Lai pēc iespējas pilnīgāk nodrošinātu cilvēku, vides un īpašuma drošību un aizsardzību iespējamu plūdu gadījumā, situāciju Ķekavas novadā uzrauga Reģionālā pašvaldības policija un VUGD, tomēr arī iedzīvotāji ir aicināti iepazīties ar informāciju par rīcību plūdu gadījumā.
Būvvaldē iesniegts Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma pārbūves būvprojekts minimālā sastāvā
Baložu vidusskolas moduļu tipa ēkas jaunbūves un sporta laukuma pārbūves projektēšanā šobrīd ir izstrādāts un Būvniecības informācijas sistēmā iesniegts būvprojekts minimālā sastāvā ar paaugstinātu detalizācijas pakāpi atbilstoši Ķekavas novada pašvaldības kā pasūtītāja un būvvaldes pieprasījumam.
Sākas traktortehnikas valsts tehnisko apskašu sezona
Ar 2021.gada martu Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra atklāj lauksaimniecības sezonas sākumu, t.i., dosies maksimāli tuvu traktortehnikas atrašanās vietai veikt valsts tehnisko apskati.
Palielina sociālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem
Lai sniegtu lielāku atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, Ķekavas novada pašvaldība palielinās piešķiramo sociālo garantiju un pabalstu apmēru patstāvīgas dzīves uzsākšanai.
Atcelti vakara reisi uz Daugmali un Baldoni
Samazinoties pasažieru skaitam, no 2021. gada 20. februāra uz ārkārtējās situācijas laiku tiks atcelti vairāki vakara reisi Pierīgas maršrutos – virzienā uz Baldoni, Daugmali, Mārupi un Vecumniekiem.
Iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" februāra numurs
Otrdien, 16.februārī iznācis informatīvā izdevuma "Ķekavas Novads" jaunākais numurs. Tajā aicinām lasīt par Ķekavas novada pašvaldības budžetu 2021.gadam, lielākajiem ieguldījumiem novada infrastruktūras attīstībā, kā arī citām aktualitātēm un notikumiem!
Ķekavas novadā paplašinās publiskās videonovērošanas pārklājuma tīklu
Vienotās Ķekavas novada videonovērošanas sistēmas ietvaros Reģionālā pašvaldības policija šogad paplašinās publiskās videonovērošanas pārklājuma tīklu, šim mērķim Ķekavas novada budžetā atvēlēti 20 000 eiro.
Noslēdzies iepirkums par Ķekavas apvedceļa būvdarbu būvuzraudzību
Ir noslēdzies iepirkums par valsts galvenā autoceļa E67/A7 Rīga - Bauska - Lietuvas robeža (Grenctāle) posma 7.8 - 25.0 km (Ķekavas apvedceļa) būvdarbu uzraudzību. Tiesības slēgt līgumu par šiem darbiem ir ieguvusi SIA Firma L4, kuras piedāvājums bija saimnieciski visizdevīgākais, kā arī ar zemāko piedāvāto cenu, kas ir 1 106 592 eiro (bez PVN).
Iedzīvotāji rēķinus “Maxima” veikalos varēs apmaksāt noteiktos laikos
Pamatojoties uz ārkārtas situāciju valstī un valdības ierobežojumiem attiecībā uz veikalu noslodzi, SIA “Maxima Latvija” ar mērķi ierobežot apmeklētāju plūsmu veikalos ir pieņēmusi lēmumu, ka no 15. februāra apmaksāt rēķinus veikalu tīklā “Maxima” varēs rīta stundās no plkst. 8.00 līdz 10.00 un vakara stundās no plkst. 20.00 līdz 22.00.
Pašvaldība arī 2021.gadā organizēs vasaras nometņu projektu konkursu
Ķekavas novada pašvaldība arī 2021.gadā plāno izsludināt vasaras nometņu projektu konkursu. Šogad organizāciju, iestāžu un NVO pieteikšanās konkursam būs iespējama no 15.marta līdz 1. aprīlim.
