"Zelta ratu kauss 2016" I posms zirgu pajūgu braukšanas sportā aizvadīts

16.aprilī  Ķekavas pagastā notika I posms ‘’Zelta ratu kauss 2016’’ izcīņā  zirgu pajūgu braukšanas sportā. Šīs arī bija pirmās sacensības šogad Latvijā, līdz ar to var teikt, ka sezonas atklāšana pajūgu braukšanas sportā notikusi Ķekavā.
 

Sacensībās mēroties spēkiem bija sevi pieteikušas 25 ekipāžas un 5 no tām bija no Ķekavas novada biedrības ‘’Zelta rati’’, kas  pārstāvēja visas zirgu klases. Uz sacensībām bija ieradušās arī trīs ekipāžas no Igaunijas. Augstākajā līmenī zirgu vienjūgu klasē par pārliecinošu uzvarētāju kļuva Ullars Raudseps ar zirgu Friidom no Igaunijas, bet biedrības ‘’Zelta rati’’ braucēja Zane Krūmiņa un palīgu Megiju Sargsjani un zirgu Orkāns ierindojās 4.vietā .  Savukārt atvērtajā klasē biedrības ‘’Zelta rati’’ braucēji Anita Tašiņa ar palīgu Zigmundu Tašiņu  un zirgu Sultāns, un Sniedze Vīksniņa ar palīgu Jāni Robiņu un zirgu Hori izcīnīja  attiecīgi 2. un 3.vietas. Jauno braucēju klasē izvērtās sīva cīņa starp zirgaudzētavas ‘’Kocēni’’ sportistu Noelu Āboltiņu ar zirgu Solēra un ķekavieti Megiju Sargsjani ar zirgu Orkāns, un JK Viktorija pārstāvi Inesi Tītmani ar zirgu Viskijs.  No 7 jaunajiem braucējiem konusu maršrutu bez soda punktiem izbrauca tikai Noels Āboltiņš un Megija Sargsjane, bet ātrāks tomēr bija Kocēnu pārstāvis, līdz ar to  Megija Sargsjane ar zirgu Orkāns ierindojās 2.vietā. Toties jaunzirgu klasē pārliecinoši labu sniegumu rādīja ķekaviete Anita Tašiņa ar zirgu Senators , bet trešajā vietā ierindojās Zigmunds Tašiņš ar zirgu Debra.

 

Šīs sacensības bija kā labs treniņš pirms FEI Starptautiskajām 19. – 22.maija sacensībām Lietuvā, kurās CAI 1* piedalīsies Anita Tašiņa ar palīgu Zigmundu Tašiņu un zirgu Sultāns , bet CAI 2* piedalīsies Zane Krūmiņa ar palīgu Eduardu Krūmiņu un zirgu Orkāns.

 

LJF ieskaites sacensību ‘’Zelta ratu kauss 2016’’ II posms notiks šā gada 2.-3.jūlijā Ķekavas novadā, biedrības ‘’Zelta rati’’ sacensību vietā.

                                                                                 

                                                                          Biedrība ‘’Zelta rati’’
19.04.2016.

  Drukāt