Latviešu sapnis Ķekavā
No 2018. gada 6. februāra Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē, Gaismas ielā 17 būs skatāma mākslinieces Agnese Bules izstāde “Latviešu sapnis Ķekavā”.
Ar projekta finansējumu iegādātas nojumes sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai
Ķekavas novada pašvaldība ir realizējusi projektu “Nojumes sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai un uzņēmējdarbības veicināšanai Ķekavas novadā”.
Par bērnu drošību sabiedriskajā transportā
Lai uzlabotu bērnu drošību sabiedriskajā transportā, Iekšlietu ministrija kopīgi ar Valsts policiju un, pieaicinot sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanā iesaistītās institūcijas, ir izstrādājusi informatīva rakstura materiālu par bērnu drošību sabiedriskajā transportā.
Baložos aizvadīta siltumtrases būvniecības ieceres publiskās apspriešana
Ceturtdien, 24. janvārī, plkst. 18.00 Baložu pilsētas kultūras namā norisinājās siltumtrases būvniecības ieceres publiskās apspriešanas sanāksme. Tikšanās reizē SIA “Baložu siltums” pārstāvji demonstrēja izsmeļošu projekta prezentāciju un iepazīstināja klātesošos Baložu pilsētas iedzīvotājus ar siltumtrases izvietojuma variantiem.
Valsts prezidents reģionālajā darba vizītē apmeklēs Ķekavas novadu
Pirmdien, 2019. gada 28. janvārī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis dosies reģionālajā darba vizītē uz Ķekavas novadu, kur piedalīsies akcijas “Draudzīgais aicinājums 2019” atklāšanas pasākumā un tiksies ar pašvaldības pārstāvjiem un vietējiem uzņēmējiem.
Līdz marta beigām apturēti stāvlaukuma pārbūves darbi Ķekavā, Gaismas ielā 19
Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes speciālisti informē, ka no 22. janvāra līdz marta otrajai pusei ieplānots tehnoloģiskais pārtraukumus būvprojektā “Auto stāvlaukuma pārbūve pie Ķekavas novada pašvaldības administrācijas ēkas Gaismas ielā 19, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Ķekavas Mākslas skola aicina pieteikt dalībniekus rotu studijai jauniešiem
Ķekavas Mākslas skola aicina pieteikt dalībniekus interešu izglītības grupā "Rotu studija jauniešiem" pie mākslinieces Ilzes Egles.
Aicinām skolēnus Ēnu dienā iepazīt darbu pašvaldībā
Ķekavas novada pašvaldība aicina skolēnus līdz 3. februārim pieteikties karjeras izglītības programmai “Ēnu diena”, kas šogad norisināsies 13. februārī. Jaunieši varēs izmēģināt spēkus jaunatnes lietu speciālista, sabiedrisko attiecību speciālista, bibliotekāra, kultūras nama direktora, u.c. speciālistu amatos, kā arī iejusties deputāta lomā, lai piedalītos īpašā Ķekavas novada jauniešu domes sēdē.
Jaunatnes iniciatīvu centrs aicina nominēt pretendentus Jauniešu gada balvai 2018
Sākusies balsošana par Ķekavas novada Jauniešu gada balvas 2018 nominācijām. Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) aicina ikvienu novada iedzīvotāju līdz 15. februārim izvirzīt pretendentus nominācijā “Jaunietis – Ķekavas novada lepnums” un “Komandā ir spēks!”.
Ķekavas pašvaldība turpina strādāt pie veloceliņa projektēšanas
Arī 2019.gadā tiks turpināti darbi pie gājējiem un velobraucējiem drošas un ērtas satiksmes infrastruktūras nodrošināšanas Ķekavas novadā. Janvārī noslēgusies iepirkuma procedūra un parakstīts līgums par būvprojekta izstrādi veloceliņa izbūvei gar autoceļu A7 Ķekavas pagastā.
Ar Barikāžu laika notikumiem muzejā iepazīstina novada skolēnus
Ķekavas novadpētniecības muzejā, pieminot 1991. gada janvāra Barikāžu notikumus, šonedēļ aizvadītas izglītojošas tikšanās ar Ķekavas sākumskolas skolēniem. Bērniem bija iespēja uzzināt, kas ir barikāžu laiks, kāpēc un kā tās cēla, un noskaidrot, kur atradās svarīgākie objekti, kurus vajadzēja aizstāvēt.
Partnerība Daugavkrasts – viens no partneriem LEADER starpvalstu sadarbības projektā EQUUS
Partnerība Daugavkrasts ir viens no LEADER sadarbības projekta "Zirgu izmantošanas iespējas šodien un rīt. EQUUS" partneriem. Projekta aktivitātēs varēs iesaistīties arī zirgu staļļu saimnieki no Ķekavas novada.
Atklāj Pierīgas tūrisma dažādību
Lai veicinātu lielāku interesi par tūrisma objektiem un pakalpojumiem Pierīgas apkaimē, apkopots tūrisma piedāvājums un izveidotas tematiskās lapas piecos dažādos interešu virzienos.
