Baložos plānots uzlabot satiksmes drošību

 

Plānojot jauna bērnudārza būvniecību Baložos, Baložu ielā 33, pēc iedzīvotāju priekšlikumu uzklausīšanas, plānots pilnveidot un attīstīt ceļu infrastruktūru, kā arī uzlabot satiksmes drošību pieguļošajās teritorijās.


Trešdien, 19.janvārī, Ķekavas novada dome nolēma paredzēt līdzekļus 2023.gada budžetā Baložu ielas (vietējā autoceļa V3) krustojuma ar Sila ielu pārbūvei par rotācijas apli, Sila ielas pārbūvei no Baložu ielas (V3) līdz Meža ielai. Savukārt 2024.gada budžetā – Meža ielas pārbūvei no Čamaņu ielas līdz Skudru ielai un apvienotā gājēju veloceliņa izbūvei gar Silāju ielu no Meža ielas līdz Lāču ielai. Transporta plūsmas un ceļa infrastruktūras risinājumus plānots īstenot, ņemot vērā saņemtos iedzīvotāju priekšlikumus, kas tika uzklausīti lokālplānojuma izstrādes ietvaros.


Kā informē Attīstības un būvniecības pārvalde, 2022.gadā paredzēts strādāt ar tehniskajiem projektiem un dokumentācijas sakārtošanu, ceļa infrastruktūras un bērnudārza būvniecību plānots uzsākt šī gada otrajā pusē.   


Domes sēdē deputāti uzdeva organizēt jaunu iepirkumu pirmsskolas izglītības iestādes būvprojekta izstrādei, jo uzņēmums, ar kuru iepriekš bija noslēgts līgums, ir atteicies no līguma turpmākās izpildes un līgums tiks lauzts.


Jau ziņots, ka Ķekavas novada pašvaldība, izvērtējot dzimstības un iedzīvotāju skaita pieauguma rādītājus, kā arī nākotnes prognozes, nolēma par nepieciešamību jauna bērnudārza būvniecībai Titurgā, Baložu pilsētā. Plānots, ka bērnudārzs Titurgā nodrošinātu vietu 256 bērniem.


Titurgas bērnudārza projekts ir iekļauts Ķekavas novada izglītības infrastruktūras attīstības stratēģiskajā rīcības plānā 2018.-2021. gadam.

 

Administratīvā pārvalde
19.01.2022.

 

  Drukāt