Ar pašvaldības atbalstu Baložos darbosies jauniešu “OPEN Radošais Centrs”

Ķekavas novada dome, š.g. 8. decembrī pieņēma lēmumu atbalstīt biedrības “OPEN Radošais Centrs” lūgumu segt telpu nomas un siltumenerģijas izmaksas tās darbības telpās Purva ielā 2/4, Baložos.

 

Biedrība “OPEN Radošais Centrs”, piedāvā iespēju jauniešiem vecumā no 13 gadiem uzturēties un radoši darboties centra telpās - spēlēt spēles, lasīt grāmatas, piedalīties fiziskās aktivitātēs.

 

Centra telpas jaunieši var izmantot kā drošu vietu, kur patverties, uztaisīt sev ēst, pildīt mājasdarbus vai vienkārši pabūt mierā. Centri jauniešiem ir pieejami katru dienu, savukārt no 16 gadu vecuma - visu diennakti. Šobrīd ir atvērti jau 13 Centri dažādās Latvijas pilsētās, uz kuriem nāk apmēram 300 jaunieši. Centri darbojas pateicoties ziedotāju atbalstam un jauniešiem tie ir pieejami bez maksas. Centra mērķis ir mazināt riska grupas jauniešos atstumtības sajūtu, iesaistot viņus dažādās radošās aktivitātēs, tādējādi nostiprinot jauniešu pašapziņu un ticību saviem spēkiem un dodot iespēju pārliecināties, ka gan viņi, gan viņu idejas ir vajadzīgas sabiedrībai. Plašāk par centru: https://www.openrc.lv/

 

Biedrība “OPEN Radošais Centrs” darbojas ciešā sadarbībā ar Ķekavas novada Sociālo dienestu.


Administratīvā pārvalde
08.12.2021.

 

  Drukāt