“Eko Ziemeļos” – projekts uzņēmīgiem jauniešiem un zaļām idejām realizēsies arī Partnerības Daugavkrasts teritorijā
2019.gads sācies ar pozitīviem jaunumiem aktīvajiem Pierīgas novadu jauniešiem. Lauku atbalsta dienests apstiprinājis ELFLA Latvijas lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” sadarbības projektu “Eko Ziemeļos/Eco North”.
Janvārī sakops Ķekavas parka teritoriju
Piektdien, 18. janvārī, SIA "Ķekavas sadzīves servisa centrs" darbinieki uzsāks Ķekavas parka sakopšanas darbus. Sakopšanas darbi ieplānoti janvārī, lai, iestājoties pavasarim, iedzīvotājiem un viesiem pavērtos sakopta un vizuāli pievilcīga parka ainava.
Ķekavas novada skolēni 2018. gadā aktīvi piedalījušies Latvijas kultūrtelpas izzināšanā
Iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros, no 2018. gada septembra līdz decembrim Ķekavas vispārējās izglītības iestāžu skolēni piedalījušies vairāk kā 20 pasākumos, lai izzinātu un klātienē pieredzētu Latvijas vērtības un kultūrtelpu.
Aicina pieteikties dalībai stendā “Radīts Ķekavas novadā”
Ķekavas novada mājražotāji un amatnieki aicināti piedalīties starptautiskajā izstādē "Pavasaris 2019" kopējā stendā "Radīts Ķekavas novadā", kas norisināsies no 11. līdz 13. aprīlim izstāžu kompleksā "Rāmava".
Iznācis šī gada pirmais pašvaldības informatīvais izdevums
Iznācis pašvaldības informatīvā biļetena "Ķekavas Novads" janvāra numurs. Jaunajā izdevumā aicinām lasīt par novada vizuālās identitātes izstrādi, dienas centra sociālās aprūpes pakalpojumu pieejamības veicināšanu, LED apgaismojumu novadā un citām aktualitātēm. Kā ierasts, gada pirmajā izdevumā apkopoti arī novada domes deputātu viedokļi un vēlējumi šim gadam.
Daugmales pamatskolā plāno pārbūvēt telpas
Pieaugot skolēnu skaitam un stājoties spēkā MK grozījumiem par higiēnas prasībām skolās, Daugmales pamatskolā iespējama telpu pārbūve, lai nodrošinātu klašu telpu platību atbilstību skolēnu skaitam.
Ķekavas novada Jauno ideju centra ēkai nosvinēti Spāru svētki
Šodien, 15. janvārī, Ķekavas novada Jauno ideju centra Spāru svētkos ēkas jumta korē tika pacelts vainags, tādējādi simbolizējot ēkas ilgmūžību un izturību, kā arī apliecinot, ka mājas būvniecības process ir savā augstākajā punktā — ir pabeigta jumta nesošā konstrukcija, uzslietas spāres un pabeigti visi smagākie darbi.
Ķekavas novada pašvaldība prezentē novada vizuālo identitāti
Atzīmējot Ķekavas novada desmitgadi, sadarbībā ar reklāmas aģentūru “SprintLab” pirmo reizi radīta novada vizuālā identitāte. Jaunā grafiskā zīme, kuru veido divu trijstūru dažādos gaiši zaļā toņos veidots stilizēts Ķ burts un sauklis “AUGAM”, iemieso Ķekavas novada zīmola galvenās vērtības – darbīgumu, izaugsmi un zaļu dzīvesveidu.
Meža konsultāciju pakalpojumu centrs aicina pieteikties mācībās „Mežizstrāde, darbs ar motorinstrumentiem”
SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” filiāle "Meža konsultāciju pakalpojumu centrs" aicina meža īpašniekus, viņu radiniekus vai meža nozarē nodarbinātos speciālistus, izmantot iespēju un pieteikties mācībās „Mežizstrāde, darbs ar motorinstrumentiem”.
Baložos atkritumu savākšanas punkti aprīkoti ar kodu atslēgām
Lai novērstu situācijas, kad iedzīvotāji izmet sadzīves atkritumus sev nepiederošajos atkritumu savākšanas punktos, SIA “Baložu komunālā saimniecība” ir pabeigusi darbu pie astoņu atkritumu laukumu aprīkošanas ar kodu atslēgām.
Ierīkots LED apgaismojums Zvejnieku ielā, Vimbukrogā
Turpinot strādāt pie apgaismojuma pilnveides un modernizēšanas, kā arī ieklausoties iedzīvotāju izteiktajos priekšlikumos, Zvejnieku ielā, Vimbukrogā uzstādīts jauns LED apgaismojums gandrīz viena kilometra garumā.
Daugmalē iedzīvotājus turpmāk pieņems ģimenes ārste Dr. Gunta Āboltiņa
Ķekavas ambulance informē, ka no šī gada 1.janvāra Daugmalē ilggadējās ģimenes ārstes Dr. Iļjenkovas ārsta prakse ir beigusi savu darbību. Lai nodrošinātu primārās veselības pakalpojuma pieejamību Daugmales iedzīvotājiem, uzņemties ārsta pienākumus un reģistrēt savas ārsta prakses papildus pieņemšanas vietu Daugmalē ir piekritusi Dr. Gunta Āboltiņa.
