Lielajā Talkā sakoptas 45 novada vietas


Ķekavas novadā Lielā Talka šogad norisinājusies 45 dažādās vietās. Aprīļa izskaņā sakopti meži, ceļmalas, pļavas un piemiņas vietas visā novadā, kā arī iedzīvotāji talkas dienu aktīvi izmantojuši savu privātīpašumu sakopšanai.


Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes speciālisti – šogad oficiāli tika reģistrētas 45 talkas vietas. Lielākās talkas šogad novadā rīkoja SIA “MAXIMA Latvija”, kas pulcēja talciniekus Krustkalnos, tāpat jau vairāk kā 5 gadus vieni no aktīvākajiem talkotājiem bijuši Kartupeļu un Grantu ielas iedzīvotāji. Kā ierasts, talka aizvadīta arī pie Rāmavas muižas, tāpat sakopta teritorija pie Baložu un Ķekavas vidusskolas, kur pulcējies kuplākais talcinieku skaits.

Nāves salā, Daugmalē talkoja karavīri no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, lai sakoptu takas, pieminekli un pilnībā ar kokmateriāliem apšūtu no jauna izveidotos vēsturiskos ierakumus.

Aktīvi kopā ar domubiedriem un kaimiņiem rosījās “Dārziņu” saimnieki un Grauduļu ģimene Ziemeļu ielā, Šķiparu ģimene pie Plakanciema ceļa, daugmalieši pie Kompleksa ceļa, Mellupu sociālās mājas iedzīvotāji, Baložu Bānīša draugu kluba biedri, Dzērumu dārzkopības kooperatīvi “Aviators”, “Tekstilnieks”, “Veckalni”, “Pļavas” un “Radiotehnika”, kur izlīdzināta zeme topošajam bērnu rotaļu un sporta laukumam, kā arī daudzi citi novadnieki, kuri talkas vietu pieteica pirmo reizi.

Lai iepriecinātu novada iedzīvotājus, Ķekavas novada pašvaldības darbinieki ierīkoja puķu dobi Baložu pilsētā, iestādot ap 1000 atraitnīšu stādus, 70 spirejas, 100 bārbeles, 10 tūjas, kā arī sezonas laikā paredzēts stādījumu papildināt ar dekoratīvajām graudzālēm un ziemcietēm.

Lielās Talkas ietvaros kopīgiem spēkiem esam savākuši 34 tonnas atkritumu un 14 tonnu automašīnu riepu, savukārt paralēli notiekošās Eko dienas ietvaros izvesti ap 630 m3 lielgabarīta atkritumu un nolietoto elektropreču, kā arī 349 riepas.

27. aprīlī aizvadītā talka jau vienpadsmito gadu aicinājusi Latvijas iedzīvotājus padarīt apkārtējo vidi tīrāku, patīkamāku un dabai draudzīgāku.

Ķekavas novada pašvaldība pateicas ikvienam aktīvajam novada iedzīvotājam, kurš šogad talkā piedalījās pirmo vai jau desmito reizi, lai kopīgiem spēkiem sakoptu novadu.
 

Administratīvā pārvalde
05.06.2019.

 

  Drukāt