Iedzīvotāji aktīvi turpina pieslēgt mājsaimniecības Loreķu teritorijā izbūvētajiem centralizētajiem ūdensvada un kanalizācijas tīkliem
Turpinās mājsaimniecību pieslēgšanās Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā 4. Kārta” ietvaros izbūvētajiem centralizētajiem ūdensvada un kanalizācijas tīkliem Loreķu teritorijā Ķekavā.
Ķekavas novada pašvaldības oficiālie informācijas kanāli
Ķekavas novada pašvaldība, lai informētu savus iedzīvotājus par paveiktajiem un plānotajiem darbiem, par aktualitātēm un citiem ar pašvaldības darbību saistītiem jautājumiem, izmanto atbilstoši iedzīvotāju ērtībām dažādus informācijas kanālus gan drukātā, gan digitālā veidā.
Pašvaldības pakalpojumus iedzīvotāji var saņemt attālināti
Īstenojot Covid-19 infekcijas izplatības novēršanas pasākumus un ievērojot valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, Ķekavas novada pašvaldības pakalpojumus iedzīvotāji var saņemt attālināti.
Ķekavas vidusskolas piebūvi piesaka konkursam "Latvijas Būvniecības gada balva 2020"
Ķekavas novada pašvaldība iesniegusi pieteikumu dalībai konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2020", piesakot pērn novembrī atklāto Ķekavas vidusskolas piebūvi divās nominācijās ‘’Jaunbūve – sabiedriska ēka’’ un ‘’Koka būve’’.
SPKC publisko katra novada 14 dienu kumulatīvo rādītāju
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot saslimstības rādītāju analīzi, publicē katra novada 14 dienu kumulatīvo rādītāju uz 100 000 iedzīvotājiem. Ķekavas novadā kumulatīvais rādītājs par laika periodu no 4. līdz 18. februārim ir 436 gadījumi.
Ķekavas novadā uzsāk darbu jauna ģimenes ārsta prakse
2021. gada februārī darbu Ķekavas novadā, Titurgā, uzsāk jauns ģimenes ārsts - dr. Madara Freimane.
Paraksta sadarbības memoranda turpinājumu ar Ķekavas novada uzņēmēju padomi
Lai turpinātu veicināt novada un uzņēmējdarbības attīstību, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire parakstīja papildvienošanos par sadarbības memoranda ar biedrību “Ķekavas novada uzņēmēju padome” pagarināšanu.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamā īpašuma Kraujas ielā 5, Bērzmentē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 4.februārī pieņēmusi lēmumu Nr. 5. “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamā īpašuma Kraujas ielā 5, zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 8070 012 0007, Bērzmentē, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr. 3).
Pieņem Ķekavas novada pašvaldības budžetu 2021. gadam
Ķekavas novada dome 9. februārī apstiprināja 2021. gada Ķekavas novada pašvaldības budžetu vairāk kā 53 milj. eiro apmērā, lielāko artavu atvēlot novada trim prioritātēm - izglītībai, ielu un ceļu infrastruktūrai, vides labiekārtošanai, sociālajam atbalstam un drošībai.
Oficiālā vienotā tīmekļvietne www.covid19.gov.lv
Valsts kanceleja sadarbībā ar nozaru ministrijām ir izveidojusi un ik dienas aktualizē oficiālo vienoto tīmekļvietni covid19.gov.lv. Tīmekļvietnē vienuviet apkopota oficiālā informācija par drošības pasākumiem un Covid-19 izplatību, lai iedzīvotājiem būtu ērti un pārskatāmi atrast sev interesējošo informāciju.
Ķekavas novada pašvaldība uzsāk ceļa publiskošanas procesu Vimbukrogā
Lai nodrošinātu iedzīvotājiem netraucētu piekļuvi pie Sausās Daugavas, Ķekavas novada dome 4. februārī atbalstījusi lēmumu piešķirt pašvaldības nozīmes ielas statusu Ābeļu ielas turpinājumam līdz Sausai Daugavai Vimbukrogā, uzsākot ceļa publiskošanas procesu.
Paziņojums par detālplānojuma “Titurgas iela 31” grozījumu 7 nekustamajiem īpašumiem Strazdu ielā, Baložos, Ķekavas novadā apstiprināšanu
Ķekavas novada dome 2021.gada 21.janvārī pieņēmusi lēmumu Nr.10. “Par detālplānojuma “Titurgas iela 31” grozījumu projekta nekustamajiem īpašumiem Strazdu ielā 2, 4, 6, 8, 10, 12 un “Strazdu iela” Baložos, Ķekavas novadā apstiprināšanu”.