Paziņojums par publisko apspriešanu siltumtrases būvniecības iecerei Baložu pilsētā
Ķekavas novada dome 2018. gada 13. decembrī pieņēmusi lēmumu Nr. 36 „Par siltumtrases būvniecības ieceri Baložos, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Šļūkas”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 13.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr.26 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Šļūkas”, Ķekavā Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Lielķepaiņi”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 13.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr.27 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Lielķepaiņi”, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajos īpašumos “Zvirbuļi” un “Zvirbuļi-1”, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 13.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr.28 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Zvirbuļi” un “Zvirbuļi-1”, Lapeniekos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Kursīši”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2018.gada 13.decembra sēdes lēmumu Nr.29. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Kursīši”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Kursīši”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma “Rāmavas iela 52”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā atkārtotu publisko apspriešanu
Ķekavas novada dome 2018.gada 13.decembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam Rāmavas ielā 52, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, pilnveidotā projekta atkārtotu nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”.
Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektora pienākumus uzsāk pildīt Jolanta Jansone
Šonedēļ, ar 2. janvāri, Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektora amatā darbu uzsākusi Jolanta Jansone, kura līdz šim pildīja pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītājas pienākumus.
VUGD informē: Daudzdzīvokļu namos, kur izmanto dabasgāzi, jābūt nodrošinātai dabīgai ventilācijai
Šā gada 1.janvārī stājās spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasība, kas aizliedz daudzdzīvokļu objektā dabīgās ventilācijas kanālam pievienot mehāniskās ventilācijas iekārtu, ja telpā izvietots gāzes aparāts un nav ventilācijas, kas nodrošina pastāvīgu gaisa apmaiņu telpā un noplūdušās gāzes novadīšanu ārpus būves.
Digitālā pastkastīte saziņai ar valsti portālā Latvija.lv
2019. gada sākums Latvijas e-pārvaldei ir sācies ar lielu soli drošas un mūsdienīgas valsts un sabiedrības saziņas veidošanā – e-adreses risinājuma ieviešanu. E-adrese risinās vairākus būtiskus jautājumus, piemēram, to, ka vairāk nekā 70 tūkst. Latvijas iedzīvotāju nav fizisku pastkastīšu, un cilvēkiem bieži vien atšķiras deklarētā un reālā dzīvesvieta, kā arī to, ka liels skaits Latvijas valstspiederīgo ilgstoši uzturas ārvalstīs.
Ziemassvētku rotājumu konkursā pieteikušies 23 dalībnieki
Ziemassvētku rotājumu konkursā “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2018” ir saņemti 23 pieteikumi, no tiem lielākā daļa pārstāv individuālās dzīvojamās mājas kategoriju, informē Īpašumu pārvaldes ainavu plānotāja Lauma Muceniece.
Dabas zirgu biedrība īsteno projektu – iegādājas jaunu jāšanas inventāru zirgiem
Biedrība “Dabas zirgu biedrība” (Ķekavas novads, Ķekavas pagasts, “Mežauļi”) ir veiksmīgi realizējusi ES Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma “Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātes 19.2.2. „Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas” projektu “Jātnieku sporta inventāra iegāde!”.
Veiks 2. posma meža izstrādes darbus Rīgas pilsētas meža fonda, Dzeņu un Dzegužu mežā pie Baložiem
SIA “Rīgas meži” veiks 2. posma meža izstrādes darbus Rīgas pilsētas meža fonda, Dzeņu un Dzegužu mežā, kas atrodas pie Baložiem Ķekavas novadā, lai nodrošinātu meža ilgtspējīgu ekoloģisko vērtību, rekreatīvo un ekonomisko funkciju uzturēšanu ilgtermiņā.
Ķekavas novada pašvaldība vēl priecīgus Ziemassvētkus!
Lai gaiši, saticīgi un mierpilni Ziemassvētki! Ķekavas novada pašvaldība svētkos vēl sapņot lielus sapņus, domāt baltas domas un sagaidīt svētkus tuvu draugu un ģimenes lokā.
Ķekavas Mākslas skola aicina uz ziemas izstādi “LĪLA”
LĪLA ir noslēdzošā jeb ziemas izstāde septiņu mākslinieču četru izstāžu ciklā, kuras iezīmē gadalaiku ritumu. Ekspozīcijas autores Arta Baltā, Gundega Hagendorfa, Gita Ābola, Elīna Titāne, Sanita Ābelīte, Ilze Emse-Grīnberga. Izstāde līdz 4. februārim būs skatāma Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē.
Ceturtdien, 20.decembrī, Baložos un Ķekavā iespējami īslaicīgi ūdenspadeves pārtraukumi
20.decembra rītā Baložos konstatēti ūdensvada bojājumi, tādēļ dzīvojamajām mājām Uzvaras prospektā nr.7 un nr.8, kā arī Titurgas ielā nr.6 un nr.8 tiks atslēgta ūdens padeve. SIA “Baložu komunālā saimniecība” atbildīgie speciālisti informē, ka jau tiek organizēti avārijas novēršanas darbi un ūdens padevi plānots atjaunot šīs dienas laikā.
