Veiktas peldūdens kvalitātes pārbaudes

Veicot piesārņojuma situācijas pārraudzību, lai nepakļautu riskam peldētājus, pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa 6. jūnijā organizējusi ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens –

 

  • Daugmalē - Daugavā pretī Nāves salai
  • Ķekavā - Daugavā Dārznieku ielā un Ķekavas upē „Dambītī”
  • Katlakalnā – Daugavā Ievu ielā
  • Ziedonī – Daugavā  
  • Baložos - Titurgas ezerā

 

Rezultātā secināts, ka novada teritorijā Daugavā, Ķekavas upē un Titurgas ezerā ūdens ir pietiekamas līdz izcilas kvalitātes - peldēšanai drošs.

 

Pārbaužu laikā testēti tādi rādītāji kā zarnu enterokoki, krāsainība, duļķainība, izšķīdušais skābeklis, kā arī baktērijas Escherichia coli.

 

Lai novērstu, samazinātu vai likvidētu iespējamos ūdens piesārņojuma cēloņus, aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem – īpaši dārzkopības sabiedrību individuālo māju īpašniekiem veikt piemājas kanalizācijas krājrezervuāru asenizāciju – saskaņā ar Ķekavas novada Domes saistošiem noteikumiem 10.06.2010. Nr.28/2010 „Ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu organizēšanas noteikumi” – nekustamā īpašuma īpašnieka pienākums ir slēgt līgumu un nodrošināt šķidro sadzīves atkritumu izvešanu un nepieļaut šķidro sadzīves atkritumu novadīšanu dabā vai to noplūšanu, un arī izmantot visas iespējas pieslēgties centrāliem kanalizācijas tīkliem.

 

Vides un labiekārtošanas daļa

07.06.2016.

  Drukāt