Ķekavas novada Sociālais dienests aicina iedzīvotājus pieteikties krīzes pabalstam
Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā, lai atbalstītu novada iedzīvotājus, kuri krīzes situācijā ir nonākuši grūtībās un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, Ķekavas novada pašvaldība piešķir pabalstu 80 eiro mēnesī. Pašvaldība krīzes pabalsta saņēmējam papildus izmaksās 50 eiro par katru aprūpējamo bērnu līdz 18 gadu vecumam.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Tīči-1”, Dzintaros, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 4.februārī pieņēmusi lēmumu Nr. 6 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Tīči-1” Dzintaros, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā”.
No 5. līdz 7. februārim tiks atcelti 44 reģionālo maršrutu reisi
Sakarā ar komandantstundu un pasažieru skaita kritumu no piektdienas, 2021. gada 5. februāra, līdz 7. februārim tiks atcelti 44 reisi 21 maršrutā.
Ķekavas novada skolēni 2020. gadā piedalījušies kultūrizglītības programmā „Latvijas skolas soma”
Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādes – Baložu vidusskola, Ķekavas vidusskola, Pļavniekkalna sākumskola un Daugmales pamatskola, kopš septembra ir aktīvi iesaistījušās Latvijas valsts simtgades programmā “Latvijas skolas soma”, kuras ietvaros skolēniem ir iespēja piedalīties Latvijas kultūras norisēs. Pielāgojoties apstākļiem, pirmo reizi norises bija iespējams baudīt arī digitāli.
Palielina Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumu privātajiem bērnudārziem un aukļu darba samaksai
Ķekavas novada dome šodien, 4. februārī, nolēma 2021. gadā paaugstināt pašvaldības līdzfinansējumu aukļu darba samaksai līdz 180 eiro mēnesī, kā arī privātajiem bērnudārziem - par bērniem no 1,5 gada līdz četru gadu vecumam – 277,90 eiro un par bērniem, kam nepieciešama obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei – 200,68 eiro mēnesī.
Aktuālā informācijas automašīnu īpašniekiem Ķekavā
Lai nodrošinātu ielas braucamās daļas, autostāvvietu un pagalmu tīrīšanu no sniega, aicinām automašīnu īpašniekus iepazīties ar aktuālo informāciju un transportlīdzekļu novietošanas ierobežojumiem.
Ķekavas novada pašvaldība daļēji ieviesusi bioloģiski noārdāmo atkritumu šķirošanas sistēmu
Lai veicinātu atkritumu šķirošanas pieaugumu, Ķekavas novada pašvaldība ir daļēji ieviesusi bioloģiski noārdāmo atkritumu šķirošanas sistēmu, ko paredzēts visās Latvijas pašvaldībās ieviest līdz 2023. gadam. Šobrīd bioloģisko atkritumu šķirošana ir pieejama privātmāju iedzīvotājiem, savukārt, lai to ikdienā nodrošinātu daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem par ekonomiski izdevīgu samaksu, tiek veiktas pārrunas ar atkritumu apsaimniekotāju.
Uzsākti daudzdzīvokļu mājas “Valdlauči-6” Valdlaučos siltināšanas darbi
Uzsākti būvdarbi projekta „Energoefektivitātes paaugstināšana daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā “Valdlauči-6” Valdlaučos, Ķekavas novadā”.Darbus paredzēts pabeigt 2021.gada decembrī.
Paziņojums par detālplānojuma “Brīvzemnieki” grozījumu apstiprināšanu nekustamajā īpašumā “Brīvzemnieki”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2021.gada 21.janvārī ir pieņēmusi lēmumu Nr. 9 “Par detālplānojuma “Brīvzemnieki” grozījumu apstiprināšanu nekustamajā īpašumā “Brīvzemnieki”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” (protokols Nr.2).