Noslēdzas Igaunijas un Latvijas uzņēmēju apmācību cikls
Šā gada 29. novembrī Siguldas Devonā notika pēdējais un noslēdzošais apmācību seminārs Rīgas plānošanas reģiona īstenotajā Latvijas un Igaunijas radošo un sociālo uzņēmēju 4 semināru apmācību modulī “Būt pārrobežu uzsācējam!” (To be the cross-border strater!”).
Sakarā ar būvniecības darbiem Loreķu laukā, īslaicīgi ir samazinājies ūdens spiediens
Trešdien, 19.decembra pēcpusdienā, sakarā ar būvniecības darbiem Loreķu laukā, konstatētas ūdenspadeves problēmas T/C “Liiba”apkārtnē, Atmodas ielā, kā arī Gaismas ielas daudzdzīvokļu mājām nr. 6., 8., 2a. Ūdens padeve tiks atjaunota tuvāko stundu laikā.
Ļauj novadam svētkos uzmirdzēt spožāk!
Līdz 23. decembrim aicinām novada iedzīvotājus un vietējos uzņēmumus pieteikt Ziemassvētku tematikai atbilstoši izrotātus objektus – dzīvojamās mājas, daudzdzīvokļu māju balkonus un lodžijas, uzņēmumu ēku fasādes, logus un skatlogus, kā arī Ziemassvētku egles – konkursam “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2018”.
Dienas centra “Gaismas iela” sociālās aprūpes pakalpojumi turpmāk vēl pieejamāki
No 2019. gada personas, kurām ir noteikta II invaliditātes grupa sakarā ar garīga rakstura traucējumiem, dienas centra “Gaismas iela” sociālās aprūpes pakalpojumi pieejami bez maksas.
Sekmīgi norit ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve Loreķu laukā
Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve Loreķu teritorijā, Ķekavā, Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā 4. kārta” ietvaros norit pēc saskaņotā plāna. Lai arī septembrī un oktobrī SIA “Ostas Celtnieks” nespēja pilnībā iekļauties kalendārajā darbu izpildes grafikā, šobrīd jau ir paveikts vairāk nekā plānā, un darbi, ja to atļaus laika apstākļi, turpināsies arī janvāra mēnesī.
Gaismas ielā 19 uz laiku ierobežota caurbraukšana
Veicot infrastruktūras uzlabošanas darbus, daudzdzīvokļu māju apkārtnē Gaismas ielā 19, Ķekavā, šobrīd ierobežota transporta kustība. Kā informē darbu veicēji, līdz Ziemassvētkiem caurbraukšanai būs slēgts ielas posms starp Ķekavas novada domes un Sociālā dienesta ēkām. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!
Ķekavas novada pašvaldība sveic novada Zelta pāri – Vežu ģimeni no Vimbukroga!
Piektdien, 14. decembrī, 50 gadu kāzu jubileju svin novadnieki Malda un Jānis Kārlis Veži, kļūstot par Ķekavas novada Zelta pāri.
Uzzini par jauniešu iespējām Eiropas Savienībā arī tepat novadā
Šodien, 13. decembrī, Rīgā atklās programmu "Eiropas Solidaritātes korpuss". Tās mērķis ir veicināt solidaritāti, iesaistot organizācijas un jauniešus no 18 līdz 30 gadiem aktivitātēs, kas risina sabiedrībai aktuālus izaicinājumus un uzlabo jauniešu prasmes. Taču par ES sniegtajām iespējām vari uzzināt arī tepat novadā – Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā (JIC).
Valdlaučos un Ķekavā attīsta ģimenēm draudzīgu vidi
Noslēdzoties Ķekavas novada pašvaldības īstenotajam projektam “Daudzbērnu ģimenēm labvēlīgu savstarpējo attiecību motivējošas vides izveide Valdlaučos un Ķekavā”, novadā labiekārtoti bērnu rotaļu laukumi, uzstādīti āra trenažieri un īstenota nometne bērniem no daudzbērnu ģimenēm.
Vislatvijas mērogā atzinīgi novērtēts Ķekavas novada atbalsts jaundzimušajiem
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) vakar, 12. decembrī, sveica konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” laureātus. Lepojamies, ka Ķekavas novads šogad konkursā atzīts par pašvaldību ar lielāko jaundzimušo skaitu, kā arī novērtēts tiem sniegtais pašvaldības atbalsts, pašvaldībai balvā piešķirot 5000 eiro turpmākai atbalsta pasākumu īstenošanai.
NVA aicina darba devējus līdz šī gada 19.decembrim pieteikties vajadzīgo darbinieku apmācībai
Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) turpina pieņemt darba devēju pieteikumus vajadzīgo darbinieku apmācībai Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Atbalsts bezdarbnieku izglītībai” pasākumā „Apmācība pie darba devēja”. Tā ir bezdarbnieka praktiskā apmācība, kas ilgst 6 mēnešus: darba devējs pats sagatavo sev vajadzīgo speciālistu, saņemot no NVA dotāciju.
Novadā otrs lielākais reģistrēto darbinieku skaits valstī attiecībā pret pašvaldībā reģistrēto iedzīvotāju skaitu
Pētot uzņēmējdarbības tendences reģionos, uzņēmums Lursoft apkopojis datus par pašvaldībās reģistrēto uzņēmumu skaitu uz 1000 iedzīvotājiem. Pētījuma ietvaros analizēti arī uzņēmumu finanšu rādītāji un samaksāto nodokļu apjoms uz 1000 iedzīvotājiem.
Katlakalna un Rāmavas apkaimes iedzīvotāji atbalsta skolas būvniecību zemes gabalā “Ābuli”
Ķekavas novada pašvaldība novembrī aicināja iedzīvotājus novērtēt zemes gabala “Ābuli” Katlakalnā piemērotību jaunas, plašākas skolas būvniecībai Katlakalna un Rāmavas apkaimē. Aptaujas laikā tika saņemtas 472 derīgas anketas, no kurām 460 gadījumos iedzīvotāji izteica atbalstu jaunas skolas būvniecībai pašvaldības izraudzītajā zemes gabalā.
Pieaug ar apkuri saistītajos ugunsgrēkos bojāgājušo skaits
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija liecina, ka šogad ir pieaudzis ar apkures iekārtu nepareizu ekspluatāciju, bojājumu un to nepareizu izbūvi saistītajos ugunsgrēkos bojāgājušo skaits. Ja 2017. gadā ar apkuri saistītos ugunsgrēkos gāja bojā 18% no visiem bojāgājušajiem, tad šogad jau – 21%.
Izsludināts iepirkums siltumtrases atjaunošanas būvdarbiem Baložos
Lai nākotnē samazinātu siltuma zudumu siltumtrasēs un nodrošinātu drošu, ilgtspējīgu siltuma piegādi Baložu pilsētā, SIA “Baložu komunālā saimniecība” iecerējusi veikt siltumtrases atjaunošanas būvdarbus, tos uzsākot tiklīdz būs noslēgusies šī apkures sezona.
Iznācis izdevuma “Ķekavas Novads” decembra numurs
Pašvaldības informatīvā biļetena “Ķekavas Novads” gada pēdējā numurā aicinām lasīt par apbalvojuma “Ķekavas novada Goda pilsonis” piešķiršanu iedvesmojošiem novada kultūras vēstnešiem, gaidāmajām gadumijas svinībām novadā, aizvadītajām budžeta domnīcām un citām pašvaldības aktualitātēm.
Ķekavas parkā uzstādīts multifunkcionāls āra trenažieris
Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra, pateicoties dalībai Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Starptautiskās Olimpiskās komitejas ilggadējā atbalstītāja “Coca-Cola” rīkotā konkursā, Ķekavas parkā uzstādījusi multifunkcionālus āra trenažierus.
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs saņem Izglītības un zinātnes ministrijas atzinību
Izglītības un zinātnes ministrija reizi divos gados izsludina konkursu “Labākais darbā ar jaunatni”, kurā šogad nominācijā “Inovatīvākā pašvaldība darba ar jaunatni attīstībai vietējā līmenī” tika izvirzīts arī mūsu novada jauniešu centrs, kura darbošanās jaunatnes jomā jau vairāku gadu garumā ar uzslavām tiek atzīta gan ministrijas, gan Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras līmenī.
Gadumijas svinības Ķekavas novadā
Tuvojoties gada noslēgumam, aicinām iepazīties ar Jaunā gada sagaidīšanas iespējām Ķekavas novadā - 31. decembrī plkst. 22.00 Ķekavā, Katlakalnā, Baložos un Daugmalē notiks gadumijas balles ar vakaru pie galdiņiem un dejām dzīvās mūzikas pavadījumā.
Paplašina dalīto atkritumu somu iegādes vietas Ķekavas novadā
No 10. decembra Ķekavas novadā privātmāju īpašnieki mazāka apjoma atkritumu šķirošanai – dalīto atkritumu somas - var iegādāties vairākās vietās visā novadā – SIA “Baložu komunālā saimniecība” un visos SIA “Ķekavas nami” klientu apkalpošanas centros – Ķekavā, Valdlaučos, Rāmavā un Daugmalē.
Konkursa “Jauno satiksmes dalībnieku forums 2018” labākā skola – Baložu vidusskola!
Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) gada noslēgumā izvērtē organizētos projektus; konkurss jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem “Jauno satiksmes dalībnieku forums 2018” bija viens no projektiem, kurā skolas pelnīja punktus. Šajā konkursā pēc punktiem par labāko skolu kļuva - Baložu vidusskola!
Izdota grāmata par Ķekavas novada personībām
7. decembrī Doles Tautas namā tika prezentēta ķekavietes Dzintras Maļinovskas grāmata “Ķekavas novada personības”, tajā apkopojot 62 novadnieku dzīvesstāstus, kuri saņēmuši dažādus apbalvojumus par savu darbu novada un valsts labā. Grāmatas izdošanu līdzfinansējusi Ķekavas novada pašvaldība.
Desmit Rīgas plānošanas reģiona pašvaldībām tiks izstrādāti ilgtspējas enerģētikas un klimata plāni
Ar Rīgas plānošanas reģiona (RPR) atbalstu desmit reģiona pašvaldībām tiks izstrādāti ilgtspējīgas enerģētikas un klimata politikas rīcības plāni 2050. gadam ar mērķi samazināt enerģijas patēriņu un samazināt klimata pārmaiņas. Vienošanās ir noslēgta ar Tukuma, Limbažu, Ķekavas, Carnikavas, Salaspils, Ādažu, Siguldas, Ogres, Ķeguma un Lielvārdes pašvaldību.