Iekšpagalmu un auto stāvvietu attīrīšana no sniega Baložos
Lai notīrītu daudzdzīvokļu māju iekšpagalmus, auto stāvvietas un piebraucamos ceļus no sniega, aicinām automašīnu īpašniekus iepazīties ar aktuālo informāciju un transportlīdzekļu novietošanas ierobežojumiem Baložos.
Atskats par 2020.gadā paveiktajiem darbiem un notikumiem 2020.gadā
2020.gadā realizēti daudzi iedzīvotājiem nozīmīgi, no sirds gaidīti un ilgtspējīgi projekti, kā arī aizvadīti pozitīvu emociju piepildīti pasākumi, kurus ceram sagaidīt arī šogad. Aicinām apskatīt digitālo bukletu un iepazīties ar paveiktajiem darbiem.
Ielu attīrīšana no sniega Ķekavā
Lai nodrošinātu ielas braucamās daļas, autostāvvietu un pagalmu tīrīšanu no sniega, aicinām automašīnu īpašniekus iepazīties ar aktuālo informāciju un transportlīdzekļu novietošanas ierobežojumiem Ķekavā.
Līdz pavasarim apturēti būvniecības darbi Baložos, Uzvaras prospektā
Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes speciālisti informē, ka no 29.janvāra ieplānots tehnoloģiskais pārtraukums būvobjektā “Uzvaras prospekta pārbūve no Baložu ielas līdz Lakstīgalu ielai Baložos, Ķekavas novadā”.
Ķekavas sociālajā aprūpes centrā par senioriem rūpējas ar vislielāko atbildību
Lai pasargātu klientus un darbiniekus no saslimšanas ar Covid-19, Ķekavas sociālās aprūpes centrā jau kopš marta tiek ievēroti gan valstī noteiktie epidemioloģiskie drošības pasākumi, gan arī papildus izstrādāti iekšējie iestādes noteikumi un īstenoti pastiprināti drošības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai.
Ķekavas novadā “aukļu dienesta” pakalpojumus pērn izmantojuši 370 bērni
Risinot nepietiekamo bērnudārzu skaita jautājumu, Ķekavas novada paš-valdība ģimenēm, kuru bērniņi netiek pašvaldības bērnudārzos, piedāvā alternatīvu iespēju – pašvaldības apmaksātus aukļu pakalpojumus. Novērots, ka 2020. gadā pieaudzis gan aukļu, gan pieskatāmo bērniņu skaits - pagājušajā gadā 200 aukles pieskatījušas 370 bērniņus.
Vairākās maršrutu tīkla daļās no 1. februāra mainīsies sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs
No 2021. gada 1. februāra atsevišķos maršrutos mainīsies pārvadātājs, kas nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus. Mainoties pārvadātājam, kustības sarakstā izmaiņu nebūs; autobusi kursēs tāpat kā līdz šim.
CVK nosaka pašvaldību vēlēšanās domēs ievēlējamo deputātu skaitu
Centrālā vēlēšanu komisija 2021. gada 26. janvārī, noteica 5. jūnija pašvaldību vēlēšanās domēs ievēlējamo deputātu skaitu. Sešās valstspilsētās un 35 novados kopumā būs jāievēl 683 deputāti. Divās valstspilsētās būs jāievēl 13 deputāti, 22 pašvaldību domēs – 15 deputāti, 16 novadu domēs – 19 deputāti, bet vienā novadā – 23 deputāti.
Informācija iedzīvotājiem, pamanot uz ceļa savainotu vai nobrauktu dzīvnieku
Ķekavas novada pašvaldība atgādina- pamanot uz pašvaldības ceļa savainotu vai nobrauktu dzīvnieku, iedzīvotāji aicināti par to ziņot Reģionālajai pašvaldības policijai, savukārt, ja dzīvnieks notriekts uz valsts nozīmes ceļa, nepieciešams sazināties ar VAS “Latvijas valsts ceļi” informatīvā tālruņa dispičeru.
Lielā Talka izsludina konkursu skolēniem
Vislatvijas kustība Lielā Talka un Pasaules Talka rīko konkursu Latvijas skolu 5.-12. klašu skolēniem „Tīra vide – neatņemama mana un manu vienaudžu Latvijas sastāvdaļa”.
Arhīvs
  Drukāt