VUGD aicina Adventes laikā neaizmirst par drošību!
Klāt ir gada pēdējais mēnesis, kad, kā ikkatru gadu teju katrā mājā, birojā vai tirdzniecības zālē mirdzēs skaistās svecīšu liesmas. Diemžēl Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) statistika nav tik gaiša kā svecīšu gaisma, jo ik gadu šajā laikā tieši no bez uzraudzības atstātas iedegtas sveces izceļas vairāki ugunsgrēki. Sagaidot pirmo adventes svētdienu, VUGD atgādina vairākus drošības padomus, lai no mazas svecītes neizceltos liels ugunsgrēks.
Par Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektori ieceļ Jolantu Jansoni
Izvērtējot Ķekavas novada pašvaldības izsludinātā iekšējā konkursa uz pašvaldības izpilddirektora amatu rezultātus, šodien, 7. decembrī, Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē par izpilddirektori tika iecelta Jolanta Jansone, kas savus jaunos pienākumus pildīs no 2019. gada 2. janvāra.
Aicinājums meža īpašniekiem izteikt savu viedokli par saimniekošanu īpaši aizsargājamās dabas teritorijās
Latvijas Meža īpašnieku biedrība un Latvijas Vides aizsardzības fonds aicina meža īpašniekus izteikt viedokli par aizsargājamo teritoriju izveides procesu, to apsaimniekošanas nosacījumiem un kompensāciju sistēmu par meža apsaimniekošanas ierobežojumiem.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Vecabras”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 22.novembrī pieņēmusi lēmumu Nr.13 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Vecabras”, Krustkalnos, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Ķirši”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2018.gada 22.novembra sēdes lēmumu Nr.15. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Ķirši”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Ķirši”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Ķiršogas”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2018.gada 22.novembra sēdes lēmumu Nr.14. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Ķiršogas”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Ķiršogas”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Ādiņas-2”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Saskaņā ar Ķekavas novada domes 2018.gada 22.novembra sēdes lēmumu Nr.16. “Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajam īpašumam “Ādiņas-2”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam “Ādiņas-2”, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā.
Plīsusi ūdensvada caurule Ķekavā, Gaismas ielā piecām mājām uz laiku pārtraukta ūdens padeve
4.decembra rītā, stāvlaukuma remontdarbu laikā, plīsusi ūdensvada caurule Ķekavā, Gaismas ielā, kā rezultātā daudzdzīvokļu mājām nr. 4., 8., 9., 11 un 12 uz laiku tika pārtraukta ūdens padeve. Īsi pirms 11.00 ūdens padeve tika atjaunota.
Ķekavā prezentēs grāmatu par Ķekavas novada personībām
7. decembrī plkst. 18.00 Ķekavā, Doles Tautas namā, tiks prezentēta ķekavietes Dzintras Maļinovskas grāmata “Ķekavas novada personības”, tajā apkopojot 62 novadnieku dzīvesstāstus, kuri saņēmuši dažādus apbalvojumus par savu darbu novada un valsts labā. Grāmatas izdošanu līdzfinansējusi Ķekavas novada pašvaldība.
Cīņā ar negodprātīgiem atkritumu radītājiem Baložu pilsētā turpmāk atkritumu savākšanas punkti būs pieejami tikai ar kodu atslēgām
Lai Baložu pilsētā novērstu situāciju, kad iedzīvotāji izmet sadzīves atkritumus sev nepiederošajos atkritumu savākšanas punktos un līdz ar to palielina kopējo atkritumu apjomu, par kuru izvešanu maksā daudzdzīvokļu māju īpašnieki, SIA “Baložu komunālā saimniecība” (BKS) uzdevumā no 10. decembra līdz Ziemassvētkiem tiks iežogoti visi BKS apsaimniekotie atkritumu savākšanas punkti.
Dabas resursu nodokļa un poligona tarifa paaugstināšanās ietekmēs atkritumu apsaimniekošanas tarifu Lielrīgas reģionā no 2019. gada 1. janvāra
Mainoties dabas resursu nodokļa (DRN) likmei, no 2019. gada 1. janvāra visā Latvijā mainīsies maksa par sadzīves atkritumu izvešanu. Ķekavas novadā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs par vienu m3 ar PVN no 2019. gada 1.janvāra līdz 2019.gada 31.decembrim būs 14,57 €.
Ķekavā drošības dēļ nojauc dzelzsbetona pazemes rezervuāru
Veicot stāvlaukuma, komunikāciju tīklu un elektroapgādes kabeļu pārbūves darbus Ķekavā, iedzīvotāju drošības nolūkos 29. novembrī tika demontēts bīstamais un sliktā tehnikā stāvoklī esošais dzelzsbetona pazemes rezervuārs, kas atradās Ķekavā, Gaismas ielā 19, starp daudzdzīvokļu māju korpusiem Nr. 4, 5 un 6.
Ķekavas Mākslas skola aicina uz izstādēm decembrī
Ķekavas Mākslas skola aicina apmeklēt izstādes, kurās iespējams apskatīt gan ziemas tematikai atbilstošus mākslas darbus, gan veltījumus Latvijas simtgadei. Tāpat no 4. līdz 17.decembrim Ķekavas mākslas skolas izstāžu zālē aicinām apmeklēt skolotāju darbu izstādi- Ziemassvētku tirdziņu.
Ķekavas novadā rada jaunas tehnoloģijas
Ķekavas novada uzņēmums SIA “Personāls Plus” īstenojis paplašinātās realitātes (augmented reality) IT produktu- aplikāciju “iSee”, kas ļauj ar mobilo ierīci noskenēt attēlu no jebkuras plakanas virsmas, lai ierīces ekrānā attēlu pārveidotu kustīgā formātā un papildus iegūtu izglītojošu vai izklaidējošo informāciju par noskenēto attēlu no video vai audio failiem.
Aktuālais brīvdienu ceļvedis
Novembra pēdējā nedēļa tuvojas noslēgumam, klāt ir decembra pirmās brīvdienas! Ieplāno aktivitātes un sagaidi skaistu pirmo Adventi!
Sākusies pieteikšanās Ziemassvētku rotājumu konkursam
Sagaidot gadu miju, iedzīvotāji jau otro gadu aicināti piedalīties Ziemassvētku rotājumu konkursā “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2018”. Konkursa kopējais balvu fonds šogad gandrīz 2000 eiro. Pieteikšanās konkursam līdz 23. decembra plkst. 12.00.
Baložos plānots uzstādīt LED apgaismojumu astoņās ielās
Ķekavas novada projekta apstiprināšanas gadījumā plānots 2019. gadā Baložos uzstādīt jaunu LED apgaismojumu astoņās ielās, kas ļautu samazināt elektroenerģijas patēriņu aptuveni par 65% gadā, bet CO2 emisijas - par 9,636 tonnām.
Daugaviešu satikšanās Ķekavā
Biedrība “Zied zeme” turpina konferenču ciklu ap Daugavu esošajās pašvaldībās ar mērķi uzlabot Latvijas lielākās upes baseina ekonomisko situāciju. 6.decembrī Ķekavā, Doles Tautas namā notiks jau 7. daugaviešu satikšanās, uz kuru īpaši aicināti vides eksperti, kā arī ikviens cits interesents, lai kopīgi diskutētu par klimata pārmaiņām un to ietekmi uz Daugavas upes baseina ekonomisko potenciālu.
Adventa laikā novada baznīcas aicina uz muzikāliem dievkalpojumiem
Ziemassvētku gaidīšanas laikā Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca un Katlakalna baznīca aicina uz Adventa un Ziemassvētku laika dievkalpojumiem. Kā ik gadu dievkalpojumus svētku laikā papildinās muzikāli pārsteigumi.
Ķekavā, pie mājām Gaismas ielā 19, demontēs dzelzsbetona pazemes rezervuāru
Veicot stāvlaukuma, komunikāciju tīklu un elektroapgādes kabeļu pārbūves darbus Ķekavā, iedzīvotāju drošības nolūkos tiks demontēts dzelzsbetona pazemes rezervuārs, kas atrodas Gaismas ielā 19, starp daudzdzīvokļu māju korpusiem Nr. 4, 5 un 6.
Informācija zvejniekiem
Aicinām Ķekavas novada zvejniekus turpināt pieteikties brīvo rūpnieciskās zvejas rīku limitu izmantošanai 2019. gadam atbilstoši 30.11.2009. MK noteikumiem Nr.1374 “Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos”, iesniedzot pašvaldībā iesniegumu līdz 2019. gada 4. janvārim.
Daugmales pagastā uzstāda laternu, kas darbojas ar saules un vēja enerģiju
Daugmales pagastā, krustojumā pie Dzintaru veikala uzstādīta laterna, kas darbojas ar atjaunojamiem energoresursiem- saules un vēja enerģiju. Saules un vēja enerģija tiek pārvērsta elektrībā, kas tiek uzkrāta laternas baterijā, lai nodrošinātu gaismu diennakts tumšajā laikā.
Izsludināts iepirkums Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma būvdarbu veikšanai
Lai atlasītu pretendentus Baložu vidusskolas piebūves izbūves un sporta laukuma pārbūves darbu veikšanai, Ķekavas novada pašvaldība izsludinājusi iepirkuma konkursa 1. kārtu. Pieteikumus kandidāti var iesniegt līdz 2018. gada 21. decembrim plkst. 10.30, informē Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde.
Ķekavā siltinās vēl vienu daudzdzīvokļu māju
Ķekavā uzsākti siltināšanas darbi vēl vienai daudzdzīvokļu mājai – “Zītari”, Rīgas ielā 36 korpuss 2, kas tiks īstenoti projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā Rīgas ielā 36, k.2 Ķekavā, Ķekavas novadā” Nr.DME0000115 ietvaros.
VUGD pirmdien veiks trauksmes sirēnu pārbaudi
Pirmdien, 26. novembrī no plkst. 10.30 līdz 10.50, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā uz trim minūtēm iedarbinās trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas darbību, kā arī, lai konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamībā.
Valsts svētkos diviem novadniekiem piešķir apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”
17. novembrī valsts svētku pasākuma laikā “Viļņo brīvi Daugaviņa” Ķekavas kultūras namā diviem novadniekiem – Ķekavas pagasta kultūras centra direktorei Vēsmai Ozoliņai un vīru kora “Ķekava” mākslinieciskajam vadītājam Arvīdam Platperam - tika pasniegts apbalvojums “Ķekavas novada Goda pilsonis” par īpašiem nopelniem novada labā.
Valsts svētkos apbalvos Ķekavas novada Goda pilsoņus
Ķekavas novada domes izveidotā Apbalvojumu izvērtēšanas komisija, par īpašiem nopelniem novada labā nolēma piešķirt apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis” diviem novadniekiem - Ķekavas pagasta kultūras centra vadītājai Vēsmai Ozoliņai un Dziesmusvētku Goda diriģentam, vīru kora “Ķekava” mākslinieciskajam vadītājam Arvīdam Platperam. Apbalvojumi tiks pasniegti valsts svētku pasākuma laikā 17. novembrī plkst. 19 Ķekavas kultūras namā.
Grantu programmā (ie)dvesma septiņām biznesa idejām piešķir 58 000 eiro
Noslēdzoties SEB bankas, Jūrmalas pilsētas, Ķekavas, Mārupes, Olaines un Siguldas novadu kopīgi rīkotās grantu programmas jauno uzņēmēju atbalstam (ie)dvesma otrajai sezonai, izvēlētas septiņas perspektīvākās biznesa idejas, kuru autori saņems kopumā 58 000 eiro to īstenošanai.
Paziņojums par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā “Siļķes”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
Ķekavas novada dome 2018.gada 8.novembrī pieņēmusi lēmumu “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam “Siļķes”, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā”.
Pieredzes apmaiņas seminārā Ķekavas novadā pulcējas vairāk nekā 30 nozares profesionāļi
Novembra sākumā Ķekavas novadā notika Pierīgas bāriņtiesu seminārs, pulcējot vairāk nekā 30 kolēģus no Pierīgas bāriņtiesām. Aizvadītajā seminārā tika diskutēts par bāriņtiesu un Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) sadarbību vecāku domstarpību lietās un problēmām ar metodiskās palīdzības saņemšanu no VBTAI.
Attīstot Ķekavas novadu, šogad dubultojies publisko iepirkumu skaits
Ķekavas novada pašvaldība šogad aktīvi strādājusi pie plānoto darbu īstenošanas novada attīstības labā, ko apliecina gan jau realitātē redzamais veikums – piemēram, uzlabotie ielu un ceļu segumi, izbūvētās gājēju ietves un apgaismojums, pilnveidotā izglītības iestāžu infrastruktūra, - gan arī izsludināto publisko iepirkumu skaits, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir dubultojies.
Ķekavas novada pašvaldības Mūzikas skolas saņems “Latviešu kordziesmas antoloģiju”
Ar nacionālā mazumtirgotāja ELVI atbalstu 100 Latvijas mūzikas skolām tiks uzdāvināta “Latviešu kordziesmas antoloģija” — 12 sējumi, ko veidojis profesionāls kolektīvs diriģenta Imanta Kokara un mūzikas zinātnieka Arnolda Klotiņa vadībā. Ķekavas novada pašvaldībā grāmatas saņēma Ķekavas Mūzikas skola.
Iznācis pašvaldības izdevuma "Ķekavas Novads" novembra numurs
Iznācis jaunais pašvaldības izdevuma "Ķekavas Novads" novembra numurs, kurā aicinām lasīt par Uzņēmēju gada balvas pasniegšanu, Ķekavas Mūzikas skolas uzstāšanos Austrijā, sporta laukuma atklāšanu Rāmavā, ceļa segumu remontdarbiem novadā, kā arī citām aktualitātēm.
Šonedēļ aicinām uz budžeta domnīcām Valdlaučos, Katlakalnā un Ķekavā
Turpinot Ķekavas novada pašvaldības budžeta domnīcu ciklu, 12., 13. un 15. novembrī aicinām uztikšanos ar domes un pašvaldības administrācijas pārstāvjiem Valdlaučos, Katlakalnā un Ķekavā.
11. novembrī trīs novadniekiem pasniedz Lāčplēša Goda zīmi
Svinīgā pasākumā Lāčplēša dienā Ķekavas kultūras namā Lāčplēša Goda zīmi saņēma ēdināšanas uzņēmuma SIA “Krīga” valdes priekšsēdētāja Inese Krejāne, Ķekavas novada sabiedriskā darbiniece Dzintra Maļinovska un nopelniem bagātais celtnieks–restaurators Ilmārs Rocis.
Ķekavā izsniedz barikāžu dalībnieka statusa apliecības
Šodien, 12. novembrī, līdz plkst. 16.00 Ķekavas kultūras namā novada iedzīvotājiem tiek izsniegti barikāžu dalībnieka statusa apliecības
Par attīstības priekšlikuma nekustamajā īpašumā “Katlakalna kapi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, publisko apspriešanu
2018.gada 8.novembrī Ķekavas novada dome ar lēmumu Nr.9. (protokols Nr. 25.) atbalstījusi ieceri “Par attīstības priekšlikuma nekustamajā īpašumā “Katlakalna kapi”, Katlakalnā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, publisko apspriešanu”.
Arhīvs
  Drukāt